Moze vznikat plesen na parozabrane, pod ktorou je 20 cm vzduchova medzera?

Ahojte, v projekte mam takuto skladbu stropu: - izolacia (sklena vlna 57 cm) - parozabrana - izolacia (sklena vlna 5 cm) - vzduchova medzera 20 cm - SDK Nedavno ma na stavbe trochu vystrasil technik jednej firmy, ze takato skladba stropu je zla, ze sa bude tvorit plesen na parozabrane, pripadne na sklenej vlne pod nou. Zevraj SDK by sa mal montovat priamo na parozabranu. Ze taka skladba by mozno fungovala s parobrzdou, ale nie s parozabranou. Pozeral som konstrukcne detaily pre zateplenie od Isover, Knauf, Juta a skladba bola bud izolacia - parozabrana - SDK alebo izolacia - parozabrana - izolacia - SDK alebo izolacia - parozabrana - izolacia - vzduchova medzera 4 az 6 cm - SDK. Do stavebnej fyziky sa vobec nevyznam, chcem sa preto opytat, ci sa pri skladbe stropu s 20 cm vzduchovou medzerou medzi SDK a parozabranou moze tvorit kondenz a nasledne plesne? Dakujem za kazdu odpoved.
Odpovedať
@dusanmt poradia iny, aj sa to tu riesilo ja by som varu pod parozabranu osobne nedaval, neviem naco, zle sa to ucytava, resp. ani neviem ako, vyznam v tom moc nevidim. 50cm vaty je dost tam by rosny bod na parozabrane byt nemusel.
Odpovedať
@dusanmt pri tom pomere izolacii nad a pod parozabranou (1:11) neexistuje aby si mal na parozabrane teplotu rosneho bodu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@dusanmt pred týždňom som sa bavil s majstrami od SDK, ktori mi tvrdili, že najnovšia norma je dávať 5 cm vaty pod parozabranu. Dôvod neviem. V každom prípade ja budem mať vzduchový medzeru 25 cm. Či tam dám tých 5 cm vaty ešte neviem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?