Môže sa zateplovať vlhkou minerálnou vlnou?

ahojte, zatepluju nam bytovku, teraz dost prsi, steny su mokre a vsimla som si, ze aj mineralna vlna, ktorou sa zatepluje je vlhka...bude to mat nejaky vplyv na kvalitu alebo material a stena uschnu neskor same?...vdaka za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
Treba len dufat ze to uschne skor ako na to budu davat lepiacu stierku a vystuznu mriezku.. Mineralna vata, aj ked vyrobcovia pisu ze je hydrofobizovana, tak ma nasiakavost cca 15%.. :-( to jej velka nevyhoda.. Urcite vlhkost casom vydifunduje ale to bude otazka niekolkych rokov (ak to neuzavru nejakou lacnou akrylatovou omietkou, ktora bude drzat vlhkost vo fasade..
Odpovedať
čau esinko, ty tomu veriíš že stav.fi bude čakať aby to uschlo? prave sa pozeram z okna na jednu bytovku a presne toto isté ako cez kopírák. včera pršalo a riadne to namoklo a dnes už chlopi ťahajú do lepidla ... takže takto sa to páni dnes robí na výkony a hlavne najnižšie ceny vyhrané v tendri !!! hlavne že sa obyvatelia bytovky dohodli že pojdeme len s fi ktorá dá najlepšiu cenu- na to len jedno treba povedať a stojím si zatýmm, slovač ešte velmi dlho bude hlúpá a bude pozerať len a len na cenu. nemec sa nepýta čo to bude stáť, toho zaujíma až nakoniec , on má iné kvalitatívne otázky a až potom na konci sa handluje cena.
Odpovedať
@esino1 Máte možnosť nahodiť do programu výpočet bilancie kondenzácie pary so zadaním mokrého muriva? Na záver vypíše, či bude alebo nebude murivo suché. Šlo by niečo také?
Odpovedať
Profilova fotka
@robert406 Hlupy dvakrat kupi.. :-) mas pravdu, ja tomu osobne neverim ze to uschne (aspon nie v kratkej dobe).. Urcite existuju nejake metody ktorymi by sa to dalo vysusit este pred omietkou, ale na to nikto peniaze neda..
Odpovedať
aspon niekto suhlasi s mojimi názormi-díky, pošli mi na seba telefon v sukr. pošte zavolam ti .dák robo
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Daj to do programu Teplo-Svoboda (to je taky najjednoduchsi), nahod objemovu vlhkost "vaty" (ked maximalnu tak cca 15%, ale verim tomu ze to moze byt aj 80%) a vyjde ti ze to mozes akurat vyhodit.. :-)
Odpovedať
@esino1 Ja mám iba pre 2 vrstvy. :-S
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
stara tema,ale u nas momentalne aktualna,bytovka sa zatepluje miner.vlnou-doskami-leje druhy den,mame to okolo okien tak si viem nato sahnut,tie dosky su skrz naskrz mokre a teda aj poriadne tazke,o sirke cca20cm-toto nevyschne ani za par dni.. som teda zvedava ci pride dnes firma budu pokracovat a ci to nechaju vyschnut.akym systemom to robia som mala tu cest vidiet kedze mi tu po leseni behaju :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?