Mokry flak na fasade

Profilova fotka
Ahojte, stretli ste sa niekto s niecim takymto? V mieste kde sa podbytie spaja s 15cm eps lepene titanom styro sa mi zacal tvorit akysi kondenz abo co.. niekedy len taky 2-3 cm, dnes uz taky riadny 50cm.. znutra je stena sucha, len zvonku na tom istom jednom mieste furt.. podbytie je napratane mineralnou vatou a zalepene eps penou.. jeden den to tam je, druhy to zmizne a stale dokola, uz to treti tyzden sledujem a nechapem co to moze byt..
Odpovedať
@soichiro To prestane časom. Ja som minulú zimu tiež postrehol fľaky po fasáde a bolo to z vlhkosti. O rok to tam už nebudeš mať.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt No tie po fasade dole a na stene su z dazda navlhnuty kleber, ale hento hore je proste vlhka mapa a tam neni sanca aby prsalo. A najme ked to je lepene na penu.. a len to jedno miesto na celom dome :-.
Odpovedať
@soichiro ano, je to často vidieť, ak máš istotu, že nezateká z hora (voda zo strechy alebo nejaký kondenz ) tak to časom prestane.
Odpovedať
Chodim cez susednu dedinu a tam im to robi uz druhy rok, ale komplet cely dom mokry jak je trochu vlhko, alebo zima. Je to zle zateplene a mokra stavba. Uz tam aj vytrhal diery a furt mu to robi. Niekde ti unika asi teplo a tam to kondenzuje.
Odpovedať
Profilova fotka
Segra to na dome prvu zimu mala tiez, pokial este nemali fasadu, no casom to zmizlo a flaky pomizli
Odpovedať
vyuzi to... ak sa tam este dostanes, mas idealnu prilezitost najst a opravit to miesto, kadial ti unika ohriaty vzduch z interieru.
Odpovedať
@soichiro minulú zimu sme to mali tiez takto asi na 5 miestach , ked bolo - 5 a viac , nebola fasáda len lepidlo a sieťka ... Zač. Leta 2017 sme dali fasádu a tuto zimu uz neni vidno nic .. Síce neboli - 20 mrazy uvidí sa , ci sa daco neobjaví dufam ze nie , vlhkosť dome 40-50 a minulú zimu sme mali 60-75
Odpovedať
Profilova fotka
@soichiro len nerozumiem preco je v podbiti mineralna vlna a jej vyznam...
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx to miesto je v oblasti pomurnice a a pod nou je 50cm vaty ktora je spojena s vatou do podbitia, na venci je 5cm styrodur zvonku a na nom 15cm eps na penu nalepeny. Uz som volal majstrovi nech pride, ze to vyrezeme a pozreme co sa tam deje.. tak dam vediet potom len musim pockat kym bude teplejsie bo ta pena sa ma aplikovat od 0 stupnov hore..
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 prefukovalo tade strasne v oblasti rohov a ked sme to cele vyplnili tak prestal tam prievan.. ten co nam robil anhydrit tak nas upozornil, ze tam nesmie fukat ked sa to zaleje.. tak bola v akcii zrovna vata tak som zobral a cele to napchal a prehodil cez pomurnice a potom spojil s vatou nad sdk.
Odpovedať
Profilova fotka
@mino1985 my sme sa stahovali 3mes po omietkach v lete, ale jak prisiel oktober a zima tak vlhko bolo nenormalne dnu, az k 70.. zacali rohy vlhnut ale hned na to doniesli rekuperaciu a hned to uschlo a mame tu od 40 do 50%
Odpovedať
Profilova fotka
@soichiro no kazdopadne zaujimave riesenie... ja som to pozatvaral doskami..tiez mam anhydrit... ale podbitie mam prazdne . Zvisla izolacia obv. murov je napojena rovno na izolaciu strechy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dnes som to bol pozret cez den a bolo to uz suche zas.. a to pritom prsi dazd so snehom skoro cely den.. cize zatekat tam nezateka, daco tam kondenzuje len nechapem ze co ked tam je len polistiren vypenenu penou.. 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
Po dyfuznej folii z vnutornej strany ti nekodenzuje ohriaty vzduch z interieru?A je kontakt folie v mieste kde sa potom voda stiahne po stene..
Odpovedať
Profilova fotka
@stefanisko Folia nie je s nicim v kontakte a myslim ze cez 50cm vaty a reflexnu parozabranu by sa nemalo dostavat neviem ake teplo k stresnej folii.. sak uvidime buduci tyzden, idem to rozhadzat a som zvedavy co za zahadu to tam je..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?