Minerálna vlna a omietky

Chcem sa poradiť či je potrebné zakryť minerálnu vlnu na strope keď sa budú nanášať strojové omietky z dôvodu, aby nenasiakla vlhkosť, alebo môže byť odokrytá. Poprosim ešte o radu či je potrebné na strope oddeliť veniec od minerálnej vlny nejakym polystyrenom, vraj tiež z dôvodu nasiaknutia vlhkosti od betónu. Ďakujem za každý príspevok a radu. :-)
Odpovedať
@milagros007 Dajte tam už parozábranu, utesnite po obvode tmelom. Vlhkosť z mokrých procesov odvetrávať oknami. Možno teraz v lete by to nemusel byť problém, keďže je teplo a para by mohla cez vlnu v pohode prechádzať, bez kondenzácie. Otázka je, či je podstrešný priestor dostatočne odvetraný.
Odpovedať
@blacksr Ďakujem za radu. Chcem len vediet či je potrebné dávať tú parozábranu. Pýtali sme sa viacerých ľudí a aj nášho majstra, ktorý nám staval a povedal že tú parozábranu tam teraz nemusíme dávať. Naozaj a platí to aj pri poteri? Nevieme čo je správne. Každý hovorí niečo iné.
Odpovedať
@milagros007 Ohľadom ne-potrebnosti parozábrany som sa už vyjadrila, aké je riziko. V podstate ju netreba teraz, ak sa to bude dobre hore odvetrávať a nedôjde k rosnému bodu nad ránom - aby vlna nenamokla. Do podlahy v prízemí parozábranu pod poter. Na poschodí stačí obyčajná fólia.
Odpovedať
@milagros007 Mne robia prave omietky... parozabranu este doriesenu nemam, ale vlnu som prekryl zatial aspon obycajnym igelitom - to bolo povodne este docasne opatrenie na zimu, ked sa robili potery... teraz v tomto teple by som to uz asi neriesil.
Odpovedať
ja si kvoli tomu nechavam vlnu nakoniec - omietky, potery a nakoniec vlna a strop sdk
Odpovedať
Profilova fotka
Vatu cez letné obdobie nieje nutné zakrývať parozábranou.
Odpovedať
@antonmesaros áno, pani je od Senca, juh, takže snáď OK
Odpovedať
môže sa robiť izolácia strechy medzi a pod krokvami až po omietkach? Prípadne, izolácia azhotovenie stropu z SDK na záver? Rozmýšľam o tom z dôvodu. aby sa tam nenasťahovali rôzny škodcovia /myši.../
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?