Mineralna vata - radsej hrubka 40cm lambdy 32(36) alebo 30cm lambdy 39?

Profilova fotka
Co vy na to? ide o to ze aj tych 10 centi sa mi hodi...ale neviem ako je to s cenami, pripadne vyhodami nevyhodami... Poradte
Odpovedať
@y2k Asi si to myslel naopak , nie ?? Cim nizsia lambda , tym lepsia izolacia. Ja osobne som pouzil 40 cm unirolu plus 0,036.
Odpovedať
Profilova fotka
@rafko1234: no snad som to napisal dobre :-D ide o to ze som povodne chcel 40cm tej 0,036 ako lacnejsej ale hodilo by sa mi mat tych 10 centi, tak som premyslal ci si nepriplatit za 0,039 a dat jej len 30cm
Odpovedať
Nechapem ako moze byt lepsia izolacia 0,036 lacnejsia ako 0,039. Pretoze aby si dosiahol izolacne vlastnosti 40cm 0,036 tak by si musel pouzit priblizne 50cm 0,039. Ale ak ti niekto naozaj ponuka 0,036 lacnejsie ako 0,039tku tak nevahaj a nakup tu 0,036tku.
Odpovedať
Ja ked som chcel usetrit par centimetrov stropu v jednej casti domu , tak som pouzil 32 centimetrov unirolu profi 0,033 , ktory bol teda o dost drahsi ako 0,036 unirol plus.
Odpovedať
Profilova fotka
:-D jaaaj tak ano mam to naopak zrejme tak naopak rozmyslajme
Odpovedať
Teda este raz :-) Mne ked to chlapi od isoveru ratali tak mi povedli 40cm 0,036tky ma take iste vlastnosti ako 32 cm 0,033 , ale ta uspora v cm je aj o nieco drahsia. Je uz na tebe co si mozes dovolit. Ja som tu drahsiu izolaciu dal len na nevyhnutne miesta , kde som chcel zachovat vyssiu vysku stropu , a do zvysku som napchal tych 40 cm 0,036.
Odpovedať
Profilova fotka
a 39 bude este lacnejsia nie? :-p
Odpovedať
Urcite ano
Odpovedať
Teraz som ti pozrel na nete Knauf 20cm 0,039 -- 4,47 za m2 knauf 20cm 0,035 -- 8,52 za m2
Odpovedať
Profilova fotka
@rafko1234: takze priblizne raz tolko za meter, otazka je uz len kolko centi sa vyrovna 40centi 0,039... A na tu jednu kupelku by to nebolo az take hrozne
Odpovedať
@y2k na tvoju otazku je jednoducha odpoved http://sk.wikipedia.org/wiki/Tepeln%C... 0.039 20cm ~ 0.035 18cm
Odpovedať
Profilova fotka
Zaujímavý článok : http://www.asb.sk/stavebnictvo/staveb...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@fukanaizolacia: premyslam aj nad fukanou izolaciou, bohuzial asi zatial veeelmi draha alternativa pre mna...ci?
Odpovedať
Fukana je idealna do rekonstrukcie, kde treba izolovat dodatocne, a tiez do bungalovu, lebo utesni vsetky skary medzi krokvami. Okem toho do nej nelezu mysi. Stecozell.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 : u mna ide prave o rekonstrukciu stareho....ale co som sa informoval, fukana pri zachovani odporu tak 4x drahsia ako vata....
Odpovedať
@fukanaizolacia diky za clanok. Ten ziadny vplyv skar do 5mm v izolacii mineralnou vlnou ma prekvapil.
Odpovedať
Profilova fotka
Fúkaná izolácia je vhodná do novostavieb a tak tiež do rekonštrukcií. Obrovskou výhodou fúkaných izolácií je celistvosť izolácie, to jest bez tepelných mostov, bez škár. Pri fúkanej drevovláknitej izolácií treba myslieť na to, že tento izolačný materiál patrí do kategórií E (reakcia na oheň). Preto treba posilniť celú konštrukciu z protipožiarneho hľadiska aby ste sa dostali aspoň na hodnotu REI 30. @y2k Ak by ste mali záujem o kvalitné zateplenie kontaktujte nás na mail . Pomôžeme Vám s technickým riešením a tak tiež výberom tej správnej tepelnej izolácie pre Váš domček.
Odpovedať
@y2k je drahsia asi 3krat, ale netreba zabudat na pracu. Fukana je vratane roboty. Okrem toho mozes nafukat najprv menej, a dofukat dalsiu vrstvu neskor, ak bude unik tepla velky. Predpokladam, ze nechces urobit pasiv. Ak kuris plynom alebo tepelnym cerpadlom, netreba izolovat tak masivne. ja mam Steicozell od Vuno, som spokojny, len sa trochu prasi.
Odpovedať
@fukanaizolacia steicozell je trochu prasny, mozem ho zhora niecim zakryt? zatial nemam podbitie strechy, ale v krove je aj tak stale prievan.
Odpovedať
@rafko1234 len pre zaujimavost, mne prave montuju sklenenu vlnu Rotaflex 20cm 0,039 -- 3,70 za m2.. takze na takej 0.039 sa da este viac usetrit..
Odpovedať
Profilova fotka
@fukanaizolacia: mail poslany, mozme pokracovat tam @peto99: vata by ma mala vyjst okolo 800 E, fukana 4000 E, samozrejme aj s pracou dofukat? ako? kedy? ked po izolacii sa da SDK a je konec :-) pasiv urcite nie, kurim plynom, ale mam predimenzovane radiatory a kurim a chcem tak 40 stupnovou vodou
Odpovedať
@peto99 "dofukat dalsiu vrstvu neskor, ak bude unik tepla velky" - to co znamena "velky"? Ked prekuri celu vyplatu, ci ked mu budu zo stropu vysiet cencule? Neviem si ani predstavit na zakladne coho sa da takto povedat...
Odpovedať
@gashtaan kuri plynom, rozdiel 25 cm alebo 40cm si ani nevsimne. Zato v lete sa dom bude prehrievat, a mysi maju vaty veeelmi rady.
Odpovedať
@y2k mna by stala vata 800, fukana 30 cm za 16 eur/m2 stala 2200. Dom sa neprehrieva a nemam mysi.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99: tak to mas super cenu...mne povedali 25E za 25cm...co by bolo adekvatne k 40cm vaty vraj... a aky rozdiel 25 alebo 40 si nevsimnem? nechapem
Odpovedať
@peto99 pochybujem, ze mysi maju radsej mineralnu vlnu nez fukanu izolaciu... ani jedno ani druhe proste nezeru, akurat sa tam schovavaju pred zimou.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 Môžete ho zakryť protiprašnou fóliou ( pro clima RB
Odpovedať
@y2k treba si vypytat realnu hodnotu lambdy, ani pur nema lepsie vlastnosti ako drahsie vlny, pochybujem ze fukana ma, cize urcite neplati 25 fukanej = 40 vlny..
Odpovedať
Profilova fotka
@cache: no a sme doma :-) skor asi plati ze 40 vlny je 35 fukanej co
Odpovedať
Profilova fotka
@y2k ak dobre kukam, tak ta fukana ma lambdu rovnaku (a to v suchom stave, co nebude) ako vata, ako niekto dosiel na to, ze 25cm = 40cm vaty ?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?