Medzera v izolácii podkrovia

Ahojte, zateplujem podkrovie v RD, medzi krokvami a klieštinami 18cm Knauf unifit. Na to pôjde asi 8-10cm dalšia izolácia(taktiež knauf). Lenže final strop od klieštin potrebujem znížiť o cca 20cm. Podľa Vás, môžem urobiť medzeru medzi izoláciou medzi klieštinami a tou finálnou, teda izoláciou v rošte na sadkrokartón? Za odpovede vopred ďakujem
Odpovedať
No ak je podstatou všetkej na trhu dostupnej izolácie vzduch uzatvorený v jej dutinkách, póroch, medzi vláknami, tak aj v tvojom prípade sa bude vzduchová medzera medzi dvoma izoláciami chovať len ako ďalšia izolácia. Teda za predpokladu, že sa vzduch nebude hýbať.
Odpovedať
neviem na to by som sa nespoliehal vzduch ako izolacia pri 20 cm medzere.Ak sa ten zohriaty vzduch neochladi na hranicu rosneho bodu tak je to v poriadku horsie ked sa to bude po sdk zrazat.V rodicovskom dome som musel strhnut sadrokatrony lebo medzi izolaciou a sdk bola medzera sai 15 cm bola tam aj parozabrana AL .
Odpovedať
@zateplovaniedomoveu poprosím o odpoveď ideme znížiť strop o 35 cm,? cm máme dať vatu?dík.
Odpovedať
@tomcoza idealny 20cm priestor na dalsiu vatu..vata je lacna,20eur za m3...ja by som to vyplnil cele vatou a nespekuloval ;-)
Odpovedať
@marta2610 aky a z coho je povodny strop?
Odpovedať
@zateplovaniedomoveu to je starý dom:hrady,dosky,nejaká slama a omietka.Chceme dávať vatu,paroz.....sadroš,či?dík,je to izba 5x5 m.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcoza Ahoj ja som uz tiez stoho jelen,lebo niektory tvdia ze ma ist medzera 5-7cm a niektory,ze nie.posielam ti skadbu ,ze ako by sa to malo spravne robyt :-)
Odpovedať
@marta2610 ano presne tak konstrukcia ,vata, parozabrana,sadrokarton medzera nemu ist vata bude odvetrana cez stropne dosky.
Odpovedať
@zateplovaniedomoveu dík,ale ?cm dať vatu,znižovať budeme o 35 cm?respektíve ? cm má najširšia vata?
Odpovedať
@zateplovaniedomoveu a kde bola ta parozabrana? nejako nerozumiem tomu, preco by ta medzera medzi dvoma vrstvami izolacie mala robit problemy, pokial by parozabrana bola uplne na spodku.
Odpovedať
@gashtaan jaj zle som to pochopil medzera medzi izolaciamy to by nemalo robit problem ;-)
Odpovedať
@marta2610 isover domo 20cm
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?