Máte skúsenosti s vnútorným zateplovaním?

Profilova fotka
ideme stavat bungalov a architekti nam odporucili zateplovat dom zvnutra. vraj v zahranici sa to robi bezne a je to praktickejsie ako zateplovanie zvonku. Zvnutra sa da polystyren a este sadrokarton. mate s tym niekto skusenosti? dakujeme za reakcie.
Odpovedať
@zato ahoj,ja som potrebovala zateplit severnu stranu spalne-uz postaveneho 15-rocneho domu a tiez som rozmyslala nad sadrokartonom a polystyrenom,tiez sa velmi priklanam myslienke zateplovat zvnutra,naozaj v zahranici to uz robia takto,uz nie zvonku,ale kedze manzel je "antimajster" :-D ,a nikoho som na taku malu robotu nezohnala,dala som toto: http://www.thermmix.sk/ a som VELMI spokojna,ako z nudze cnost to je dobre,ak by si potreboval len niektore steny..Neverili sme najprv tomu,ale fakt su tie steny na dotyk oproti tym nezateplenym teple,aj je v izbe teplejsie a na dalsiu zimu to este "nacapem" :-D aj na sikminu-byvame na podkrovi..
Odpovedať
ja by som to neotporucal totiz to polystiren nedycha po case vam budu plesniviet steny.
Odpovedať
Profilova fotka
cora to znie dobre aj tu stranku som mrkla ja mam detsku izbu na severnej strane a nestačím tam kúriť je tam stale zima mysliš že by to pomohlo,aj kebyže natrieme len jednu stranu nakoľko sme rožný byt v činžiaku? dia
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@cora73 Ahoj,ake mas skusenosti po dvoch rokoch0 Steny su na dotyk teple, to je jasne, ved sa dotykas polystyrenu, ale akumulacna hmota je mimo, to znamena, ze v lete ti cez polystyren sala teplo dnu a v zime chlad.. Zateplovanie zvnutra sa okrem vynimiek (spravidla historicke budovy) za normalnych okolnosti nerobi nikde, to by si si mohla rovno podat navrh o Nobelovu cenu za inovaciu storocia, zateplenie zvnutra je proti zakladnym fyzikalnym pravidlam.
Odpovedať
@all Tiež by ma to zaujímalo - máme storočný dom, ktorý na severnej strane hraničí so susedovým pozemkom. Posnažíme sa vykšeftiť aspoň 5cm zvonku a niečo zvnútra, ale nevidíme to ružovo, býva tam staršia pani, ktorá má paranoju, že jej odrežeme polovicu pozemku.... Okrem toho chceme zachovať pôvodnú krásnu fasádu, takže zo severovýchodu máme v pláne tiež vnútornú izoláciu. Projektovala to firma, ktorá je špecialistom na pasívne domy, tak pevne veríme, že to bude fungovať... Aké sú riziká, po koľkých rokoch by sa mohli prejaviť negatíva? Na čo máme dávať pozor? Aké otázky máme položiť projektantovi, aby sme sa uistili, že to fakt bude ok? Ďakujem!
Odpovedať
@zato ten váš architekt chce asi zmeniť fyzikálne zákony, ak to zaizoluješ zvnútra a máš tam stenu z múru , tak sa teplo do nej nedostane nebude držať akumulačné teplo, zatepliť zvnútra môžeš drevenú stavbu , tá nemá takmer žiadnu akumulačnú schopnosť
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?