Máme, či nemáme zatepliť?

Profilova fotka
Ahojte.. riešime stavbu domu a dostali sme sa k otázke či zatepliť alebo nezatepliť.. trochu sme si poradili, a vyzerá to tak, že z každej strany počúvame niečo iné.... niekto hovorí, jednoznačne, niekto to považuje za blbosť... Preto vás chcem poprosiť, aby ste mi trochu napísali svoje názory/skúsenosti. Dať tehlu 38+15cm zateplenie, alebo dať len tehlu 44 ? :)Ďakujem za názory .
Odpovedať
tych debat je tu vela, treba pouzit vyhladavac, lebo do kazdej takejto diskusie potom prispieva stale menej a menej ludi. posledna bola minuly tyzden: http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... Stavat z tehly hrubsej ako 25cm, maximalne 30cm je ekonomicky nezmysel, najma s vyhladom do buducna a rastu cien. Nezateplovat je mokrym snom vyrobcov stavebnych materialov a zial vela jednoduchych ludi tomu aj veri. Treba do ruky chytit kalkulacku a vyratat si cenu roznych kombinacii materialov za meter2 a potom si porovnat vysledny tepelny odpor a budes prekvapena. Mne vyslo ako najlacnejsie riesenie stavat nas poschodovy dom z 25cm porobetonu pevnostnej triedy P4-500 a to zateplit 25cm izolaciou, bolo to vtedy dokonca lacnejsie ako stavat z hrubeho materialu a nezateplovat.
Odpovedať
@minneli27 Tehla a zvlášť tehla bez zateplenia je len marketingový ťah a ekonomický nezmysel (ak ti záleží na nákladoch za prevádzku do budúcna) ostatné už bolo popísané.
Odpovedať
radšej tehla 30 a 15-20 zateplenie
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
my mame domcek 30cm tehla + teraz na jesen pojde 18cm EPS biely. Sedy je predrazeny... + prislusenstvo co k nemu treba. tot moj nazor.
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka pre nás niektorých je predražený, ale pre niekoho je tá cena nič ;-)
Odpovedať
@vlado90 my 30 + 16. a ten pre koho je ta cena nic, tak ten asi nepozera kolko zaplati za energie :-D
Odpovedať
Záleží od typu stavby. Väčšina tu preferuje 25 - 30 murivo plus zateplenie 15 - 30. My sme zvolili 38 tehla a 15 zateplenie. Nezateplit je nezmysel.
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus moja rec... zateplenim sa navyse odstrani velke mnozstvo tepelnych mostov kt. pri neodborne postavenej stavbe vznikaju.
Odpovedať
Profilova fotka
@bromid Ale ver mi že aj takí sa nájdu!! :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mi tak vsetci o tom hovoria, ze zateplit je nevyhnutne, cim viac informacii vsak zbieram tym som znechutenejsi... Polystyren je vraj podvod, ked to dali do skusobne, je to horlave, nema to deklarovany tepelny odpor, a ze to presadzuju lebo to v Nemecku vytvorilo 100tisic pracovnych miest (niekto to musi vyrobit, prepravit, osadit,...) Nikomu nic neprotirecim, len pridavam alternativny nazor... tuna je to cele (v nemcine): https://www.youtube.com/watch?v=upuql...
Odpovedať
@mmatulo21 iluminati!
Odpovedať
@mmatulo21 Tak tam daj titulky ked to sen davas, nemecky vie mozno tak majkoj, horlavost si odskusaj aj ty a uvidis co je podvod. Odpor tofakt nema este nikto to neoveril a nikto to nema na dome, chladncike, nikde. Alernativny nazor je jedna vec a popierat fakty druha,
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sysell ved hovorim, alternativny nazor, nie som jeho zastancom len neutralne uvadzam co som nasiel, ved o tom to tu je, diskusia a zbieranie informacii... : )
Odpovedať
@mmatulo21 No hnusný toto svet :-)
Odpovedať
Tak my keď sme stavali tak sme už aj zateplili dom. V tej dobe každý zatepľoval a tak sme spravili aj my
Odpovedať
čím viac človek hladá tým sa viac zamoce a nevie čo má urobiť, nie sú všetci študovaní, tak len hľadajú na internete a firmy sú tiež rôzne dôvera chabne, my sme sa nakoniec rozhodli tehlu 44 a 10 polystyren kúrime finskou pecou, sme spokojní, jednu zimu sme boli bez zateplenia jednej strany severnej bolo cítiť rozdiel druhú zimu, koľko ľudí toľko chutí každý si myslí že tá jeho verzia je naj... ale každý má svoj pohľad a fi. možnosti tak sa rozhoduje, ale zateplenie dnes už je naozaj otázka takmer zbytočná my sme radi že sme to zateplili, prajem pokoj v rozhodnutí :-)
Odpovedať
jednoznacne treba spravit sendvic, ziadne murivo nema taky tepelny odpor ako polystyren, cize polystyren mensej hrubky ma vacsi tepelny odpor ako murivo vacsej hrubky a preto sa murivo pouziva iba koli statike a polystyren na zeteplenie. Na statiku ti staci 20-30cm mur a polystyrenu kolko ti penazenka staci (nie viac ako 30cm)
Odpovedať
@rkorba Preco nie viac ako 30 eps?
Odpovedať
lebo sa ti vstupna investicia nevrati tak rychlo ako by ste si mysleli. optimum je 20-25cm, ale ked su peniaze navyse tak si kludne daj i 60cm :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?