Má zmysel dávať 5cm vatu a foliu ako vypln medzi strop a sadrokaron v panelakovom byte

Dobrý deň, poprosím o radu, má zmysel dávať 5cm vatu a foliu ako vypln medzi strop a sadrokaron v panelakovom byte? keď byvame na 4 poschodí zo siedmych? alebo je to uplne zbytočné? odhlúčni sa nám byt, čo sa týka susedov nad nami alebo nie? bude to mať nejaké "izolačné vlastnosti" navyše? Ďakujem za každú radu, pomoc
Odpovedať
Profilova fotka
pochybujem, na útlm hluku má MV malú hmotnosť a naviac sdk môže pôsobiť ako membrána a zvyšovať prenos hluku. Skôr by som polepil strop pružnou hmotou alebo ak sdk tak protihlukový, ale to musia navrhnúť a urobiť odborníci, nie chlapci čo u suseda vynášali suť.
Odpovedať
https://www.potichu.sk/zvukova-izolac... Citujem: Hluk od horných susedov je jeden z najčastejších, s akým sa na nás obraciate. Väčšinou až v momente, keď máte hotovú rekonštrukciu bytu, spravený podhľad s minerálnou vlnou, ktorá mala slúžiť ako dobrá zvuková izolácia, ako Vám poradil váš majster. Keďže správna zvuková izolácia musí mať vysokú hustotu, aby zachytávala zvukové vibrácie, minerálna vlna nieje vhodná ako izolácia obzvlášť zvukov na nízkej frekvencii (buchot, dupot..), čiže podhľad nefunguje tak ako ste očakávali.
Odpovedať
Profilova fotka
Riešil som to isté... Nakoniec som prišiel na jediné, hluk sa najúčinnejšie tlmí v priestore jeho vzniku - čiže u suseda. Čo sa týka nízkych tónov (silné basy z rádia napr) tak v paneláku je to nemožné ale len trocha stlmiteľné. Zvuk chôdze musí tlmiť len pôvodca...čiže sused špeci podložkou pod podlahou. Dupot a zvuky "šialených" detí sa prenášajú panelmi po celej konštrukcii, čiže to je nemožné... Hovorené slovo sa dá trocha stlmiť molitánom a následne polystyrénom...Najrozumnejšie riešenie a aj naj efektívnejšie, ale najdrahšie, je na strop nalepiť molitán proti hluku (majú ho v OBI ale tam by som ho z dôvodu vysokej ceny nekupoval), následne urobiť konštrukciu ako na sdk ale hustejšiu a na tú cez podložky prikrútiť styrodur - sieťka, lepidlo - omietka..... Stlmilo to ale stálo to dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
ano pomoze to ale! najdolezitejsie je vzduchova nepriezvnucnost a tu sa vam tazko podari opravit v panelaku kedze to je ako sito.. je to podobne ako s vedenim tepla, len je to este zlozitejsie, a ked uz tam mate akusticke mosty ktore su neopravitelne tak dokonale to nebude.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?