Lepidlo verzus pena

Zdravím Rozhodol som sa pre značku denBraven, ale predajca ma zneistil. Pôvodne na lepenie XPS a EPS NEO som chcel použiť Thermo Kleber, ale predajca mi odporúča Lepiaci a stierkový tmel QUARTZ FASÁDA, keďže podľa jeho slov je životnosť peny 5 rokov. Neviem sa teraz rozhodnúť, fasádny EPS bude hrúbky 300 mm, kotvenie nebudem používať. Ďakujem za rady
Odpovedať
Predajca chce len predat svoj produkt, tak sa nanho pozeraj ;-) UFO DOM @mio23 tiez daval Thermo kleber a pri 40...
Odpovedať
@creator Koľko rokov sa na Slovensku, prípadne v zahraničí používa pena na lepenie EPS? Dlhšie skúsenosti tam asi nebudú :-|
Odpovedať
Toto neviem,neskumal som to a priznam sa ze aj teraz ako zateplujem DTcka sokel tak davam flexi lepidlo :-| skor som sa obaval toho ze ked budem davat penu tak mi ju bude odtlacat no vraj sa nemusim toho bat tak to asi skusim,je mi jasne ze pri dtcku to je jedno nakolko boky dosypujem strkom no pri murive som mal obavu...no ked vidim Mira ako stoji na tej 40 bez kotvenia myslim si ze nieje coho sa obavat a podalsie aj tak ti to bude este drzat lepidlo sietka omietka :-)
Odpovedať
@creator Asi to risknem a pôjdem do tej peny. Lepidlo bez kotvenia asi nemá zmysel, no a kotviť nechcem. Nerozumiem tomu, prečo by po rokoch mala tá pena degradovať, UV žiarenie tam nepreniká, nie je tam ani zvýšená teplota, vlhkosť, tak už neviem.
Odpovedať
predajca má pravdu. Pena nevydrží 5 rokov na slnku. Slnko ju úplne rozloží. Len predajca asi zabudol, že pena sa dáva medzi stenu a polystyrén, takže na ňu nesvieti. Ja som dal tiež denbraven penu a bol som nadmieru spokojný
Odpovedať
daval som cisto na penu (bez kotvenia) NEO 20 cm s Ceresit CT-84 a maximalna spokojnost. Maju ju 850 ml ( ostatne sa mi zda ze su 750 ml , nemam to ale nejak specialne preskumane) . Maju ju v Baumaxoch za dobre ceny.
Odpovedať
Profilova fotka
my mame (zial:( ) dost krive steny. ano, na novostavbe.. preto nam odporucili lepit eps (25cm) tymto http://eshop.stavivasp.sk/component/v... .. a bez kotvenia chceme. myslite ze to bude ok??
Odpovedať
@yaninca krive steny bez kotvenia? Neviem ci je to rozumne ....
Odpovedať
Práve sme dokončili izoláciu starých trámových stropov z vnútra s eps a kotvením. 1. vrstva eps 200mm, kotvená do dosiek, lepená o dosky a tiež na spojoch. 2. vrstva eps 80mm len lepená!!! na 1. vrstvu a v spojoch (tu je ťahaná aj vzt) Na to všetko stavebné lepidlo, sieťka (zakladaná po obvode v rohoch), a nakoniec jemná omietka. Pouzívané lepidlo ceresit ct-84 850ml. Absolútna spokojnosť. Pri tej 1. vrstve bolo potrebné vyrovnávať. Takže v jednom rohu sa eps opiera o dosky a v inom je tam medzera aj 4 cm, samozrejme vyplnená ct84.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?