Lepidlo na zateplenie základov styrodurom

Ahojte, mám zateplené základy styrodurom a je na ňom už natiahnutý kleber (lepidlo). Teraz by som chcel spraviť sokel, ale predtým by som chcel opraviť nanesené lepidlo (už je tam 2 roky) Preštudoval som si čo znamenajú skratky C2TE S1, avšak je treba pozerať či sa dá použiť aj na styrodur? Alebo je to jedno aké? Takúto informáciu som pri lepidlách nenašiel. ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@malofla je to jedno aku znacku...ale malo by byt flexi
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Z aktuálnej ponuky na trhu, čo je najlepšie na zvislé nalepenie XPS na asfaltový pás v časti pod terénom ?
Odpovedať
@abobo @zefe @profistavbari @palo18 chalani nejaký typ na môj vyššie uvedený príspevok ?
Odpovedať
Ja som lepil PUR penou
Odpovedať
@zefe najhoršie riešenie na svete. Lepidlo sa rozťahuje a vzniknú ti hluché miesta za izoláciou, kde môže prúdiť vzduch alebo voda. A ak odrežež lepidlo, ktoré vyšlo von, tak si otvoril bunkovú štuktúru peny, ktorá veľmi dobre nasáva vodu. Nízkoexpanznú penu na to, nie expanzné PUR lepidlo
Odpovedať
@purplesticks som za lepidlo-hreben.
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks https://svk.sika.com/content/dam/dms/...
Odpovedať
@profistavbari A máte už overené konkrétne lepidlo ? Aby dobre držalo asfaltový pás + XPS a musí byť vhodné do vlhkého/mokrého prostredia.
Odpovedať
Ahoj, akurat sme toto riesili - davame Baumit StarContact co drzi perfektne. Keby som bol bohaty tak dam SupraFix 😄
Odpovedať
@purplesticks sika igoflex, den braven disper styro. Lepidlo na báze bitumenu a kaučuku. Lepí a zároveň izoluje.
Odpovedať
@purplesticks použite flexibilné lepidlo a značka je už na vás.
Odpovedať
@peter977 Samozrejme nizkoexpanznu a predstav si, je to tiez PUR pena. 😉 Orezavat? Asi si nikdy nic nelepil na penu. Toto nie je vypenovanie okien. Odtlaca len amaterom. Lepiaca hmota/pena v tomto pripade nie je ani hydroizolacia, ani tepelna izolacia. Ci klasicky kleber nejak izoluje? Celkovo je lepenie XPS pod terenom len na to, kym to pritlaci zemina. V pohode, mozem mat nieco aj najhorsie na svete. 😎 Susedovi lepili XPS profici, najlacnejsim klebrom na minimalne 2 cm buchty (medzera po pritlaceni), bez ramiku... Dodnes zavidim, ako to ma spickovo urobene. 😛
Odpovedať
Článok sa načítava...
@milanista Baumit StarConcat nemá uvedené v tech.liste, že sa môže aplikovať na bitúmenové podklady 🤔 To má uvedené len SupraFix - len tá cena.
Odpovedať
@palo18 Pri tej hmote DenBraven je zaujímavá veta v tech. liste : "Nanášajte lepidlo DenBit DISPER STYRO LT bodovo na dosku polystyrénu (cca 10 – 12 plôch na 0,5 m²). Následne prikladajte tabule polystyrénu a dostatočne pritlačte. Priestor medzi stenou a polystyrénom nemôže byť utesnený pre zabezpečenie schnutia lepidla." Čiže tkz. lepenie na buchty, kde mi bude medzi stenou a XPS prúdiť vzduch, tak ako písal @zefe.
Odpovedať
@purplesticks starcontact drzi uplne v pohode, urves to aj s pasom, keby si daval dole. Na buchty so vzduchovou medzerou nelep, to je uplna ujovina. Najlepsie na hruby hreben, ked velmi chces lepidlo davat. Zalezi od rovnosti podkladu.
Odpovedať
@zefe V tech.liste Baumit StarContact je uvedené, že je určené na lepenie XPS s len nasiakavým materiálom, pričom asfaltový pás to určite nie je. V inom vlákne som sa dočítal, že @mcsmekac a @wolodymyr si chvália penu Thermo Kleber (DenBraven). @zefe ti si mi to radil hneď na začiatku. @milanista možno aj rada pre teba. Nakoniec upúšťam od drahého lepidla a pôjdem do peny. Je to lacnejšie, rýchlejšie a hlavne v tech.liste sa priamo píše, že je určená na spájanie XPS s asfaltovými pásmi.
Odpovedať
@purplesticks tak daj siku. Ja som tech list nestudoval od den bravenu. Siku som nanasal hrebenom, celoplosne.
Odpovedať
@palo18 Sika Igolflex 101 je o dosť drahšia ako PU Themo Kleber. Sika je primárne tekutá hydroizolácia a sekundárne je možné s ňou lepiť aj XPS. Hydroizoláciou mám vyriešenú asfaltovými pásmi, potrebujem už len lepiacu zložku na XPS. Na moju plochu 63m2 Sika 320€ (3x 32l vedrá) vs Thermo Kleber 48€ (6 dózy).
Odpovedať
Prečo chcete lepiť XPS na predĺžení hydroizolaciu? Jedná sa o XPS pod úrovňou terénu tak aký máte na toto dôvod?
Odpovedať
@purplesticks tak to nalep na penu polyuretanovu a je. Ja som riesil aj hydroizolaciu.
Odpovedať
@profistavbari Je to pod úrovňou terénu, ale z vnútornej strany je interiér. Potrebujem funkčne prilepiť XPS na SBS modifikovaný pás tak, aby zabezpečil tepelnoizolačné vlastnosti. Momentálne som rozhodnutý pre penu. (Lepenie po obvode XPS tabule)
Odpovedať
@purplesticks ahoj. Ak to ide pod terén tak sa ničím nestresuj. Kúp jednu pur penu na lepenie xps. Len trochu poboduj aby to držalo na stene. Nerieš ani nejak extra vodováhu. Nakoniec to aj tak zahrnies a zemina ti to bude držať ako pes ježa.
Odpovedať
@purplesticks braven ma aj priamo penu na asfaltove pasy, ROOF je to co hladas a ide to aj s XPSkom...smelo do toho...ja som o tejto variante nevedel a lepil som thermo klebrom a drzi jak hluchy dvere...
Odpovedať
@spee16dee bodovému lepeniu sa vyhýbam. Chcem eliminovať prúdeniu vzduchu pod XPS a radšej budem lepiť po obvode.
Odpovedať
@purplesticks Moc to uz prezivas. Hocijaka lepiaca PUR pena bude OK, mne sa dobre robilo so Soudabond Easy. Alebo klasika Tytan Styro 753. Ramik dokola cca 5 cm od kraja, do stredu husenica, nechaj kratko vykysnut, pritlac, zataz /podopri na pol hod a finito. Mozes lepit aj medzi sebou, bude to skoro vodotesne 😄
Odpovedať
@purplesticks budeš zasipaný zemou a riešiš prúdenie vzduchu...tak nedaj nič a len zatlac zemou.
Odpovedať
Ja chcem lepiť XPS na DT. Problém však je, že pod debnenie deky (dosky) zatiekol betón a po odsalovani sú tam také zatečené odskoky. Brúsiť - to ide pomaly, sú to dosť veľké plochy, flexi lepidlo na dorovnanie - to by bolo drahé a ani neviem, ako by to v hrubej vrstve vyrzelo. Je teda na môj prípad lepšia pena?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
neviete nahodu, keď natriem na zaklad Sika Igolflex 101 a nasledne nato chcem nalepiť soklovu dosku ale nechcem ju lepit igolflexom, ake lepidlo mam použit ? bere sa Sika Igolflex 101 ako asfalotovy pas a je nutne použit penu alebo možem použit na Sika Igolflex 101 bežne lepidlo na zateplenie "klebr". Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?