Lepidlo fasadne a nepriedusnost stien

Neviem, ci sa to tu riesilo. Viaceri majstri mi spominali, ze nepriedusne je najma lepidlo. Cize aj ked sa pouzije vata tak sa stava nepriedusna lebo lepidlo...a taktiez fasadna omietka. AKo to je s tym lepidlom je alebo nie je nepriedusne? Mam doma kopu vreciek lepidla, prisiel som k nemu da sa povedat zadarmo...a uvazujem, ci ho nepouzit aj na vyrovnanie vnutornych stien pod omietkou...preco ano preco nie?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@radoslavc zaťažujete sa zbytočnými úvahami, ak to na stene bude držať, je to dobré na použitie. A s rosným bodom je to tiež ináč, ako sa tu prezentuje.
Odpovedať
Tak tak, dýchajú živé organizmy a nie domy. Ale dobrý obchodník predá na fasádu aj slepé črevo :-).
Odpovedať
@radoslavc fasadne lepidla maju cca rovnaky faktor difuzneho odporu ako vapennocementova omietka... okolo 20. Radsej si pozri cisla v technickych listoch a nepocuvaj majstrov ci znamych, mam taky pocit, ze si z teba casto len strielaju.
Odpovedať
@radoslavc Máš pravdu, lepidlo nedýcha a vyrovnávanie stien lepidlom sa normálne robiť nedá. Radšej lepidlo predaj, alebo nechaj si na neskoršie ( ulož do igelitových vriec) a za utŕžené peniaze kúp normálnu omietku.
Odpovedať
@viktor811 tiez si myslim, ze vyrovnavanie stien lepidlom je blbost, ale tych 5mm lepidla na fasade kladie pare rovnaky odpor ako 30mm vlny. Neviem co si predstavujete pod tym "nepriedusne", ale ano, clovek by to asi nepredychal.
Odpovedať
@gashtaan videl a počul si už dýchať betón? Ja áno, pije vodu a pri tom vypúšťa bubliny vzduchu a aj ho pri tom počuť ako dýcha.
Odpovedať
@radoslavc Máš pravdu, lepidlo nedýcha a preto existujú odvetrané fasády.
Odpovedať
@viktor811 tak to sa chudak vlastne topi!
Odpovedať
Profilova fotka
@diskuter ako prosim pekne vyriesi odvetrana fasada, interierove steny vyrovnane lepidlom ?
Odpovedať
@gashtaan betón je obojživelník, totiž na vzduchu vylučuje vodu a príma vzduch.
Odpovedať
@viktor811 no chvalabohu, uz som si o neho robil starosti.
Odpovedať
@viktor811 to nedycha, to vzdycha nad ludskou blbostou :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavoslav Ja som bol tiež niekedy taký somár ako si ty teraz, ale to ťa časom prejde, len záleží od toho, ako dlho ťa to bude držať.
Odpovedať
@gashtaan , @slavoslav Tiež si myslím, že nie je hanlivé pre človeka (ak na to narážate) povedať že múr (betón) dýcha. Hanlivé je používať spojenia "psík mi zomrel", alebo "kvietok mi umrel". To je hanlivé.
Odpovedať
@viktor811 keď čítam Tvoje počiny ...asi dlho...
Odpovedať
Prerabam stary dom, vnutri su palene tehly natiahnute stukovanou omietkou a natrete farbou. Farbu planujem zoskrabat spachtlou. Urobit ryhy a na to mi vsetci hovoria ze dat lepidlo so sietkou. Sadrova omietka vraj nejde urobit so sietkou...co si o tom myslite, ale k veci prosim. Na chujoviny si urobte temu a tam si rieste komplexy...
Odpovedať
@radoslavc sadrova omietka "VRAJ" nejde urobit bez sietky??? VRAJ :-D ale ide, obcas je to dokonca nutnost... ten kto to tvrdi tak je lenivy a nechce sa mu s tym robit... inak je sadrova omietka a sadrova stierka...
Odpovedať
@godfather tak vdaka, cize toto bude asi najlepsie riesenie:) na tu staru omietku dat sadrovu stierku so sietkou..potom sadrovu omietku... je treba to zoskrabat na ryhy pred tou sadrovou stierkou? alebo staci zoskrabat len farbu? dali by ste aj penetrak? aky? resp. staci duvilaxova voda?
Odpovedať
@radoslavc presne naopak :-D, do stierky sa sietka nedava, najskôr hrubu sadrovu omietku so sietkou a pekne to zrovnat a nato fajnovu sadrovu stierku... alebo kleber so sietkou a potom sadrovu stierku... myslim ze oskrabat bude dobra volba a penetraciou sa nic nepokazi...
Odpovedať
@godfather a penetrak aky, odporuca sa ten duvilax? alebo je nieco vhodnejsie?
Odpovedať
@godfather z toho si nic nerob, jemu take veci uz nakecali, ze by jeden neveril... chudak si tu potom taku hanbu robi.
Odpovedať
@gashtaan hanba tu mi je ukradnuta, co ma vsak vytaca je ze vela ludi tu reaguje sprostymi pripomienkami a tym sa zahlcuje diskusia...ved ked nemas napisat skutocnu radu tak chujovinu radsej nepis...do ktorych veci sa vyznam ked za mnou pridu im poradim, toto su oblasti v ktorych nerobim tak sa radim...ale evidentne to niekomu vadi...pritom myslim ze pointa tejto modrej strechy (okrem zivota ludi s desatisickami prispevkov a taktiez platenych diskuterov) je aj radenie si navzajom...
Odpovedať
@radoslavc prvy ktory mi napadol je napr denbraven
Odpovedať
@godfather chlapi ti tú dobre radia lepidlu sa radšej vyhni hlavne v staršom dome jednoznačne steny navlhčiť dôkladne oškrabať starý náter, penetrak buď niečo z hĺbkových napr ako ten čo ti tu @godfather hodil prípadne ten duvilax ale nie hociaký len BD-20 modrý stavebných zmesí ten sa potom riedi vodou 1:5 alebo 8 .... nato buď hrubšiu sádrovu zo sieťkou a na to jemnú alebo ak máš steny pevné v pohode tak stačí ta sádrova finálnych je viac druhov v závislosti od hrúbky nanášania alebo vrchná klasická jadrova jemnozrná omietka ... ja som v tomto staromódna nedám dopustiť na klasické jadrové omietky dávali sme aj u našich v 35ročnom dome do kuchyne aj ja v byte v paneláku a stále sa mi to páči.... a čo sa týka radenia no u teba každá radá drahá lebo niekedy ti človek dobre poradí a radí a urobíš blbosť napr posledne keď si natieral ten záhradný nábytok taak sa nečuduj že niekto reaguje aj takto :-N ak ak chceš byť v obraze občas mrkni aj youtube oficiálne propagačné videá niejeto úplne ono ale budeš mať predstavu ako sa čo to robí a funguje odporúčam Rigips, cemix , baumit viacmenej to čo tam uvidíš funguje aj v praxi a dôležité čítať aj tie maličké písmenká ktoré výrobca píše ....
Odpovedať
@zuzanale tiez vdaka za rady. Nik uceny z neba nespadol, len par blbcov si to mysli. Chyby robi kazdy je to normalna ludska vlastnost...niekto rad skusa a viac chyb narobi..a niekto vsetko prenecha radam druhych..holt kazdy sme iny...avsak individualnost ludi by nemala byt dovodom utokov... i ked je pochopitelne ze spolocnost preferuje jednoliate rovnakomysliace davy...
Odpovedať
@radoslavc veď to netvrdím že niekto učený z neba spadol veď aj majstri sú majstri a "majstri" poznám aj takých aj takých ale zas niektorým chybám sa dá predísť a preveriť radšej vopred lebo niektoré chyby sa ťažko opravujú ... ešte k tomu lepidlu otázka aké lepidlo máš lebo je rozdiel medzi klasickým lepidlom a flexi lepidlom na obklady a dlažby a iný typ sa používa na zateplenie na polystyrén a vlnu ... podla toho mu potom hľadať využitie....
Odpovedať
@radoslavc staci sa spatne pozriet na tvoje reakcie, ked ti ludia poradia - vacsinou ich oznacis za ovce, lebo ty mas nakoniec svoju pravdu Nie som jediny, kto rychlo ziskal na tvoje komentare alergiu.
Odpovedať
@gashtaan nikoho som neoznacil ako ovcu, len som hovoril o ludoch ovciach, ktori naletia kazdemu marketingu. A taktiez som tu nikdy na nikoho nezautocil osobne, kdezto na mna uz viaceri. Ale znova od temy a ked maas na mna alergiu tak na mna nereaguj.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@mcsmekac Paropriepustnost v pripade stien je v podstate nemeratelna zalezitost. Ak chcete ist do vaty len kvoli placebo paropriepustnemu efektu, tak okradate svoju rodinu. Ak ste vsak rodeny bojovnik a mate silny tah na branku, tak pouzite Baumit Open, tam vyrobca deklaruje zaujimave hodnoty, su sice dosiahnute v laboratornych podmienkach, ale na vasom mieste by som tymto faktom a vyssou cenou nenechal odradit. Moja osobna rada by vsak znela asi takto - zateplite niecim, co ma najlepsi pomer cena/vykon, pouzite standardne lepidlo a za usetrene tisice eur si doprajte komfort rekuperacie a nebudete mat nikdy problem so zvysenou vlhkostou, mozno skor naopak.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?