Lepenie parozabrany

Ako ste lepili parozabranu na cd/ud/omietku? Cd a ud obojstranna paska a stena tmel? Predali mi tri parotesne pasky ale niesu obojstranne co ma dost nahnevalo..:/
Odpovedať
1
2
@maros173 na CD je uz neskoro, lebo ti ju prepichnu stovky srobov, ale na to si mal mysliet skor. Kup si obojstrannu pasku a tmel na parozabrany s ktorym ju prilepis na napenetrovanu stenu po obvode.
Odpovedať
@rkorba A čo sa asi také stane keď parozábranu prepichnú stovky skrutiek? Veď je prilepená na CD-čku 6 cm širokou obojstrannou páskou a sadrokarton ju ešte dotlači. Odkiaľ by ti tam vlhkosť mala prejsť?
Odpovedať
@ruren nebolo by lepsie, keby nemusela byt ziadna obojstranna lepiaca paska a ziadne diery na funkciu parozabrany?
Odpovedať
@rkorba A závesy nejdu cez porozábranu?
Odpovedať
@virnik27 Ono je najlepšie keď to lepia kobercovými páskami, ale len na pár mesiacov potom to už nieje vidno.
Odpovedať
@ruren zavesy idu, ale mas 6ks na m4 a tie sa davaju na skrutkotesnu pasku za 30E staci na cely barak a je to tip top riesenie.
Odpovedať
@rkorba A o čo je lepšie ako na CD
Odpovedať
@ruren @virnik27 tato tema je diskutabilna, kazdy ma na to ma svoj nazor...moj.....ja ju urcite nedavam hned pod sadros...... a to z dier od srub, velkych dier od bodoviek aj z dvovodu odrazania tepla kde ma byt vzduhova meddzera......podla mna je lepsie vsetky diery osetrit vhodnou paskou pripadne tmelom a nasledne urobit rost na sadros.....aj na spominane diery od zavesov dat bytumenovu pasku ....ved predsa je rozdiel mat 10dier od zavesov v miestnosti ako 150 dier od srub
Odpovedať
@stano8 A čo stým majú bodovky? Na tie predsa sa urobia kastliky, aspoň každý normálny stavebník si to tak spraví.
Odpovedať
@stano8 A ta bytumenová páska aj tak stojí za hohno
Odpovedať
@virnik27 Asi keď si robím sám, tak viem čo kde bude.
Odpovedať
@virnik27 Takto vyzerala príprava na bodovky v kuchyni.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@virnik27 No ale taký by na stavbe ani nemal čo robiť.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si zvolili tento spôsob. Na prvý rost nalepíme fóliu, následne na montujeme uchyt pre druhú vrstvu kde skrutky utesnime páskou a sadrokarton kotvime do druhej vrstvy.
Odpovedať
Profilova fotka
@michalli prepáčte tento detail jespravny
Odpovedať
@virnik27 No vidíš. Tu sa sporíme o to čo je lepšie a príde idiót, ktorý to celé prederaví a všetká snaha je v riti.
Odpovedať
@ruren pomocna podvesna konstrukcia, na nu parozabrana a do podvesnej konstrukcie cez parozabranu so skrutkotesnou paskou nasrobovat zavesy SDK. Vsetka elektrika sa vedie vo vzduchotesnej rovine, bodovky nicomu nevadia a nie je tam ani jedna neosetrena diera. Samozrejme kvalitne nalepit po obvode stien. Idealny je na to vaznikovy krov a spravit to pred tahanim priecok, nech je parozabrana v jednom kuse!
Odpovedať
@rkorba A ako by si to robil, keby tam nešla vata, ale pena?
Odpovedať
@ruren tak isto, akurat spodok by bol podbity osb a na ne z vrchu by som nechal nastriekat penu. pena je predrazena hovadina a nikto si jej neda 40 nebodaj 60cm ako si normalne davaju vaty, lebo si myslia aka je zazracna a pritom ma lambdu taku istu ako lepsia vata za 1/2 peniaze. Prevedenie je samozrejme lepsie ,lebo vyplni kazdu medzeru, ale za tie prachy ee.
Odpovedať
Hmm takze ostava ju nalepit na cd obojstrannou na steny lepiaci tmel a dufat ze sa vatr nic nestane ?:D
Odpovedať
Bodovky nebudem davat hore poidu vsade lustre :D kabel ked prejde cez paro slubujem ze ho cely olepim parotesnou paskouu
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba ak ide parozábrana ponad priečky....ako je riešená nepriezvučnosť medzi miestnosťami ?
Odpovedať
@maros173 jo. Nic ine ti neostava, zial bohu. Malo sa na to mysliet predom...
Odpovedať
@megdesing neda sa nic robit..popripade ten bitumenovy tmel pod sruby? Ale to bude pakaren co?
Odpovedať
@maros173 A načo by mi bol tmel na steny? Veď na spodok UD lepíš pásku a tak ho priskrutkuješ na stenu. Prozabranu lepíš obojtsrannou páskou na UD
Odpovedať
@maros173 no mohlo to byt spravene takto. Ale ano. Ked nalepis presne na CD obojstrannu bitumenovu, tak by to malo byt v pohode. Len si potom pories nejake kastliky na pripadne bodovky, ako spominal @ruren, utesnit aj kablove prechody.
Odpovedať
Kablove prechody utesnim a na poschodi budu vsade lustre takze netreba kastliky..dikes za rady :)
Odpovedať
@maros173 Kábel musíš pustiť cez CD Prevŕtaš dieru pretiahneš kábel a z oboch strán omotáš páskou. sadrokarton ti pásku dotlačí na dieru.
Odpovedať
@ruren dobre hovoris s tym UDckom, akurat to je len poistka a nad neho to prilepit ;-)
Odpovedať
@eagleowl nepriezvucnost je tak, ze medzi priecku a parozabranu das vatu. Podporis parozabranu a nepriezvucnost dodrzana. Po prieckach budu vedena elektroinstalacia, proste same benefity :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?