Lepenie fasadneho polystyrenu penou + cementove lepidlo

Zdravim, moze sa polystyren (25cm sedy, rozmer tusim 100x50) lepit na ytong takym sposobom, ze pena sa da po obvode a potom este ciarka v strede a do vzniknutych 50x50 stvorcov sa da "buchta" cementoveho lepidla? Vraj to potom neodtlaca dosku ako expanduje pena. Je mi jasne, ze takto je to drahsie, ale ide mi skor o to, ci cementove lepidlo tam nie je na skodu, ci to nemoze sposobit nejake problemy.
Odpovedať
kup si 60s pur penu s ktorou spravis v strede ciaru a po minute rucneho fixovania mozes pokracovat s dalsou doskou, ktoru ti zatial mozu napenit ;-) Jedina nevyhoda, ze k cinnosti potrebujes dve pistole :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Lepil som thermoklebrom denBraven a nic neodtlacalo
Odpovedať
Profilova fotka
@coroner26 lepidlo nemôže uškodiť....no je to podľa mňa komplikácia....radšej by som sa k doske do 5-10 minút vrátil ako sa babrať s klébrom. Robil som s illbruck penou a Den Bravenom....illbruck bol podľa mňa lepší....menej odtláčal....no nebol problém ani s jedným.
Odpovedať
Ti co mi to robia to uz zacali robit hore uvedenym sposobom. Tak len ma zaujima ci to cementove lepidlo tam nebude sposobovat nejaky problem. Napr. ze sa doska nedotlaci tak, ako by sa dotlacila keby tam ten cement nebol, predsa len cementove lepidlo je o dost hustejsie ako pena. Ked sa doska s penou pritlaci k stene, priemerne kolko mm tam vznikne medzera?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?