Lepenie asfaltových pásov na podlahový EPS

Ahojte, potrebujem poradiť kvalitné lepidlo, ktorým sa lepí asfaltový pás na podlahový EPS 100 uložený na plochej streche.
Odpovedať
Profilova fotka
no, je to možné, ale neúčinné. Pásy sa lepia aby boli upevnené o podklad a navzájom utesnené. To druhé sa dá dosiahnuť prelepením pásov, prilepením o podklad sa nezíska nič, pretože tam chýba hmotnosť. Vo vzialenosti 1-1,5m treba do pevného podkladu upevniť kotvami pásy krytiny a na tie pásy nalepiť krytinu natavením alebo lepidlom bez rozpúšťadiel.
Odpovedať
Profilova fotka
Pouzivaju sa samolepiace asfaltove pasy, zvycajne kvoli poziarnym predpisom...
Odpovedať
@jan45 Aký je najúčinnejší spôsob izolácie plochej strechy na podlahový EPS? @peterpb Našiel som nejaké samolepiace asfaltové pásy, ale vždy je pri nich uvedené že slúžia len ako spodná ochrana EPS pred natavovaním. Ak som to správne pochopil najprv na EPS nalepím samolepiaci asfaltový pás a následne natavovaním prilepím vrchný krycí asfaltový pás? Vplyvom tepla sa EPS neroztopí?
Odpovedať
@user smiem sa spytat na dovod pouzitia asfaltovych pasov namiesto folie? cena alebo este nieco ine?
Odpovedať
@benco cena a svojpomocna praca
Odpovedať
@user ja tiez planujem plochu strechu svojpomocne, ale na zvaranie folie si radsej niekoho zavolam. aky ti vysiel cenovy rozdiel medzi foliou a asfaltovym pasom?
Odpovedať
@user este k tej skladbe, hned prva alternativa: http://www.izolpartner.sk/produkty/hy...
Odpovedať
Profilova fotka
@user pri dnešných fóliách by som už nad asf. pásmi neuvažoval. Pri pásoch by som to riešil poterom a nalepením
Odpovedať
@user asfaltovy pas na plochej streche sa kotvi cez tepelnu izolaciu do nosnej podkladovej vrstvy, alebo sa mechanicky zatazuje napriklad riecnym kamenivom. Ak pouzijes namiesto EPS mineralnu vlnu (je nehorlava), tak nemusis riesit ci EPS vydrzi teplo od horakov. Podla mna je nevhodne davat asfaltovy pas na EPS z dovodu realizovania spojov, hlavne ak to ides robit prvykrat. Na EPS by som odporucil foliovu hydroizolaciu. Pripadne zmenit skladbu strechy.
Odpovedať
u nas na garaz vychadzala folia asi 700 EUR, pasy a oplechovanie tak do 200 EUR.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Ja by som si dovolil len podotnúť že modifikované asfaltové pásy budú mať vždy voči akýmkoľvek tenším fóliám tieto podľa mňa dôležité výhody a to: - že sa natavujú celou plochou k podkladu <=> folia je len lokalne kotvena, moze ju savy ucinok vetra namahat - väčšinou sa navrhujú ako dvojskladba (čiže podkladový pás, a vrchý pás s bridlicou) <=> 4-6-8 mm pásu VERSUS 1,2-1,5 mm hrúbka gumy na streche - opraviteľnosť folie ubiehajucim časom klesá, pás stači len lokalne vyrezať, oživiť penetračným náterom a opätovne nataviť na opravované miesto <=> skúste si to u takej cca 15-20 ročnej mPVC fólie, natavíte ju ťažko alebo vôbec; - recyklovateľnosť folie a asfaltu je z hľadiska ekológie tiež nezanedbateľný aspekt.. -asfalt natavíte takmer 99% materiálov, neobsahuje nebezpečné látky, <=> mPVC sa natavuje na predom prichystaný viplynil plech a profily.. toto sú podľa mňa tie najdôležitejšie aspekty podla ktorých si dám na dom ešte klasický asfaltový modifikovaný pás a nie jednovrstvovú foliu (preverenú pol ??) storočím... Prosím odborníkov, aby brali ohľad že to je môj súkromný názor.. Česť práci!
Odpovedať
@bugarmichal pekne si to zhrnul a máš pravdu. Len ťa poopravím, že už na 10 ročnej fólii urobiť lokálnu opravu je skoro nemožné (osobné skúsenosti).
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?