Krocajová izolácia

Mate niekto skusenosti s krocajovou izolaciou?Potrebujem odhlucnit podlahu.Alebo viete mi poradit mozno este nieco ucinnejsie?dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
dobry den, zalezi na zlozeni podlahy...krocajova izolacia sa dava pod betonovy poter a vyvedie sa na bocne strany... , je to PE pena hrubky 5mm a hustoty 25-32 kg/m3. Dodava sa to v balikoch nieco cez 100m2. A je to celkom lacna zalezitost...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som dal pod poter Isover N 3cm
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@johny18 si spokojny,alebo po skusenostiach by si dal hrubsiu,alebo inu zvukovu izolaciu?
Odpovedať
@drasnican1 budeme davat anhydridovy poter,co by ste mi odporucili v tomto pripade aku zvukovu izolaciu?
Odpovedať
To by aj mna zaujimalo... Ktora zvukova izolacia je dostatocne pevna v tlaku?
Odpovedať
@mirko1984 ja som daval elastifikovany EPS, nemam s cim porovnat, ale u mna spokojnost.
Odpovedať
@winternight Ten elastifikovany ma pevnost 500kg na m2. Nieje to malo? neklesa alebo neklesla ti podlaha?
Odpovedať
@mirko1984 Ja som bral EPS od Austrotherm. Maju 2 pevnostne triedy, ja som bral obe. Tu maksiu som pouzil na obvodove dilatacie, tu pevnejsiu ako krocajovu izolaciu. Potery su urobene uz asi pol roka a zatial som ziadny pokles podlahy nespozoroval. Kedze je ten EPS urceny prave na toto pouzitie, tak predpokladam, ze vedia, co robia.
Odpovedať
@winternight Ten EPS AT-L4 ma pevnost 400Kg/m2. Nieje to malo. Ak nanho dam poter, ktory ma cca 100kg/m2 tak mi ostava len 300 kg/m2. To nieje vela....neviem sa rozhodnut
Odpovedať
@mirko1984 Neviem posudit, ci je to vela alebo malo. Ja mam na nom cca. 5.5 cm vrstvu anhydridu a ziadnu zmenu som nepozoroval. Pokial viem, ludia bezne pouzivaju aj ten maksi. Ale nebudem ta prehovarat. Mozno by bol iny material vhodnejsi.
Odpovedať
@winternight No uvazujem len nad nejakym EPS kezdze vlna je x-krat drahsia. Ale ak ti to funguje tak nevidim dovod to neskusit, ked to dokonca vyrobca deklaruje na podlahy. Idem este nieco pohladat. A este otazka: funguje ten krocajovy utlm? pocujes chodenie po poschodi?
Odpovedať
@mirko1984 Este nemam hotove podlahy, ale co sa tyka chodenia po poteri, tak nepocut absolutne nic. Dokonca ani vysoke opatky :) Respektive pocut to, ale zvuk sa siri otvorenym schodistom (nemame este dvere) a nie priamo cez strop. Takze zatial to vyzera slubne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@winternight A este sa opytam, cim si dilatoval steny od poteru? a akej hrubky
Odpovedať
pod plávajúcu podlahu som dal dosky Wolf link. http://www.vuno.sk/53/dosky-wolf---zv... , doporučujem
Odpovedať
@mirko1984 prave tou maksou verziou polystyrenu... ja som sice daval az 2cm (chcel som 1.5cm, ale prave nemali), ale uplne by bolo stacilo 1cm. Celkom dobre sa s tym robilo. A podstatne lacnejsie ako original dilatacne pasy.
Odpovedať
@jozko36 myslim ze su urcene len pre suche podlahy, ja by rad poter a podlahovku
Odpovedať
@winternight pls tie 2cm si daval od betonovej deky az po vrch poteru? alebo od betonovej deky len do vysky do ktorej si ukladal eps pod poter?
Odpovedať
@dbe ja som mal na prizemi 3 vrstvy EPS 5 + 3 + 5 cm. Dilatacny pas som daval len od tej poslednej vrstvy do cca. 2 cm nad buduci poter, cize zhruba 13 cm vysoky pas. Zbytocne by si daval uz od betonovej deky, lebo tam nema co dilatovat.
Odpovedať
@winternight dakujem... a poschodie mas ako riesene? ci poschodie nemas?
Odpovedať
@dbe na poschodi som mal skladbu 5 + 3 cm (nepytaj sa preco, chyba v projekte), takze zase som daval dilatacny pas iba od poslednej vrstvy, cize zhruba 11 cm vysoky pas. Stacilo by aj 10 cm, ale mal som dost polystyrenu, tak som dal radsej aj rezervu.
Odpovedať
Takze co hovorite na krocajovu izolaciu?Je dobra???
Odpovedať
@martinjanuskats Ak ti velmi treba odhlucnit poschodie tak je dobra. Pravdepodobne do nej pojdem aj ja. Myslim ze krocajovy polystyren vyjde najlacnejsie, teda zatail je moja favorit
Odpovedať
@mirko1984 A co dosky wolf,na tie si sa neinformoval ake su?
Odpovedať
@martinjanuskats 1m2 dosky wolf hrubky 15 mm stojí 20€, 1m2 krocajoveho polystyrenu EPS T 5000 hrúbky 15mm stojí 1,28€ . Myslím že nieje o čom premýšlať, wolf doska mi príde ako "zlatá kľučka" a k tomu wolf doska je len pre suchu podlahu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?