Kotvenie XPS do betónu

Ahojte, mame veniec + este na to vymurovany murik ako keby atiku z betonu. Pri betonovani sme tam vložili 5cm exp so stromcekami, aby to držalo, avšak niektore tabule mierne odtlačilo a nie su uplne prilnute k betonu. Pri pohľade z vrchu je na par tabuliach aj 1cm fuga. Podľa mňa trocha vytlailo šalung a beton to odtlačil. Zaliate je to cca rok. Ideme zateplovať 20cm EPS. Budeme ho lepit penou + kotviť. Čo s tým? Odthnúť tie XPS dosky, prípadne osekať vytlačený betón a nalepiť penou? Alebo to nechať tak a ukotviť to aj s fasádnym EPS až do betónu? Dá sa vôbec kotviť do betónu pri zateplovaní?
Odpovedať
@peto125 betonove panelaky by sa ako zateplovali, keby sa nedalo kotvit do betonu?
Odpovedať
@gashtaan :-D ok, to mi nenapadlo :-D čo s tými tabulami? Odrthol by si ich a prilepil penou prípadne osekal vydutý betón? či nechať to tak a radšej šmirglom alebo niečim prebrusiť aby to bolo v rovine so stenou?
Odpovedať
@peto125 mas doma pasovu brusku? Styrodur sa paradne brusi pred vcerom som to robil. Len to zarovnaj a hotovo naco by si to strhaval ked to tam dobre drzi? Preco chces aj lepit aj kotvit? Nudis sa? Ja som 20 EPS iba lepil penou titan styro a kotvy su zbytocne ... Ak teda ide o novostavbu
Odpovedať
@peto125 ja co som mal betonom vytlacene som zbrusil do roviny, nic som neodtrhal, netreba to prehanat
Odpovedať
@adidasko1 rozhodne sa nenudím :-D nerád by som aby sa to odtrhlo. predsa tie 2 stromceky co drzia tu tabulu xps si myslím, že nie su dost pevne. @gashtaan Brúsku pásovú som myslím videl teraz v lidli, skúsim ju kupit a zbrusit.
Odpovedať
@peto125 ja som daval dookola ramcek potom este dva pasy cez sirku a v polovici este jedna ciara po dlzke. Skusil som to odlepit no je to proste nemozne... smirgel som daval drsnost 40 alebo 60 a berie to naozaj krasne. Len na nos rusko predsa EPS nie je velmi eko vyrobok :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?