Kotvenie fasádnej izolácie nobasil verzus polystyrén

Profilova fotka
Ahojte, tak nám rastie hrubá stavba, zatiaľ len prízemie, murujeme z termobrick 290PD brúsená (po krutom prepočítavaní som oproti ytongu ušetril 2600€). Ako fasádnu izoláciu uvažujem s hrúbkou minim. 15cm. Môj šéfmajster mi vravel, že v prípade použitia Nobasilu 15cm bude problém s kotvením, kedže nobasil je oproti polystyrénu odosť ťažší, odporúča mi max hrúbku nobasilu 8cm, čo bude trocha málo , kedže R obvodovej tehly je papierovo 2,7a dokopy mi to dá celkové R pod 5. Takže v prípade že má pravdu ostáva mi len polystyrén s adekvátnou hrúbkou...Tiež máte zlé skúsenosti s kotvením takto hrubého nobasilu?. jedná sa o dom s obytným podkrovím. ďakujem za názory
Odpovedať
1
2
@matosc To je fakt. Hmoždinky síce existujú aj pre hrubšiu vlnu, ale narastá cena. Prácu si ako žena - laik neviem predstaviť, ale zrejme to nebude brnkačka ako pri 20 cm EPS. Ešte je možnosť použiť lacnú vlnu do roštov. Vyjde to lacnejšie než fasádna. A trochu viac ako EPS. Nebude problém upevniť hoci aj 25 cm vlny. Zvonku opláštiť buď drevom alebo pohľadovými doskami, alebo nejakými lacnejšími cementoštiepkovými doskami a na to omietku. Treba ale dať paropriep. fóliu a nechať medzierku medzi vlnou a opláštením.
Odpovedať
@matosc ako sa tu spomína brnkačka to veru nebude, tiež sa chystám zatepliť 20 cm nobasilom hmoždenky som poriešil tu http://www.staveb.sk/sk/E-shop/Zatepl... tak možno to pomôže
Odpovedať
Profilova fotka
@maros11 ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@maros11 Ešte jednu otázku: budeš ten 20cm nobasil kotviť do tehly? Vďaka
Odpovedať
@matosc nie to tehly do solbetu
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, rád by som sa ešte raz vrátil k tejto téme. Má niekto nejaké skúsenosti s kotvením fasádneho nobasilu hrúbky cca 15 cm do brúsenej dierovanej tehly (konkrétne termobrik 290 PD). Nejde mi ani tak o pracovnú náročnosť, ale o to aby to spoľahlivo držalo. ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@matosc pozrite si túto fotto galériu .Tých hmoždín do vaty ide predpisovo neúrekom jedna stojí od 0,3-0,5€. http://www.modrastrecha.sk/katalog/fi... V tomto prípade bolo zateplované 8 cm pod kamenný obklad ,inak 10 cm.
Odpovedať
uf uf...my mame tiez 30 Heluz a chceli by sme dat 15 nobasil na to..tak som zvedava, ci sa to bude dat :-|
Odpovedať
@nina1205 a co vam vravel vas majster na to?
Odpovedať
@katarinasc zatial nic...ideme robit este len hrubu stavbu..ale ani nas nenapadlo, ze by to mal byt problem...co uz teraz, uvidime potom.
Odpovedať
Profilova fotka
@matosc ty chceš zatepliť dychajuci materiál polistyrenom? určite takú blbosť neurob! ak tak jediné nobasil,a ty nie si na severe :-)
Odpovedať
@skalko1601 Ako sa prejavuje dýchanie materiálu?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@blacksr keď zatepliš polistyrenom tak ti teplo z domu neunikne ani von ale ani neprenikne dnu,takže je to zlé, ale keď zateplíš nobasilom,stavba ti dýcha teplo z v nútra sa nastráca a z vonka teplo prehreje mury,ešte by som doporučoval z vnútra qtherm náter,ten teplo odráža speť do miesnosti :-)
Odpovedať
@skalko1601 To si robíte srandu, áno?
Odpovedať
@skalko1601 ..ty brďo..to fakt? :-)
Odpovedať
@skalko1601 ty si dufam cukrar alebo pekar ... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@skalko1601 OK Ďakujem za všetky rady
Odpovedať
Profilova fotka
:-D no ja sa čudujem že také velké ohlasi,už som si myslel že to nikto ani nečíta?
Odpovedať
Profilova fotka
@skalko1601 :-S
Odpovedať
A je to tu. Dýchači. zas.. prineste biolit :-)
Odpovedať
by som povedala, ze neriesime "dychanie domu" ale ZATEPLENIE...IZOLACIU v lete aj v zime...teda este raz..mozem dat na 30 tehlu nobasil 15cm? ma sancu, ked aj za vyssiu cenu to ta tehla /ev. kotvy/ roky udrzat????diky
Odpovedať
@katarinasc áno, má šancu
Odpovedať
Profilova fotka
@nina1205 prosím ťa skús sa tiež popýtať ako to s tým kotvením bude a daj vedieť čo si vybavila, diki moc
Odpovedať
@blacksr takze, ked dame drahsie pevnejsie kotvy tak "nema problema" az do konca zivota?...
Odpovedať
@katarinasc Treba dať kotvy na to určené, robiť podľa technolog. postupu, nešidiť. Odporúčam zvoliť kotvy so zmenšeným tepelným mostom uprostred.
Odpovedať
@blacksr diky, snad majstri budu vediet...
Odpovedať
@katarinasc uf, treba kontrolovať - v stavebninách i na stavbe
Odpovedať
@matosc Staviate len raz, tak tieto veci rozhodnete nerieste na odporucanie majstra. Co je toto za postaj dat menej izolacie? Na druhej strane kotvit nobasil do tehly je tiez psychiatria. Urobite z nej reseto. Rozhodne by som siel cestou najmensieho odporu, tak ako navrhla @blacksr predsadena drevena konstrukcia ci rosty, na to cementotrieskova doska, medzi to lacnejsi nobasil, ktore je urceny na zateplovanie stropov (bez statickeho zatazovania). Videl som jeden taky dom kde chceli poriadne zateplit tehlu hrubym nobasilom....namiesto vrtacky by ste museli mat klincovacku, tolko tam bolo vrtania.
Odpovedať
@oscipovsky snad teraz nechcete povedat, ze na tehlu sa nesmie davat nobasil...cize akoze podla nas idelanu kombinaciu (ak beriem do uvahy len bezne materialy) cize tehla + nobasil nikdy nedosiahnem? no nic, musim to vsetko pozistovat a potom dam vediet.
Odpovedať
@nina1205 to nikto netvrdi, viete kotvit aj 20 cm nobasil na tehlu, ked taky predavaju tak musia sa dat. Len vascie hrubky mozu byt komplikovanejsie (kotvy a tak) a prave vacsie hrubky su nutnejsie pre tepelny odpor konstrukcie, ktora je sucastou PD ci NED domu.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?