Kotvenie držiaka satelitnej paraboly - tepelný most

Ako ste rieili elimináciu tepelného mosta pri kotvení držiaka satelitnej paraboly v rámci zateplenia fasády domu? Dosteba má k dispozícii prvok na ukotvenie, ale základňa tohoto prvku je len 16 x 8 cm, čo sa mi zdá málo. Taktiež Fischer ma špeciálne hmoždenky, ale nie sú dostatočne dlhé. Hrúbku zateplenia máme 25 cm a nerád by som v budúcnosti riešil "vyheglaný" držiak paraboly a popraskanú omietku. Chcem, aby to dobre držalo a zároveň chcem minimalizovať tepelný most. Kotviť to chcem do betónového venca, lebo obvodové múry máme z ytongu, tomu by som sa chcel vyhnúť.
Odpovedať
a na strechu? Tato tema ma zaujima, aj ja to budem coskoro riesit. Da sa vraj aj na komin - my mame jednu "viacucelovu sachtu" navyse...
Odpovedať
@joxe A keď bude treba niečo riešiť? z dôvodu údržby, alebo len jednoduchého odstránenia snehu je to praktickejšie mať "po ruke". Záleží, akú budete mať strechu. My sme možnosť dať satelit na strechu vylúčili aj z dôvodu, že by nám to "špatilo".
Odpovedať
@asex @madein1974 @blacksr @janvirostko @mio23 Prosím vás o reakciu, vopred ďakujem. Zvažujem možnosť navŕtať do betónového venca diery a chemickou kotvou osadiť závitové tyče . Narezať kúsky phonothermu, osadiť ich na závitové tyče v celkovej hrúbke 16 cm (4 ks po 4 cm hrúbky) a na to osadiť potom konštrukciu držiaka satelitnej paraboly. Čiže ten phonotherm by bol ako podložka. Môže byť?
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejv ale potom mas tepelny most cez tie tyce. Co tak nieco taketo http://www.tpplus.sk/?p=p_75&sName=Ko... .
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejv presne to co majkoj pise... ani netreba podklada.. 4 tyce zavitoce.. matka podlozka konzola podlozka matka..
Odpovedať
@majkoj @mio23 Ano, uz som to videl, ale na stranke pisu, ze je to na "Jeden prvok pre užitočné dĺžky od 60 do 170 mm". Takze ked mam hrubku fasadneho polystyrenu 25 cm, asi to pouzit neviem.
Odpovedať
@majkoj @mio23 Uz asi rozumiem. Navrtam klasicke zavitove tyce a uchytim pomocou chemickej kotvy. na to potom nasrobujem ten tvrdeny plastovy kuzel a do toho sa potom dá uchytit srob na upevnenie konzoly. pravdepodobne to nebude dostupne v beznych obchodoch s takymto materialom.
Odpovedať
@andrejv Dosteba ma dobre veci, ale dost drahe. S pevnostou tam nie je problem pre parabolu. Doporucujem, aby si si osvojil riesenie od @abobo http://bit.ly/1tBLRJ8 Da sa to pekne poriesit svojpomocne, je to pevne, trvanlive a dobre to eliminuje tepelny most. Rozmer si prisposobis. Ako tepelnu izolaciu by som tam ale pouzil EPSg 100S alebo 150S Kotvit mozes aj do porobetonu - cez vinylesterovu chemicku maltu.
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko :-)
Odpovedať
@andrejv aj na oStavbe to riešili pred pár rokmi, treba kuknúť
Odpovedať
@blacksr @abobo @janvirostko @mio23 @majkoj ďakujem všetkým účastníkom, nejak sa s tým už vysporiadame :-)
Odpovedať
@andrejv ahoj. ja som to riešil s týmto http://eshop.propasiv.cz/34-montazni-... Tiež mám dom zateplený 25cm EPS.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@riso79 pekne systemove riesenie no pri 25 cm zateplenia je to dych berucich 50 EUR... :-(
Odpovedať
Profilova fotka
ako sorry, ale toto mne sa zda uz ozaj pritiahnute za vlasy , aby som riesila kazdy jeden srobik vo fasade a pod.. alebo takto uchytenu parabolu... Ak mate vsetko ostatne dobre urobene a minimalne mosty, myslite ze jedna parabola vam znizi teplotu domu kvôli tomu drziaku? To uz je podla mna totalne prehananie :). Ked vam to tak vadi, parabolu si dajte na strechu, my tak mame :) @joxe nie len na komin, aj tak sa da, to maju nasi, ale normalne ti vedia dat aj zo strechy taku tyč, na ktoru sa prichyti pekne parabola .. a ze ju mame velku, na 3 rozne druzice este nam ju neodfuklo :) :) SIkovní antenari si poradia. mame na tom aj internetovy prijimac, ci ako sa to vola, co chyta signal...
Odpovedať
@katrin21 presne to mi napadlo - ze ake tepelne mosty :-D z 3 srobov. To uz je prefekcionizmus. To by som riesil asi len vtedy, ak by som na dome nemal okna :D
Odpovedať
@katrin21 Ak človek stavia pasívny dom nie je to pritiahnuté za vlasy. Ja som išiel až do takého extrému, že kvôli max. eliminácii TM som parabolu umiestnil na garáž, ale aj tam pomocou phonotherm dosky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@user podla mna to praveze je uletene, aj pri pasivnom dome.. kolko ti uz len tie šrobiky prechladia priestor? podla mna 0,000000000001% :)
Odpovedať
Ja som riesil nieco podobne, ale pre uchytenie zvodov z odkvapov. Mam betonove steny a na tom 40cm EPS. Do betonu som navrtal 16mm dieru, 10cm hlboku, do toho som chemickou kotvou upevnil zavytovu tyc dlhu 25cm, priemer 16mm, cize 15cm trcalo von. Odrezal som si 40cm kusky vodarenske trubky PPR s priemerom 25mm, vnutorny priemer je 16,5mm. Ziadne lepidlo, co som mal poruke tu trubku k zavytovej tyci spolahlivo neprilepilo, takze som koniec trubky, ktora je pri stene nahrial teplovzduskou a kym to bolo mäkke stiahol SK paskou k zavytovej tyci. Drzi to ako slak. zvysnych 25cm vnutra trubky planujem zaplnit z 15cm XPS a do zvysnych 10cm dam kotvu pre uchytenie zvodov, mozno este nejaku kovovu hmozdinku, aby ta kotva v PPRke drzala a nemala tendenciu sa z nej vysmyknut. Na satelit to asi bude slabe (mozno keby sa dala dlhsia zavytova tyc), ale na zvody je to akurat a hlavne, bolo to za facku a zohnal som to v stavebninach 100m od domu. BTW, satelit pojde na strechu spolu s DVB-T a WIFI antenou.
Odpovedať
@katrin21 Bude to rádovo len zopár Wh, ale aj to sa ráta.
Odpovedať
@user zelezna tyc, priemer 12mm, dlzka 25cm - tepelna vodivost 0,032W/k :D
Odpovedať
@supiiik tá tyč je zo šedého EPS :-D radšej som použil 80 mm phonotherm + nerezové skrutky ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nemôžem si pomôcť, ale vám tu niektorým s tým zateplovaním, tepelnými mostami a čo ja viem s čím ešte všetkým už naozaj niekedy na čisto hrabe... :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 tu nejde o to kolko ti srobiky prechladia priestor, ale o to, ze kde su ti vlhne stena :-D.
Odpovedať
@majkoj o tom velmi pochybujem, ze by sa par takychto bodovych tepelnych mostov takto drasticky prejavilo... proste uznaj, ze je to obycajny fetis.
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 neni to take zanedbatelne ako si myslis. Ci viac dom izolujes (20 a viac) tym viac maju vyznam tieto prkotiny...
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik keby si vnutro vylial epoxidom, uz tu zavitovu tyz z PPR ky nikdy nevytrhnes. epoxid by ti vyplnil aj medzeri medzi zyvitom a PPR hoci je tam len len 0,5 mm + vyska zavitu zavitu..
Odpovedať
Profilova fotka
@supiiik tepelna vodivost ani nie ta je pre ocelovu tyc dakych 50 W/mK
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ked budes stavat extremne zatepleny dom pochopis ze to ma vyznam.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan mylis sa. Ta sroba ma vodivost 1200 x vacsiu ako zateplenie. Ver tomu ze sa to ukaze. Sak mrkni len co robi spoj medzi itongom pri pohlade cez termokameru. A povies si ze tam je tenucka vrstva lepidla... A rozdiel medzi vodivostou lepidla a itongu je len zhruba 15x vacsia... Takze tych 1200 uznaj je naaasobne viac. http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve...
Odpovedať
@abobo plocha tej šróby tvorí tak jednu milióntinu plochy zateplenia. To sa teda poriadne ukáže... Ako keby si vysávačom cez tú šróbu vysával teplo z domu. Normálne prievan tam bude :-D A celá stena mokrá...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?