Kondenzat spod žalúzií exterierovych

Profilova fotka
Ahojte poraďte ak viete vyteká mi kondenz s pod kaslika na exterierove žalúzie a vlhne mi z toho vonkajšia spaleta pod kaslik som dal 5 cm stirodur a celú fasádu mám zateplenu 20cm epeskom som z toho zúfalí eps som lepil penou tam kde nemám žalúzie nič sa nedeje z vnútra je zatiaľ všetko ok.
Odpovedať
Profilova fotka
Nevie nikto poradiť
Odpovedať
Profilova fotka
@branomt je tam rozdiel teplot, a pri tejto vlhkosti co je teraz vonku tak vela netreba
Odpovedať
Profilova fotka
Robi to na vsetkych oknach? Okno tesni dobre? Voda steka z hora od kastlika?
Odpovedať
@branomt ten kaslik je príliš odizolovany od steny domu, teda ak neodoberá teplo z domu, je nenasiakavy, má veľkú tepelnú vodivosť tak v jeseni sa na ňom vyzraza vlhkosť vzduchu. Príčina je teda prehnaná izolácia.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 to bol ftip? Hlavne tá posledná veta???? Práveže tam má tepelný most....slabá izolácia @branomt rozoberať to už asi nebudeš a dávať tam lepšiu izoláciu....takže jedine nejako poriešiť aby ti ťa výražaná vlchkost odtiekla (odkvapkala) mimo stenu.... Pošli fotky tomu od koho máš žalúzie nech sa ktomu vyjadrý.... Možno ti dá dobrú radu
Odpovedať
@logo22 vysvetli mi bližšie ten tepelný most. Ja ten tvoj most zatiaľ musím chápať tak, že teplo vnútra ochladzuje vonkajší kaslik rolety, kde sa zráža vlhkosť vzduchu a vyteká kondenz. :-S Má to nejakú logiku, myslím si, že je to somarina. Tým ovšem nepopieram, že treba mať dobrú izoláciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze to chápem ale neviem ako poriešiť
Odpovedať
Profilova fotka
@logo22 takto to bolo všade na webe tak som to spravil aj ja volal som aj monterov a vravel že sa s tým ešte nestretol okno tesni dobre robí to na všetkých oknách kde sú žalúzie ale na tomto najviac na ostatných oknách sú spalety suché
Odpovedať
@branomt pridajte fotku robenu cez den a so zdvihnutymi zaluziami. Okna su predsadene, alebo zarovno steny? Robi to aj vtedy, ked su zaluzie vytiahnute?
Odpovedať
Profilova fotka
@branomt aku tam máš izoláciu? Od interiéru do exteriéru.....koľko cm? Čo máš nad prekladom? Máš priznané či schováte kastliky? Ťažko radiť.....buď vyskúšať nejak vymyslieť aby ta voda nestekala po stene(vedčinou kondezuje na plechovom obale žalúzií a potom si nájde nejakú cestu dole) alebo celé rozobrať dať pod kastliky PIR panely
Odpovedať
@logo22, co je to za hlupost? Takze ked poriadne odizoluje ten kastlik aby mal teplotu vonkajsieho prostredia, tak sa prestane rosit? Nema to velmi logiku. Hlavne treba dat omietku a potom to bude jedno. Ja mam na jesen zrana cely dom oroseny, vratane okien a nevadi im to.
Odpovedať
Profilova fotka
@branomt je to plechovy kastlik?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@branomt Ak ešte nemáš omietku tak to napenetruj penetrákom ( čo sa dáva pod fasádnu omietku) neodstráni to príčinu alebo aspon ti tento kondenz bude pekne stekať a nie vsakovať. Fľaky ani nebudeš vidieť. Len to napanetruj ked bude vyssia teploty. Ešte by si mohol vyskúšať nechať na tomto okne vytiahnute zaluzie a uvidíš či ti to aj tak robí.
Odpovedať
Profilova fotka
@jblaze je hliníkový
Odpovedať
Profilova fotka
@branomt ho mas priznany? si mohol urobit radsej z dreva ;(
Odpovedať
@jblaze Hurá a máme to poriesene, nemalo to byť priznané!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?