Kondenzacia pod zakladacou hlinikovou listou.

Kedysi som tu daval foto ako mi v montaciku kondenzuje pod zakladovou hlinikovou listou a robi mapy po styrodure. Nenasiel som to tu uz, mozno to zmazali.. Kedze som sa rozhodol, ze s tym nieco urobim tak rozmyslam, ze vrch styroduru obrezem platkom z pilky na zelezo, cize hned pod zakladacou hlinikovou listou a vyplnim to pur penou, myslim, ze by to pomohlo. Ktovie, ci by kondenz isiel do konstrukcie, ale pre lepsi pocit to urobim. Aky mate na to nazor?
Odpovedať
Profilova fotka
@ertezet sú hotové maliarske lišty zo styroduru alebo narezať z dosky a nalepiť aby vytvorili odkvapový nos
Odpovedať
@jan45 aby sme sa dobre pochopili.Nie som na to taky odbornik ako vy.. aby som si to nevysvetlil zle,mohli by ste mi to priblizit?
Odpovedať
No mne to pripade ako zkondenzovana voda na zakladacej liste a namiesto odkvapnutia ti to vzlina do lepidla.
Odpovedať
@rkorba no a je to na urcitych miestach. Preto to chcem vyrezat na vrchu styroduru a dat tam pur penu medzi listou a styrodurom.
Odpovedať
@ertezet a co tym ziskas? ked bude toho kondenzu vela, tak ti pekne stecie po pur pene znovu na fasadu.
Odpovedať
Kondenzacia tam je normalna. Je to spadovane k soklu to je cely problem. Keby mala lista spad od sokla, tak by voda pekne odkvapla. Uz tam byvas a kuris? Podla mojho nazoru toto je ale len docasny problem, ta lista je tepelny most a ked sa bude v dome kurit tak malokedy budu podmienky na kondenzaciu. Ja mam tiez tieto listy a nikdy som si nevsimol zeby voda stekala na sokel, a to nepredpokladam, zeby majstri riesili taketo detaily.
Odpovedať
@rkorba hlinikovu listu "obalim" pur penou v mieste kde vznika vlhkost a troska ju zaizolujem..nebude sa bit teplo zo zimou..keby tam bola lista plastova tak je to zrejme ok.
Odpovedať
@xaxaxaxa ked niektori ludia z toho robia strasiaka, len neviem do akej miery ten strasiak strasi. Inak aj ja si myslim, ze to nie je az taky problem, ale clovek nevie.
Odpovedať
Profilova fotka
@ertezet popisujú to dobre, zakladacia lišta má spád ku stene. Pri prechode na stenu treba vytvoriť odkvapový nos, je to vlnka, ktorá odvedie vodu k odkvapnutiu pred stenu. Zaizolovanie nepomôže, pod izoláciou ostane "studená " lišta, izolácia nezatepľuje, teda nepridáva teplo, len bráni úniku.
Odpovedať
dobre..tak vam dakujem za rady.
Odpovedať
@jan45 neviem, ale urobil som tak ako som aj chcel..odrezal som platkom na zelezo taky pasikod rohu domu asi 10cm a dal som tam penu. Sledujem co to urobi a v mieste,kde som to urobil tak je to suchsie.. nemohla sa mi vlhkost dostavat od zeme medzi styrodur a tam to kondenzovat na liste?
Odpovedať
Profilova fotka
@ertezet áno
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 takze toto by mohlo zabrat...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?