Komplikovane zateplenie- tepelny most?

ahoj stavebnici ... potrebujem surne poradit, mám takýto problém, idem zateplovať verandu ako vidno na obrázku 15 cm grafitovany polystiren. ak sa pozriete na prvý obrázok, môžte vidiet že strop( betonovy na verande ) je vysunuty.. co je normalne. v lete sme robili nadstavbu a chlapi na tento strop dali dva rady tehal.. pretoze aby bola stropna doska zaroven s domom rovnaka ... povodny stav bol taky ze veranda bola od domu nizsia 50 cm. na betonovy strop dali 15 cm vatu (šetrili.. ach neviem preco ) a zvysok medzeri ostala vzduchova medzera, kde sa vytvoril zaklop a dal sana tento zaklop 10 cm beton.+ zelezo samozrejme . vidno na prvom obrazku . --- je to vlastne balkon.. preto sme to takto riesili, lebo by bol velky skok z podkrovia na balkon. konecne sa dostavam k otazke :D prepacte .. mam zateplit aj tento strop 15 cm polystyrenom? + aj tie dve tehli co vidno na tom prvom obrazku ? je alebo nie je to tepelny most .. mam tam dat styrodur alebo staci sivy polystyren.. a hlavne aku hrubku.. ? potom ten vrch.. ako mam urobit ? pojde tam este hydroizolacia tekuta a spadovy poter na balkon .. + okapova lista.. ako to tam potom napojim na ten polystyren co tam pride.. + ked sa pozriete na 2 obrazok alebo na treti? ma zmysel tie muriki, ktore drzia krov zateplovat 15 cm eps.. prosim ak ste niecomu nepochopili, popisem podrobnejsie.. len mi prosim pomozte .. vdaka .. :) 4 obrazok je pohlad z balkona . :) @blacksr @slavoslav @jan45
Odpovedať
Profilova fotka
Asi mi to dnes nepali, ale co ides chces vlastne zateplovat? priestor co je na poschodi? ci pod tym?
Odpovedať
@richard71 chcem zateplovat verandu .. to biele murivo co vidis na prvej fotke.. je tam potom taky skok ked ides vyssie .. to je strop betonovy.. je vylupana na nom omietka.. a na tom strope su 2 rady tehly.. pytam sa.. ci mam zateplit aj .. opakujem AJ tuto cast.. t.j. 2 rady tehal a strop.. lebo mi pridee logicke.. ze tam moze byt tepelny most.. chapes..?
Odpovedať
ppridavam este takito popis.. mozno pomoze mozno nie.. @richard71
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas9926 Nechcem ti kaziť radosť ale celé je to jeden tepelný most a najhoršia je tá vzduchová medzera pod tou 10 cm doskou lebo cez tú bude tepelný most priamo na obvodové murivo a strop. Aby si ho odstránil musel by si zatepliť balkón aj z vrchu na čo tam nemáš miesto alebo tú medzeru vyplniť izoláciou alebo tú stenu v tej medzere tiež zatepliť tým grafitovým polystyrénom, a aj tak ti tam ešte zostane tepelný most cez ten betón ktorý mal byť tiež oddelený od obvodových stien keď sa nedá zatepliť z vrchu. Čo sa týka ostatného zateplenia určite zatepli aj steny toho balkóna lebo ti budú robiť tepelné mosty v obvodových stenách horného poschodia, nemusí to byť ale zasa tých 15 cm stačí aj menej ak by si chcel vychytať ešte vic tepelných mostov treba ti zatepliť aj aj tie prievlaky čo idú od stĺpa do obvodových stien. ale aj tak ti tam zostanú nejaké tepelné mosty ako napríklad horný veniec z vrchnej strany.
Odpovedať
@tomas9926 skoda, ze to riesite az teraz, a nevenovali ste viac casu realizacnemu projektu. Mate tam tolko potencialnych mostov, ze to je na diplomovku. Davat tu vatu do toho uzavreteho priestoru navrhol projektant? Preco ta podlaha balkonu nie je po obvode oddelena tepelnou izolaciou? K vasej otazke-urcite zateplit aj tie boky toho balkonu-pri planovanom zatepleni stien 15cm sivym eps, by malo stacit 10-12cm obycajneho, ale z oboch stran. Ten uzavrety priestor pod balkonom bude zaujimavy-lebo ak to nie je odvetrane, tak ta vata tam bude fungovat ako spongia, mozno by sa dalo vyriesit odvetranie v ramci interieru, do exterieru to uz nema vyznam, to by iba prechladzovalo steny. Ako chcete vyriesit zateplenie tej podlahy balkona z hornej strany? Mate tam vobec na to pocitanu vysku? Nezabudnut zaizolovat aj z hornej strany ten vycnelok venca nad bocnou balkonovou stenou.
Odpovedať
aaaa do kelu.. teraz mi to doslo.. vidite.. ale sak toto mal riesit stavbyveduci.. ach. co teraz?ja som mu volal povedal ze pride.. dodnes.. do kelu.. mate pravdu..co stym teraz? @stowasser @martosko
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas9926 Keďže celá tá prístavba balkónu mal byť oddelená od obvodových stien a nieje teraz to budeš musieť celé zaizolovať zo všetkých strán a problém z balkónom by som vyriešil rozbitím tej 10 cm dosky zaizolovaním obvodovej steny a pridal by som aj izoláciu do stropu veradny potom by som urobil novú dosku o 10 cm nižšie aby tam vošla izolácia z vrchu a aby tá nová doska bola oddelená od všetkých stien aspoň 10 cm.
Odpovedať
nepomomohlo by do tehli.. novo vymurovanej spravit dieri na hadice a do vnutra nafukat izolaciu ??.. i ta chyta vlhkost ?? ake su jej ucinky?? .. prepacte ale se*ie ma taka robota robotnikov.. som si to neuvedomil.. v projekte ta vata nebola.. mal sa tam dat polystyren asi co??.. .
Odpovedať
@martosko vdaka kamarat.. asi to budem musiet urobit.. ale ta podlaha je chytena zelezami do podlahy na podkrovi ??. .a to predstavuje tiez tepelny most.. nemusim teda tu podlahu chytat zelezami .. má to kam ist ?? nestaci to iba .. zaliat .. (vystuž samozrejme ze urobim.. )
Odpovedať
@martosko aku izolaciu na strop pouzit ked nie mineralnu vatu ??
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas9926 Máš viacero možností keď tú podlahu zateplíš z vrchu tak tie železá do stropnej dosky by už nemali byť taký tepelný most, alebo môžeš použiť výstuž z laminátu a nie z ocele ktorá tiež robí menší tepelný most a navyše nekoroduje alebo môžeš tú dosku aspoň trocha zakotviť do tých bočných stien toho balóna na nejakú chémiu ale skôr by som sa bál že to neudrží strop tej verandy ako to že by sa tá doska vybrala na vandorvku
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas9926 Použil by som nejaký tvrdší podlahový polystyrén. Akurát ma ešte teraz napadlo že dosku stačí buď oddeliť od obvodovej steny, alebo zatepliť z vrchu nemusíš robiť aj to aj to.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martosko pockaj, ale najprv by som dal na zaklop polystyren a az potom by som dal vystuž a železo a beton.. samozrejme ze by to uz nebolo spojene s murivom ako je teraz.. ale to spojenie by potom muselo ist cez polystyren.. chapeme sa ??.. ze tie zeleza ktore by som chytal o stenu .. na ktrrej uz by bol izolant.. tak by to zelezo prechadzalo az cez to.. poter .. ten betonovy by bol az hore.. nad izolaciou. nie naopak.. sak lebo potom tam pojde uz len tenky spadovy a tekuta hydroizolacia + dlazba. + okapovy plech chapeme sa ??. lebo ja to komplikovane moc opisujem.. sorry
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas9926 Sory trocha som ťa pomýlil máš dve možnosti jedna je zbúrať dosku postaviť ju o 10 cm nižšie a zatepliť z vrchnej strany, druhá je zbúrať dosku postaviť ju v rovnakej výške ale oddeliť ju od okolitých stien aspoň tých 10 cm nejakým polystyrénom alebo styrodurom v tomto prípade by bola prepojená zo stenami len výstužami vlastne by s toho vznikol taký amatérsky systém Isocorbu. V oboch prípadoch by potom na vrch prišiel už len spádovaný poter, hydroizolácia a ostatné veci. Pozor ani ten vrchný poter nesmie byť spojený zo stenami tam ho ale stačí oddeliť 2-3 cm.
Odpovedať
@martosko a tie 2, 3 cm, tam sa da co??.. myslim pri prachu dveri .. ale este nechapem veci.. nema ist na podlahovy polystyren poter hruby aspon 4 cm.. ?? . 5cm?. aby nepukalo. ja som spadovy planoval dat len na jednej strane 3 cm... a na nizsej .. neviem 1,8 cm.. ale to by na polystyrene myslim puklo.. ci? mylim sa ?? este jedna vec.. strop teda zateplovat nemusim ??? namiesto tej vaty dat nieco ine ?? a este druha vec.. veniec ktory je na tej verande. .mamco ?? obalit pred podbtim zhora myslim.. ako je pomurnica.. vatou.. lebo ked nadtym rozmyslam.. tak aj to je tepelny most.. na projekte tam bol iba stlpik ale sefveduci ma prehovoril ze to bude pevnejsie takto.. som ti dlzny velku cokoladu.. .. vdaka a prosim zodpovedz mi prosim na vsetko.. :)-- vdaka maroško..
Odpovedať
Profilova fotka
no búračobv je tu dosť, len obložte fasádu, aj domurované tvárnice min. 15 cm, nemusí byť šedý, ostane odskok. Ten strop so vzduch medzerou je dobré riešenie.
Odpovedať
@jan45 a tepelny most ako spominaju chlapi vyssie ??. to z logiky vypliva.. viem ze ale balkony sa robia takto isto.. nie ??. ako to mame my .. viem ze kazdy balkon je ale tepelnymost.. a potom to pri dverach dole sa zraza.. rosi.. .
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas9926 Tie 2-3 cm tam stačí narezať styrodur, ideálne by bolo dať tam aj viac ale nemôžeš potom lepiť dlažbu aby po krajoch držala len na styrodure. Čo sa týka poteru myslel som že by bol rovno aj vyspádovaný na jednej strane 5 cm na druhej 6 cm + nejaká sieťovina pre radosť, a nezabudni že ak tú novú dosku oddelíš od stien už nepotrebuješ na vrch polystyrén. Čo sa týka stropu myslel som že tam chceš dať ten tvrdší polystyrén je to asi lepšie keď sa na tom bude betónovať a určite viac ako 15 cm ak je tá veranda vykurovaná a prepojená z domom veď miesto tam na to máš. Ten veniec hore len obaliť čo najlepšie s tým už moc neurobíš.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomas9926 ak myslíte detail nad vchodovými dverami, podhľad treba vyplniť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Skôr myslel to že v tej vzduchovej medzere 50 cm je len 15 cm izolácie tak na obvodovej stene vznikne nezateplený pás 35 cm na celú šírku balkóna plus tepelný most cez dosku, preto som to radil buď oddeliť alebo zaizolovať z vrchu ale na to tam nieje miesto preto to búranie.
Odpovedať
@martosko takze na ten strop mam dat tvrdeny polystyren.. a kludne na ten polystyren mozem liat beton?? nemusim nijako ochranit ten polystyren, niejakou foliou. ?. a vravis ze nemusim to nikde viazat zo železami.. nepojde to nikde ?.. .? a mam tento poterrobit az po zatepleni fasady.. to znamena ..az ked zateplim tie dve nadstavovane tehly a ten strop ?a teda ten poter potiahnem az na tu fasadu,.. alebo mam dat radsej fasadu vyssie .. a ta mi spravi aj šalung pre poter... a mam tozateplit toto .. tiez niecim tvrdsim? Nehnevaj sa na mna .. (
Odpovedať
@martosko ale vyplnit to cele polystyrenom.. tvrdenym bude draha zalezitost .. vyjde to aj okolo 400 eur.. nemozem dat len dve vrstvy .. t. j. 30 cm. polystyrénu a potom na to polozit hranoli a krizom na hranoli pribit dosky.. aby som to vlastne zdvihol.. vznikne vzduchova medzera.. viem. ale tak pride mi to tam predrazene.. ked tam musim davat este kvalitny polystyren.. a udrzi mi potom ten polystyreren keby to mam tak urobene tu podlahu.. teda ten poter a dlažbu?
Odpovedať
@stowasser vdaka ti za odpoved.. 1. nenavrhol to projektant.. on dokoncanenavrhol ani tie balkonove mury.. mal tam byt stlp z dreva.. ale poradili nam to takto.. 2. preto nie je tam ta izolacia.. lebo ach.. som mal firmu, a ta to tam nedala.. vies mne ako investorovi to nedoslo.. teraz si mozem buchat hlavu o stenu.. 3.zateplenie podlahy?? to som sa az dneska dozvedel. a nie , nemam tam nechanu vysku na ten polystyren.. spravim to asi tak ze to rozbijem .. vatu dam prec.. ked teda radite ze je zla.. zateplim obvodove mury.. domu a aj balkona.. od stropu verandy a zateplim strop verandy.. 30 cm eps .. niejakym podlahovym.. potom dam niejake hrady.. + dosky krizom cez to.. spravim debnenie.. (este pred tym zateplim aj fasadu.. tie 2 nadstavovane tehli + strop zboku .. a spravim poter tak, aby bol aj na polystyrene prilozim ti moj nakres na fotke.. je taketo zloženie dobre ??. postači?
Odpovedať
+ zaizoluj všetko okolo balkóna vrátane fasády dole a z bokov, podhľad verandy určite, a porozmýšľaj, či nedáš ten kabrinec dole (ten čo je okolo vstupných dverí a na boku) a nezaizoluješ aj tie 2 steny naviac, určite by sa to viac oplatilo, ako ten kabrinec, aj tak budeš robiť novú fasádu a na tých pár metrov naviac - o tom treba pouvažovať :-) bolo by to všetko ok čo sa týka tepelných mostov ...
Odpovedať
@achelan vdaka za taketo poradene. :) .. to sa bojim ze by som prerezal armovanie .. stalo by sa nieco?? kam by to utieklo ? :D .. inak .. u vatu ked vyberem tak co potom s nou.. co tam namiesto nej dam??.
Odpovedať

Odpovedať
@tomas9926 bez vaty iba vzduch, hlavné je dostať tú zvislú izoláciu až na dno balkónovej medzery dnu, tým, že sa preruší deka od muriva je vyhrané
Odpovedať
@achelan lenze to tam bude problem takto spravit.. tam su tie tzv .. lavicky a na nich su krizom laty a na latach beton.. ok vatu vytiahnem ale polystyren tam dostat neviem ako dostanem.. kedze lavicka tam bude zavadzat .. vies si to predstavit alebo to mam nakreslit.. ona tam bude zavadzat aj ked vypilim strop betonovy... a budem ho chcet zateplit.. ako by som to tam vypilil ..vies ona tam je natesno az po obvodovy mur.. chapes ?
Odpovedať
tým sa preruší tepelný most deky
Odpovedať
@achelan ale tam sa nedostanem ak to nerozoberem.. lebo vravim je tam ta lavička.. :) -- skoda ze nemam skycar.. pockajte.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?