Kedy zateplovať dom?

Chcem ist zateplit rod.dom bungalov a chcel by som vediet ci sa moze zateplovat aj vlete.Mal by to bit polistyren 10 ale este rozmyslam o tej mineralnej vlne. dik
Odpovedať
@imichal samozrejme je lepšie zatepliť v lete. kedy to chceš robiť? pri mínus desiatich stupňoch? alebo za dažďa? len je potrebné zvážiť či tá hrúbka je dostačujúca.
Odpovedať
Profilova fotka
Ideálne teploty na zateplovanie bývajú v Apríli a na jeseň od polovice septembra do polovice novembra.Vadí tomu rovnako prudké slnko ako mráz .
Odpovedať
Profilova fotka
Zateplovanie sa samozrejme dá robiť aj cez leto...len tomu treba prispôsobiť režim prác...aby si sa vyhýbal slnku...hlavne pri ťahaní omietky...treba sa otáčať pred slnkom, len je otázne aká veľká plocha sa robí...treba si to vyrátať a odsledovat... Ale ideálny čas býva ako písal antonmesaros na jar a jeseň... Čo sa týka použitia izolacneho materiálu to je vecou každeho investora čo ho presvedčí... Mňa pre vlnu nepresvedčila cena...a pomyslenie na to že by prišiel lejak a navsiakla by vodou (počas zateplovacich prác)...to by boli zbytočne vvyhodene prachy...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Pekny deň. Dnes mi doniesli 200 sivý na bungalov. Chcel by som zatepľovať v jari, samozrejme keď budú plyšové teploty. Len neviem či je nutné nechať stavbu v lete presunúť, keďže asi mám teraz kondenz v múroch, alebo môžem aj teraz ako by som chcel?
Odpovedať
@lier aspon ti to zvysenou vlhkostou bude lepsie drzat a vytvrdzovat pena :-)
Odpovedať
@rkorba keď je vlhkosť? Nie je lepšie lepidlo?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?