Kedy zateplit dom z porfixu?

Prosim Vas mam otazku. Kedy zateplit dom postaveny z porfixu 30cm? Hruba stavba bola postavena v novembri 2017. Tento rok na jesen by sme sa chceli nastahovat. Tak by ma zaujimalo, kedy zateplit dom polystyrenom 20cm? Ci az na jar buduceho roku, alebo sa moze aj tento rok na jesen? Mokre procesy sa budu robit teraz na jar a leto. Dakujem za kazdu odpoved
Odpovedať
1
2
Keď zateplis ešte pred tým ako začneš vykurovať,ušetria peňaženku. V pohode v priebehu roka zatepli a nemusíš mať bordel na dvore,keď tam už budete bývať.
Odpovedať
@milos35 ide mi o to, ze ked sa budu vsetky mokre procesy robit teraz na jar, v lete sa este budu robit obklady, tam tiez bude vlhkost a ked sa to na jesen zatepli, co to neni potrebne, aby to preschlo este v zime trochu postalo a az potom na jar zateplit? Ide mi o tie plesne, ked to zateplime hned, ci sa nebudu tvorit
Odpovedať
@matkinamamina jednu, dve zimy byvajte bez zateplenia, aspon dom lepsie preschne.
Odpovedať
@matkinamamina plesne a vlkost v dome je o vetrani. Tie steny a všetko okolo toho ti bude priebežne schnúť a pri vykurovaní v jeseni dupľom. Nespekuloval by som s tým, zateplil a mal pokoj.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx hlavne jej potom porad co s plesnivymi rohmi ked bude kondenzovat voda v rohoch a pri vencoch. @matkinamamina a ked nezateplis myslis ze cez mur to preschne??? Na to moja treba kurit a vetrat
Odpovedať
@milos35 cize radite radsej zateplit hned na jesen? Lebo ked citam diskusie, vacsina radi pockat aspon jednu zimu a na jar aspon zateplit. @wolodymyr ja nie som ziadna ''tvoja'' samozrejme, ze kurit (a nie malo, kedze sme zamrznuta rodina) a vetrat budeme. Len vacsina co pozeram domy zatepluju az neskor po nastahovani
Odpovedať
@matkinamamina možno nezatepluju hneď a majú na to iné dôvody... Peniaze, čas, majstrov atď. Rozhodnutie je na tebe, vetranie a kúrenie je pri novostavbách nevyhnutné ale to predsa vieš. 😀😎
Odpovedať
@matkinamamina na teplych stenách sa vlhkost nebude zrazat aj keby jej bolo viac ako dost. Na studenych sa bude zrazat aj ked jej bude menej... Cez leto vyvetrate, na jesen zakurite bude to o dost lepsie. Vlhkost aj tek nepojde cez mury von ale vacsinou ostane v inerieri, odkial ju treba vyvetrat. Keby bol moooc velky problem a boli by ste v casovom sklze, poziciate odvlhcovace a za mesiac stiahnete tolko vody, co by sa vam cez obvodove mury odparovala roky... Ak by sa vôbec cez obvodove mury vôbec chcela odparovat :-S
Odpovedať
@milos35 o peniaze nejde, cas to este neviem posudit ako to vlastne vsetko postihame. Ale ak by sme to stihli do jesene, je to teda lepsie hned pred zimou zateplit? Vetrat a kurit samozrejme budeme
Odpovedať
@matkinamamina Mám stejný názor jako wolodymyr. Už tu byla i témata, kde se řešila vlhkost v místě věnce. A když už bude vymalováno, stropy atd, tak to fakt nechceš :) .
Odpovedať
@r4d3k74 cize zateplit hned ako sa bude dat ano?
Odpovedať
@matkinamamina Jsme ve stejné fázi. Máme rozvody vody, teď se bude dělat elektrika. Konec března omítky, 5.5. betonové podlahy atd. Na podzim chci zateplit. Jsou jedinci, kteří zateplují ještě před mokrými procesy. Nepíší, že by s tím měli problém. http://www.modrastrecha.sk/blog/mirom... http://www.modrastrecha.sk/blog/domin...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@matkinamamina a co ma izolacia spolocne s mokrymi procesmi? treba to zaizolovat
Odpovedať
@jblaze no co som citala tak niektori diskutujuci, co vyzeraju, ze sa tomu rozumeju ako napr. @blacksr radili, ze lepsie zateplit az buduci rok, ze lepsie sa odparuje vlhkost ked je stavba nezateplena. Nazory su na streche vsak rozne. Len teraz ktore su tie spravne :-)
Odpovedať
@matkinamamina @r4d3k74 My sme stavali koncom roku 2016 a 10/2017 sme zatepľovali. Mame iba elektrické kúrenie / rekuperaciu / krbové kachle. Ak by som nezateplil tak sa asi nedoplatim za kurenie a riešil by som plesnive a vlhké múry. Vlhkosti sa zbavíte iba výmenou vzduchu v dome. Či budete mať alebo nebudete mať zateplene aj tak budete musieť vetrať.
Odpovedať
@blackomt planujeme rekuperaciu, takze asi zateplime hned ako sa bude dat. Dakujem
Odpovedať
@matkinamamina Tak potom nie je čo riešiť a zateplite. Zateplite aj veniec z vrchu minerálnou izoláciou tak aby bol zakrytý.
Odpovedať
@blackomt dakujem velmi pekne
Odpovedať
Profilova fotka
@matkinamamina chvalabohu :-)
Odpovedať
@wolodymyr ukazal by som ti domy, co hned zateplili a teraz maju cely dom z vonku mokry a nevedia co s tym. Veniec sa zatepluje uz pri zalievani betonom a potom ked robis podhlady tiez sa da zateplit tou hrubkou eps co budes zateplovat cely dom.
Odpovedať
Zateplit ked sa skoncia vsetky mokre procesy vnutri,min 1 mesisc potom..
Odpovedať
@matkinamamina no a teraz si vyber. Ja mam postavene z porfixu 30 cm, vymalovane mam, ukladam vinyl, stahujeme sa v lete. A zateplovat sa chystam az buduci rok. Peniaze na zateplenie su, ale nechcem este teraz. Nech to preschne tak, ako ma. :-)
Odpovedať
@originalx @megdesign no a teraz si fakt vyber. Niekto tvrdi to a druhy ono... :-| @daralbajda
Odpovedať
Profilova fotka
@matkinamamina nevidim dovod bývať bez zateplenia ak na to mate financie. Vlhkost jedine odvetras a ak bude aj rekuperacia, tak to mate poriesene... Ak nezateplite, budete sa musiet zmierit s vyssimi stratami tepla cez obvodove konstrukcie.
Odpovedať
Profilova fotka
@matkinamamina ak chceš tak zateplit keď nie tak počkaj. Ak sa chceš zbaviť vlchkosty tak jedine kúrením a vetraním. Totižto cez zimu ti aj tak tá vlchkost neprejde cez múr. Z vonkajšej strany nebude mať takú teplotu aby sa odparovala voda. Plesnive rohy, veniec atď je len nedostatočným vetraním.
Odpovedať
Rozmyslam k comu bola dobra tato tema ked autorka si vo viacerich prispevkoch vlastne sama odpovedala, ze radsej pockať na neskôr, ze jej to uz viaceri hovorili a aj to uz citala :-|
Odpovedať
@matkinamamina zažil som vzduty obklad na fasáde, lebo nepustilo vlhkosť ,zažil som demontáž všetkých sdk a izolácie pre vlhkosť,zažil som vodu v parozabrane pod sebou vatou.to všetko keď sa dalo oteplenie fasády pred ukončením vnútra,alebo keď sa robili mokré procesy v zime...mám s tým 30 ročne skúsenosti.
Odpovedať
@daralbajda ale my ak sa uz rozhodneme pre zateplenie fasady, tak urcite az na jesen, ked uz budu vnutri mokre procesy dokoncene.
Odpovedať
Profilova fotka
@matkinamamina zateplis teraz, alebo potom, je to na tebe. vetrat ale budes musiet tak, ci onak. ci to bude rekuperaciou, alebo otvorenim okien a dveri, to je jedno. prebytocnu vlhkost z interieru dostanes von vetranim, odvlcovacom, alebo utieranim mokrych povrchoch handrickou.(je to neprakticke, ale moznost to je). a v extremnych pripadoch aj kurenim. (neviem, ci su aj ine moznosti) pozri ak niekto nema zatepleny dom, alebo ma na stenach 50 cm polysrytenu - kazdy vetra kupelnu. je jedno ci su 2 mesiace po skolaudovani, alebo po 30.tich rokov byvania. cize, ak zateplis teraz, alebo potom. nezabudni vetrat. a nebude problem s vlhkostou.
Odpovedať
Ak to financie dovolia, tak nie je problém zatepľovať hneď, bez zdržiavania sa do ďalšieho roku. Len treba dodržať všetky technologické termíny podľa použitých materiálov. Na škodu stavbe to isto nebude.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?