Kde umiestniť parozábrannú fóliu?

Chcem poradiť, máme drevený strop a sklenenú vatu, zaujímalo by ma kde umiestniť parozábrannú fóliu, na sadrokartónovú konštrukciu, alebo priamo na drevený strop?
Odpovedať
Tak aby zakryvala tu vatu a ked budes srobovat sadrokarton aby si ju100x neprevrtal srobami. Ako to mas spravene uz neviem
Odpovedať
na konstrukciu SDK treba dat odspodu obojstrannu lepiacu pasku, a na to parozabranu. Skrutkami ju sice prevrtas, ale spoje su tesne.
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.akosatorobi.sk/video/1792/... Parozábranu stačí nalepiť na CD-čka.
Odpovedať
Kde chces. Podstata.... aby pod parozabranou uz nebola tepelna izolacia,,,,,len nad nou,,, ak das na drevo vies este zalepit diery po upevneni konstrukcie na krov
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Ahojte, kam umiestniť parozábranu, ak zatepľujem minerálnou vatou zhora od povaly? Je to starší dom a zloženie stropu od dola hore je sadrokartón, vzduch, pôvodný strop zložený z dosiek s rákosím, vzduch medzi hradami, dosky na hradách, betonóvo-škvarový poter, minerálna vata, osb dosky ( pre pochôdznu povalu). Dať parozábranu na ten poter pod izoláciu aj na ňu,?
Odpovedať
Profilova fotka
@qorosius parozábranu položiť na poter na to položiť izoláciu.....radšej ako OSB dosky položiť dosky (fošne) a nechať malé medzery....(parozábrana v žiadnom prípade na izoláciu z vrchu).
Odpovedať
@eagleowl ok. A prečo v žiadnom prípade aj zdola aj zvrchu?
Odpovedať
Profilova fotka
@qorosius ja som nenapísal v žiadnom prípade zdola aj z vrchu....ja som napísal dať parozábranu zdola a v žiadnom prípade neukladať parozábranu na izoláciu. OSB doska tiež nepatrí zvrchu na izoláciu lebo je to parobrzda.....(ak sa OSB použije je potrebné vynechať medzi doskami medzery.)
Odpovedať
Myslel som skôr, že prečo v žiadnom prípade zvrchu na izoláciu. Narazil som na toto video https://youtu.be/y6ryhSxGpSI kde dávajú niečo ako parozábranu aj zdola aj na izoláciu. Ale neviem teda či to je správne.
Odpovedať
Profilova fotka
@qorosius to na čo si "narazil" vo videu nie je parozábrana na vrchu (tá je správne zo spodnej strany....ale: "iza toga montiramo paropropusnu foliju"....čiže na to je možné položiť paroPRIEPUSTNÚ vodonepriepustnú fóliu...podobnú ako sa dáva pod škridlu.....jediný účel je že sa do izolácie nedostáva prach.....NESMIE to byť parozábrana.
Odpovedať
@eagleowl ok. Ďakujem za vysvetlenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?