Kam dať paropriepustnú fóliu pri zateplení povaly?

Dobrý deň prajem. Mám jednu otazku : chystám sa zatepliť povalu a neviem kam mám dať parupriepustnú foliu . Betonová platna- izolácia-a z vrchu osb dosky kam dať foliu ,pod alebo nad izolaciu , popripade treba dať aj parozabranu. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@1miko 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@1miko co potrebujes (hlavne kvoli mudrym panom z bruselu) je parozabrannu, alebo paronepriepustnu.....ale ak mas beton strop, tak sa nato vykasli. ale to asi vies aj sam.
Odpovedať
@martin153 prečo sa mám nato vykašlať? Nerozumiem
Odpovedať
@1miko OSB doska je peronepriepustna a uz vôbec nie ak budu dve vrstvy do kriza. Nie je dovod davat foliu a zvysovat naklady a to boz nie ak ide iba o povalu. Nalep polystyren na pur penu na to nalep OSB 2x a hotovo. Pekny vikend za tebou a este ti zostane energia vecer na maminu ;-)
Odpovedať
izolaciu mám isover
Odpovedať
@martin153 co s tym maju pani s bruselu?
Odpovedať
Profilova fotka
@1miko zhrnutie: žiadna fólia
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan daj si otazku, kto v europe nariaduje prikazy, ktore musis dodrzat. (pri stavani pribitku...smozrejme ak nie si cigan a iny chraneny zivocich) ...tvoja stara mama to nebude...ani moja....., ale?!
Odpovedať
Profilova fotka
nie je to tak, brusel doporučuje a vďaka im musíme trochu držať krok so svetom. V každom predpise, norme je poznámka, že štáty si majú upraviť podmienky podľa svojich potrieb, je len na nás, akých ľudí si vyberáme .No a my sme pápežskejší ....
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ok...tak brusel ''len'' (to slovicko'' LEN ''znie tak presvedcivo) doporucuje.......ale co sa stane, ak ich ''doporucenie'' nesplnim... umriem?!?! alebo postavim dom o 70% lacnejsie ;-) ...krok so svetom.....poznam jedneho bohateho cloveka zo svajciarska, ktory chodi past ovce ako relax...jeho slova ''tu je tak ticho a harmonia'' ....kto drzi tento krok na slovensku? osobne nepoznam nikoho zo slovenskej smotanky....mozno vy ano...staci ak mi date jedno meno. a vierovyznanie....je pre ....chudobnych, ktory veria v lepsiu buducnost zabezpecenu ....nikdy vidiacim niekym. ;-)
Odpovedať
@martin153 niekto z bruselu ti prikazuje pouzivat parozabranu? Netrpis ty nejakymi bludmi? Chudaci ti co chcu stavat difuzne otvorenu stavbu...
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 Nemáš to trochu domotané...? :-) Vďakapánubohu, že nám mal kto rozkázať, aby sme začali poriadnejšie stavať. Bohatšie národy (myslím napr. Nemcov) stavajú s ohľadom na šetrenie energiami a pritom na to nie sú vonkoncom odkázaní. My, naopak, sa spoliehame, že sa s 1 lístkom na drevo 4 x otočíme do hory... A bacha na ypsilony... :-) :-) :-) @1miko Keď tam už máš ten betón, tak parozábrana by pod izoláciu ani nemusela ísť. Ale OSB nie je najšťastnejšia na pochôdzný záklop, pretože má veľký difúzny odpor a prípadná vlhkosť (napr. nakondenzovaná) z izolácie sa Ti nebude mať ako odpariť. Ja by som určite neriskoval, ale dal radšej dosky so škárami. A pod tieto dosky by mohla ísť membrána (difúzne otvorená fólia), ktorá prepustí vlhkosť smerom nahor a naopak neprepustí vodu smerom nadol.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@leonardom nie nemam to domotane.. a ak uz dakujes tomu svojmu panubohu...ak by si mohol (ak by si bol ty sam VSEMOHUCI), vedel by si urobit svet lepsim? spravodlivejsim.....tak preco to ten panboh tak nespravil? preco sa rodia nevinne deti s nevyliecitelnou chorobou, preco niekto ma vela ( i ked v boha neveri) a ti, ktori veria nemaju nic.....zaujimavy to panboh.... otocit sa do hory 4x je mensi problem, ako sa otocit 4x na letisku so svojim ''privat jet'' ...ak mi ma rozkazovat nejaky ten panko z nemecka, bruselu, luxemburska, usa, ruska.... tak nech on sam dokaze zit z minima. pretoze tolko energie, co dajaky panko z bruselu...atd... minie na presun z bodu a do bodu b (mam na mysli letecky) minie priemerny clovek na vykurovani svojho rodinneho domu za cely zivot. tak na kieho mi su jeho rozkazy? normy ....kiez by boli na vsetko. a platili pre vsetkych. vies kolko energie spotrebuje take lietadlo za jednu hodinu?! a jedine co musi splnat normu je obycajny clovek a jeho dom.... a samozrejme prepacte pan ucitel...ale je mi jedno ak mi date 5 za diktat...ja y a i nepovazujem za primat vo svojom zivote. takze pozor sy davat nebudem ;-)
Odpovedať
@leonardom ten beton už tam je pár rokov, neni to novo stavba.Preto tam chcem dat osb dosky aby sa po povale dalo chodit.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 Neviem či je toto pravé miesto na riešenie tvojich mindrákov, čo tak držať sa položenej otázky. @1miko Ak potrebuješ použiť OSB tak by si ich mohol poprevŕtavať a neuškodilo by ak by medzi nimi a izoláciou bola medzera nejaký centimeter
Odpovedať
Profilova fotka
@1miko Vieš, tu ide o to, že OSB Ti neprepustí smerom nahor žiadnu vlhkosť z izolácie, ktorá sa tam jednoducho môže dostať hoc aj nakondenzovaním. Ešte možno by to zmiernili opatrenia, ako píše aj @martosko , ale jednoduchšie je hodiť tam dosky.
Odpovedať
@martosko ok, dakujem a treba tam tu foliu alebo nie , alebo čo použiť namiesto osb dosiek
Odpovedať
Profilova fotka
@martin153 S týmto tu choď, prosím, do niektorých diskusií na iné fóra... A k tým Tvojim nárekom nad mojou kresťanskou orientáciou (mimochodom som agnostik): Keby som bol kresťansky motivovaný, napíšem: Vďaka Pánu Bohu... Napísal som vďakapánubohu - čiže som si len uľavil...
Odpovedať
Profilova fotka
@1miko DOSKY. Normálne vulgárne (aj už použité) dosky. Nebudú tesné, budú mať škáry... prípadná vlhkosť sa má kadiaľ dostať nahor. Ja na svoj dom by som aj tú paropriepustnú fóliu asi dal - nad izoláciu, lebo ona zabráni vniknutiu vody, ak by Ti napršalo, alebo sa Ti tam niečo vylialo... Ale nutné to nie je.
Odpovedať
Dobry den potrebujem poradit,v starej vyrobnej plechovej hale nam maju znizovat strop pojde sadrokarton a 25cm izolacia je potrebne dat aj parozabranu .Dakujem za odpoved
Odpovedať
@leonardom tu foliu tam chcem dať aj hlavne preto aby nezničila izolacia, prach, pri čistení kominov atd.https://www.lacnestavebniny.sk/strechy/difuzne-a-parotesne-folie/paropriepustna-kontaktna-folia-mastermax?Var=2463, mohol by som tam použiť tuto foliu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?