Jutafol parozabrana

Prosim Vas,mam drevenu chatu a taham elektrinu,ako to je s parozabranou,mozem cez nu prepichnut dieru na kable,zasuvky alebo ako to mam spravit?
Odpovedať
@duro10 Ak sa dá, ťahajte elektrinu pred parozábranou. Urobte inštalačnú medzeru pre vodu, odpad. Káble sú tenké, tam medzera byť nemusí. Pokiaľ by sa nedalo pred parozábranou, tak každý jeden prestup musí byť prelepený prechod kábla fóliou. Ten druhý spôsob by som neriskovala. Káble si naťahajte, kam treba, prilepte ich páskou k parozábrane, aby sa zafixovali. A potom do opláštenia (Cetris, Velox, SDK...) urobíte potrebný otvor a kábel prestrčíte. Pozor - el. krabica má určitú hĺbku. 45-50 mm, sú aj plytké 35 mm.
Odpovedať
Elektrika je natahana,len idem davat osb a na to parozabranu a potrebujem zasuvky spravit,neviem si predstavit ako sa to da bez toho aby som nepretrhol zabranu.
Odpovedať
@duro10 Ono sa to robí opačne... Teraz jedine poriadne utesniť prechody tmelom (asi butylén) a párotesnou páskou. El. krabice použite pre istotu tiež vzduchotesné (dierky sú s gumou na utesnenie). My sme také použili. Zišlo by sa pred robením SDK urobiť test vzduchotesnosti a potom opraviť prípadné netesnosti. ********** @asex ?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr @duro10 ak parozábrana netvorí zároveň vzduchotesnú rovinu, tak jej prederavenie na el. vedenia nepredstavuje žiadny problém. Možno to znie ironicky ale dierka tu, dierka tam v tomto prípade nerozhoduje. Ak je však parozábrana zároveň primárne určená na zabezpečenie vzduchotesnosti, tak každá dierka je potencionálnym zdrojom problémov. Ja odporúčam použiť vzduchotesné krabičky a naviac ich treba v miestach prestupov aj jemne zatmeliť butylénom, polyuretánom, alebo iným trvalo pružným tmelom. Tie krabičky nie sú drahou záležitosťou.
Odpovedať
Profilova fotka
@duro10 Ahoj, pozri si stránku Isocell.sk je to určite k téme, nie ako tu mudrovanie ....jednoznačne vzduchotesná obálka je jedna vec a inštalačná medzera druhá, kábel prechádzajúci cez fóliu je dobré utesniť pomocou prestupovej manžety . Ak si chceš dať záležať na vzduchotesnej obálke, zameraj sa nie len na kábel ale aj na všetky prvky v obvodovej stene ( okná, dvere, komín, vetranie, napojenie na podlahu a veľa detailov. odporúčam hlavne fóliu 150 g + a kvalitné pásky na prelepenie. Všetko na isocell.sk a veľa fotiek detailov v mojom profile. držím palce!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@duro10 ak mate zaujem, môzeme navrhnut lepiaci program na konkretne prieniky parozabranou.... na novej stranke, pod stresnym utesnenim
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?