Je potrebné zatepliť stavbu z tehly Porotherm 38 Ti?

Je tu niekto taky? Co je na tom pravdy? Marketing, blud? Ako sa z nej stavia ?
Odpovedať
@stellaartois Nie že sa nemajú (akože zakázané), ale že netreba. Treba to chápať v zmysle platnej normy, ktorú tieto tehly mierne prekračujú. Avšak môj názor je taký, že vzhľadom na ceny energií (i tie budúce) treba voliť násobne lepšie (!) tepelnoizolačné vlastnosti obvodovej steny, ako požaduje norma, či umožňuje táto tehla.
Odpovedať
@blacksr Okej, takze by si navrhovala zateplit? A cim ? Mam pocit ze novostavby sa zatepluju len na SK a okoli ale na zapade ( ked som tam zila ) som teda nevidela ludi zateplovat novostavbu ( stary barak ano ). Neviem, cim to je, mozno maju kvalitnejsie materialy..ale aj tak...
Odpovedať
@stellaartois Použiť tenšiu tehlu a na to 25 cm izolácie. My máme drevostavbu, ktorej obvodová stena hr. 48 cm izoluje tak, ako 120 cm ytongu alebo termtehly. Na západe (D, A) stavajú práveže zateplenejšie domy než my. Pasívne a NED drevostavby, váp.-piesková tehla + izolácia a iné skladby. Ale dom nie je len o tepelnom odpore stien.
Odpovedať
...no to by aj mna zaujimalo ako to s tou tehlou je. Podla projektu mame 38P+D no co som pozeral tak tieto tehly pomaly stahuju z obehu a nastupuju tie 38 Ti (tepelno izolacne). Ma niekto skusenosti z 38 + ake zateplenie (material, hrubka)??
Odpovedať
Sú aj 44 Ti a 38 Ti porotherm o 20 % lepšie tepelnoizolačné parametre za nezmenenú cenu. Slováci nevedia robiť detaily, pozri si stranu 7 cenník 2010 wienerberger ako sa má zatepľovať okno, slováci radšej zateplia celú fasádu .
Odpovedať
to ze netreba zateplovat je blud, v zivote nedostiahnete jednovrstvovou stenou pozadovane vlastnosti...navyse si treba dat pozor na to, ze v cennikoch vyrobcov je casto R ratane pri pouziti specialnej tepelnoizolacnej omietky a takisto specialneho lepidla/malty cim a kolko zateplovat sa neda povedat takto od stola, kazdy si to musi zratat sam, treba riesit aj veci ako rosny bod a podobne...v principe je lepsie uberat sa smerom cim tensieho obvodoveho muriva a usetrene peniaze vrazit do zateplenia... to ze sa na zapade nezatepluje nie je pravda, doraz na zateplovanie tam a u nas sa absolutne neda porovnat :-D skor je pravda ze slovaci veria masazi vyrobcov stav. materialov a nezatepluju, lebo "netreba"...staci sa prejst po rakuskych dedinkach a uvidis kolko pasivnych/nulovych/solarnych/NED domov najdes...ak si teda pod zapadom nemyslela UK (tipujem podla nicku :-) ), tam ludia byvaju v neuveritelnych budach :-| ferka511 - tym si chcela povedat ze ked zateplis okno tak ako je v tom cenniku tak netreba zateplit fasadu? nejake argumenty by som poprosil :-N
Odpovedať
My mame obvodove murivo tusim 37,5 porotherm a zateplili sme 14cm polystyrenom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
My mame v projekte 38 Ti a zateplenie Nobasil 80 mm.
Odpovedať
My staviame porotherm 38Ti.Maju lepšie izolačne vlasnosti ako 37,5 a o niečo menši tepelny odpor ako profi 44.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?