Je lepší polystyrén alebo drevovláknitá doska?

prosím o radu, dodavateľ stavby (stien) nam odporucil namontovať na fasadu drevovlaknite dosky (STEICO) chcel by som sa poradit ci by som nemohol pouzit polystyren. stavba bude dyfuzne otvorene a aj polystyren by mal byt taky.Dalsia vec je ze polystyren je o vela lacnejsi. este my tvrdia ze v lete by bola vyhodnejsie drevovlaknita doska,nakolko polystyren sa prehrieva a ta drev... doska menej dakujem za rady... ;)
Odpovedať
ak uz ma byt konstrukcia difuzne co najviac otvorena, uprednostnil by som drevovlaknite dosky pred EPS, ktory ma vyssi difuzny odpor, nesmiete ale zabudnut ze aj ostatne vrsty fasady smerom od TI von musia byt difuzne otvorene, aby to fungovalo..takisto prehrievanie s drevovlaknitymi doskami bude podstatne nizsie, zrejme sa mierne zlepsia aj zvukovoizolacne parametre v porovnani s EPS. akurat to bude trochu drahsie na realizaciu, ale to je dan za difuzne otvorenu konstrukciu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Ahote us ste predpokladam postavili :-) Chcem sa spytat ako ste sa rozhodli ? A ako ste spokojny ? ...My mame VP tvarnice - Km beta sedndvix navrchnuty mame sedy eps no rada by som ho vymenila za drevovlaknite dosky ale neviem aku hrubku zvolit a ci vobec budu mat na tomto materiale svoje opodstatnenie..
Odpovedať
Profilova fotka
@romanams nie, nemá to opodstatnenie ani logiku.(okrem iného by to muselo byť asi o štvrtinu hrubšie ako EPS) čo by znamenalo á 30cm :-)....skúste si pozrieť koľko by to napríklad vážilo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl Preco si myslite ze to nema logiku ? Alebo teda inak ked je to take neprakticke na aku konstrukciu je tento material vhodny ?
Odpovedať
Profilova fotka
@romanams Tento materiál sa používa na montované stavby s difúzne otvorenou skladbou steny, čo vôbec nie je Váš prípad. ........najekonomickejšie a najjednoduchšie je použiť EPS. Sú aj iné možnosti....ale ako sa vraví ....je to síce ďalej ale za to horšia cesta :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl Takze chapem spravne ze tieto drevovlaknite, konopne ine prirodne materialy sa vyuzivaju len na dif. otvorene konstrukcie a teda drevostavby a vlatne u kusovych staviv nemaju co ponuknut okrem tep. izolacie ktoru splni aj EPS ktore je o polovicu lacnejsie :D ... Chapeme sa ? :D
Odpovedať
Profilova fotka
@romanams myslím si že sa to dá tak povedať.....a zvlášť vo Vašej konštrukcii (ťažkej akumulačnej VPC ) to tak je. (Inak VPC sa mi veľmi pozdávajú.)
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl Okej teda pochopili sme sa :) velmi pekne dakujem za objasnenie... Tuzba bola drevodom ale v dnesnej dobe tohto trendu neverim v jeho kvalitu. VPC bola jasna volba ... len som dufala ze by sme ju neobalili do plastu kedze aj fasadu chceme drevenu
Odpovedať
je tu uzivatelka ktora stavia z vpc a davaju drevovlaknitu izolaciu
Odpovedať
Profilova fotka
@romanams neviem čo Vám na EPS vadí ale pokiaľ ide o difúzny odpor dá sa povedať že nie je vôbec ďaleko od dreva. Drevenná fasáda je pekná, no každá minca má dve strany a tu to platí do bodky. Na VPC sa dá dať hoci aká izolácia....aj slamená izolácia pokiaľ človek chce...no mne to príde len ako málo muziky za veľa peňazí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?