Izolacna omietka- rady a skusenosti

Ahojte,prosim o nestrany nazor,mame staru vilu ,mury niekde 45cm niekde 50cm ,palena tehla.Chceme v lete urobit fasadu a tu je problem.Dom mame obity do tehly,uvazujeme na omietkou THermoUm,ale mame aj ponuku na polystyren.Majitel firmy nam odporucil 16cm,co mne sa zda premrstene.V zime mame doma chladno,musime nieco riesit.Prosim poradte mi,chcem LEN TO NAJLEPSIE RIESENIE ,aby bol aj nas dom stastny.Dakujem
Odpovedať
@tinkybinky Termoizolacne omietky su vela penazi za malo muziky. Pouzivaju sa iba tam, kde sa nesmie pouzit kontaktny zateplovaci system (polystyren ci vlna), ako su napriklad historicke budovy, kde musi ostat fasada taka, aka je. 16 cm polystyrenu vobec nie je premrstene, ked si davate zateplovat firmou, tak rozdiel v cene materialu je maly a praca rovnaka, takze sa skor tensi polystyren neoplati. 15-20 cm je dnes povedzme standard pri novych stavbach, tak preco nie aj pri starych? Nezabudnite adekvatne zateplit aj sokel, strechu a podlahy, zateplovat sa musi komplexne, inak nebudete spokojny s usporou.
Odpovedať
Dakujem za nazor.Strechu mame zateplenu aj okna nove.Mam hlavu ako melon ,co si vybrat :-)
Odpovedať
Môžeme vedieť, ako máte zaizolovanú strechu? Máte aj obytné podkrovie? Čiže nejaký systém, skladbu, druh izolácie, hrúbka...
Odpovedať
Profilova fotka
@tinkybinky 16 cm na fasádu sa mi vôbec nezdá veľa! Ja som na 75-ročný tehlový dom dával 18 cm. A neľutujem. Treba však riadne izolovať aj podlahy a stropy. To je Alfa Omega. A potom platí to, čo píše @cache. V zásade by som však povedal toto: 1/ Počúvajte architekta. 2/ Ty vyberaj lustre a záclony a manželovi nechaj, nech vyberie kotol a kúrenie. :-D Muži sú predsa len viac technicky orientovaní a ženy, naopak, majú skvelú intuíciu a vkus... ;-)
Odpovedať
@tinkybinky tak presne ako píše @cache, určite sa nedajte nabalamútiť na izolačnú omieku
Odpovedať
Stropy mame 3,4m ,hore palach, vata 2x20cm ,podlaha ,obytne podkrovie a vata a strecha.Prosim stropy nechcem znizovat v zianom pripade.
Odpovedať
@leonardom Dobry den ,moj priatel nieje technicky typ,otca nemam ani brata ,vsetko riesim ja s majstrami. Preto sa chcem aj tu poradit.Dakujem za kazdy nazor.
Odpovedať
@tinkybinky 40cm v streche je super, tych 16cm na steny je k tomu akurat. Vklude dajte aj 18, ci 20, ak by sa to prilis nenavysilo, ale tych odporucanych 16 sa k tomu akuratne hodi. K tomu urcite aj sokel zaizolovat, 10,vklude aj 15cm, ak rozpocet pusti, inak bude dole tepelny most. Mate suteren, ci pivnicu? Podlahu na prizemi ste uz menili? Ak nie, dajte aj tam pod poter 10-15cm, pokial to nesposobi komplikacie (dverne otvory a okna). Ak to nevlezie a este ste nemenili podlahy, tak dajte co vlezie a priplatte si za sivy polystyren na prizemie (aj 5cm je lepsie nez nic). Pripadne, ak mate suteren, tak zateplite strop suterenu.
Odpovedať
Ano ,mam pivnicu . Aj podlaha je hotova elektr.podlahove kurenie. Neviem ako je to zaizolovane,robil ju este povodny majitel.Ale ten strop suterenu vidim ako celkom dobry napad.Tak vidite to skor na ten polystyren? Sivy ci biely? Myslim fasadu.
Odpovedať
Ja by som to riesil nobasilom je kvalitnejsi a netreba taku hrubku,z vlasnej skusenosti polistiren je polistirenl,ale nobasil ma lepsie vlastnosti ,a dlksiu trvacnot,a najme je vzdusnejsi,
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?