Izolacia zakladu vnutorneho monolitickeho schodiska

Zdravim Vas Chcel by som sa opytat ako by sa dalo poriesit odizolovanie zakladu vnutorneho monolitickeho schodiska , aby sa odstranil tepelny most . Prilozil som aj obrazok na pre nazornost . Ide mi hlavne o ekonomicke riesenie . Dakujem za typy
Odpovedať
@romanc co tak to oddelit lacnym ytongom? Ja osobne som toto neriesil vobec.
Odpovedať
@romanc tvárnice z penového skla
Odpovedať
sprav cele schodisko z ytongu :) PS aj to niekto skuseny preratal? ved dat do podlahy takmer tolko izolacie, ako je na obvodovych stenach je nenavratna investicia. Ja osobne by som dal pod schody nic, alebo ak uz, tak 5 cm polystyren Basf Styrodur 4000, ktory je o 250% tvrdsi ako xps a jedna platna stoji par eur.
Odpovedať
Profilova fotka
Pod zakladovu dosku a do zakladovych pasov XPS. Otazka je, co tym chcete dosiahnut vramci energetickej triedy. To je skor na prepocet a optimalizaciu izolantov vramci stavby ako celku.
Odpovedať
@stowasser , Dal by som aj viac do obvodovych murov aby neboli skoro ako v podlahe (rozdiel 5cm) , ale myslim ze hodnota sucinitela prechodu tepla U: cca 0.094 W/(m²K) obvodove mury , 0.085 W/(m²K) strecha a 0.131 W/(m²K) podlaha by mali byt postacujuce :-) Ja som to chcel riesit ako spominal @gashtaan , prorobetonovou tvarnicou ,ale nebol som si isty ci niesu aj ine ekonomicky nenarocne riesenia . @slavoslav , noooo , tiez nie zle riesenie , ze ma to skor nenapadlo :-) @aag_studio izolaciu uz mam poriesenu co sa tyka zakladovej dosky a zakladovych pasov , islo mi len o detail odstranenia tepleneho mostu nad zakladom monolitickeho schodiska (vyznacenym zltou na prilozenom obrazku v mojom uvodnom prispevku)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Cize tam kde ma vyznacene tou zltou, tam sa da normalne dat bezny ytong, nejaky P6 ? unesie to tu zataz z tych schodov? alebo to dat na ten styrodur (resp akykolvek najtvrdsi XPS ) ? ma to niekto prepocitane, aky je tam realny rozdiel? tj, ci v tom prvom schode moze klesat teplota prilis nizko, kezde beton je velmi vodivy.. s tymito otazkami neviem kam ist, tipujem ze aj dozor aj projektant na mna budu pozerat, ako na vola... :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
ja som tam dal 3cm styrodur ten ružový...uvidim ci to nepadne :-) alebo sa to zlomi? neviem....
Odpovedať
my sme dali ytong, nebojím sa že by sa mu nieco stalo, a odspodu ta doska nikdy nebude mat menej ako 5 -7 stupnov.
Odpovedať
3 cm styrodur pod schodami
Odpovedať
ja som to tiez poriesil porfixom pod prvy stupen.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?