Izolacia stropu svojpomocne

Mam uz hotovy projekt, ale nejak nechapem ako to mam spravit. Nikde v projekte nieje podrobnejsi popis a mam taky zly pocit ze projektant zabudol na medzeru medzi sadrokartonom a izolaciou na vzduchotecnycke potrubia od rekuperacie. Uvazujem aj nad zmenou izolacneho materialu alebo hrubky. Uvazoval som aj nad PUR penou, ale to je drahe. Grafitový polystyrén 30cm 0,3/0,031 = 9,67 R = 9,67 Bieli polystyrén 30cm 0,3/0,038 = 7,89 R = 7,89 Isover sklena vata 0,4/0,038= 10,52 0,45/0,038= 11,85 0,5/0,038= 13,15 Bodla by rada a nanakres ( uvazujem ze si to spravim svojpomocne). Co by ste mi poradili?
Odpovedať
1
2
Závesný systém z hliníku? :-D
Odpovedať
S tym nemam skusenosti. Skor som myslel druhy rad krokiev vodorovne. Ten hlinikovy system podrzi aj vzduchotechnyku a sadrokarton a dosiahne 2m od strechy? Nemas link?
Odpovedať
@gabriel1982 :-D :-D
Odpovedať
@gabriel1982 no to je teda výmysel. To tam akože poukladas zospodu na niečo ten poliš? Potom nezabudni zatepliť štít z vnútornej strany aspoň trištvrte metra. Nebolo by lepšie zatepliť to ako podkrovie medzikrokvovou izoláciou plus kontra pod krokvami a na tiahla zavesiť sadros a máš aj inštalačný priestor zároveň pre vzt.
Odpovedať
Ak máš zlý pocit že projektant niečo zabudol tak prečo ho nekontaktuješ a nespýtaš sa ho.na detaily projektu?Je to jeho projekt on by ti mal povedat technické riešenie.Zaplatil si za projekt v ktorom si myslíš že máš chybu a pýtaš sa na nu ludí na fóre?
Odpovedať
@jozomrkva111 tak to si si moc dovolil :-D teraz ta do****, predsa toto fórum je na to aby tu radili. A kto mu neporadí, tak nech mu ...... :-D :-D @gabriel1982 zaplat si realizačný projekt, toto máš len na účely stavebného povolenia, ale samozrejme stavať sa dá aj podľa toho, keď vieš ako :-D :-D ale ty nevieš ;-(
Odpovedať
Asi by to nolo jednoduchsie zateplit sikmo, ale paci sa mi aj to ze sa nevykuruje priestor na viac. A co tie materialy? Este nikde som nevidel zateplovat strop polystyrenom. Nebude s tym problem? Memal by som pouzit nieco ine?
Odpovedať
@14054 Teba v skole sikanovali za to ze si sa chcel ucit, alebo z coho mas taky mindrak? Napisal som ze nech mi ... ty co sa sem prisli iba vysemenit. Ak si to zobral na seba tak sa zamysli nad sebou. Ja viem ze nic neviem. Ale kto vie ze nic nevie vie ovela viac ako ten co nevie ze nic nevie.
Odpovedať
@gabriel1982 pridaj jeden rad obvodoveho muriva pokial chces medzeru na rozvody rekuperacie, pridaj aj izolacie do podlahy, strop zatepli mineralnou vlnou 40 cm v dvoch vrstvach krizom na seba, pod to parozabranu, pod to spusti o 15-20 cm rost z profilov na sadros, na to sadros a hotovo...
Odpovedať
S tym radom obvodoveho muriva som ratal. Izolaciu do podlahy som pridal na 15cm. To ze dam jednu vrstvu izolacie jednym smerom a druhu druhym smerom tiez viem. Zamedzi sa tepelnym mostom. Ale preco mineralnu vlnu? V com ma vyhodu proti vate? Som myslel ze je tazia a horsie izoluje. Neviem ci som spominal ale pod strechu sa nebude dat dostat ked sa zabedni tak netreba sa bat ci sa poskodi chodenim.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriel1982 mne síce nie je jasné z výkresu na čom tá izolácia bude....ale predpokladám že na nejakom rošte....na ktorom bude upevnená aj parozábrana. Ak použiješ EPS nedokážeš ho poukladať bez množstva medzier a nepresností a tiež hromady odpadu. Preto sa používa minerálna vlna alebo sklenná vata či už uložená alebo fúkaná. Tam sa pri ukladaní dá pracovať s prijateľnou rozmerovou toleranciou (+1cm). A daj si veľmi záležať na tom ako to spravíš ....treba presne vedieť postup a detaily (prestup komína a rekuperácie cez parozábranu, detaily upevnenia parozabrany a pod)....lebo odfláknutá parozábrana môže mať nepríjemné dôsledky.
Odpovedať
Aky zmysel ma parozabrana pri variante s polystyrenom? Ak za druha vrstva a skary zaplnia nizkoroztazou PUR penou tak tam prestup vlhkosti nebude ak to spravne chapem. Zeby koli ochrane polystyrenu pred zvetravanim, alebo koli ochrane obytneho priestoru pred chemikaliami uvolnujucimi sa s polystyrenu? Uvazujem aj nad variantou so sklennou vatou. Poriahol by som hranoly 50x100 ako hredy a nato upevnil izolaciu a konstrukciu sadrokartonu. Vychadza to asi 0,5m3 dreva a medzery si mozem dat na sirku balika sklennej vaty aby bol co najmensi odpad. Bolo by to mozne ci vie niekto lepsie riesenie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gabriel1982 Jediný zmysel parozábrany vyjadruje jej pomenovanie. Žiadne "zvetravanie ani chemikalie" u EPS nehrozia. Je omyl domnievať sa že cez PUR penu o ktorej píšeš, neprechádza vodná para.....para prechádza aj cez EPS. Treba použiť Google a hľadať pojem "difúzny odpor" materiálov... Variant so sklennou vatou ja považujem za jediný vhodný.
Odpovedať
Diky ze si ma ujistil ze nevymyslam somarinu. Uz len zohnat nieco za rozumnu cenu. Znami sa chysta na ukrajinu som zvedavi co tam zisti.
Odpovedať
@gabriel1982 jedine vlnu
Odpovedať
A teraz logicka hadanka. Ako to spravit. Podla toho co som vydel tak by som mohol dat prvu vrstvu 100mm medzi krokvi a upevnit cik cak spagatom zo spodu. Dalsiu vrstvu polozim tak ze si dam dosku na krokvi a polozim krizom na prvu vrstvu. A teraz zacina to comu nechapem. Ako dat dalsie dve alebo tri vrstvy. Neposkodim uz polozene vrstvy ak pouzijem zasa trik s doskou?
Odpovedať
@gabriel1982 krokva ma vysku len 10 cm?
Odpovedať
@gabriel1982 Kriste. Tam potrebujes daky rost. Jeden pod krokvy (napr. 20cm) z na ktory zo spodu uchytis parozabranu a medzi das vatu , druhy nad krokvy, kde das ten zbytok vaty. Albumov, kde to riesili je tu az az. Trik s doskou :-D :-D si pisem medzi perly z MS. Ak budes takto pokracovat, bude z teba normalne perlorodka :-D ale fakt, si mi vycaril usmev, gabo aka kuzelnik :-D
Odpovedať
Myslel som ze vyska 20cm je prehnana kedze to nebude mat skoro ziadnu nosnu funkciu len trochu sklennej vaty, sadrokarton s konstrukciou a potrubie vzduchotecniky. Preklenutie nebude ovela viac ako 4m.
Odpovedať
Ale možno máš pravdu. Dám 20cm krokvy bude to pevnejšie.
Odpovedať
@gabriel1982 ale ved to, ake maju byt vysoke by si mal mat v projekte, nie? Aj ked si moznost zateplit to cele drvenym (sypanym) EPS nespomenul, mozno by to bolo pre teba to najjednoduchsie. Cele to zospodu zaklopis a nato vysypes ten polystyren. Je pravda, ze ho treba viac cm, v tvojom pripade mozno az 70 cm, ale je to pomerne lacne a jednoduche. Ved sa v tom moc nevyznas, hladaj tie najlahsie riesenia. Viac o tomto sposobe najdes tu, kedze mas problemy s hladanim : http://www.modrastrecha.sk/forum/stro... a myslim, ze @rkorba ti rad poradi ;-)
Odpovedať
Zaujímavá možnosť. Zvážim to. Ale so sklenou vatou som už robil. Sa mi to zdá jednoduchšie a stačí 50cm.
Odpovedať
@gabriel1982 my to mame dost podobne. Pozri si u mna v albume. Rekuperacia isla pod vatu na konstrukcie na kartony
Odpovedať
@gabriel1982 Uz som ti písal čo bude pre teba najlepšie no keďže si sa nepoučil a vidíš prínos skôr vo filozofovaní na internetovom fóre o fintičkách s doskami,tak zmením svoju radu na-daj si to postaviť a nemudruj 😂
Odpovedať
@gabriel1982 myslim, ze sa zhodnem aj s ostatnymi, ze zateplovanie stropu vatou je asi ta najhorsia praca, ktora ta pri stavbe domu caka :-D :-D
Odpovedať
Nehadam sa, bude to sranda,ale snáď sa všetci súhlasíme že najhoršie na stavbe domu je birokraciu okolo toho.
Odpovedať
@jozomrkva111 to s tou doskou som asi zle vysvetlil. Nemala to byť finticka ale bezpečnostné opatrenie aby som sa vedel lepšie pohybovať na hredach. Určite budem kontaktovať architekta aký mal zamyslel. Len ma táto téma zaujíma a chcem vedieť čo najviac. Veľa som sa tu naučil a ešte potrebujem sa veľa naučiť.
Odpovedať
@gabriel1982 Ale naco chces tu dosku polozit? Iba na tu vatu? Ved preto tam musis mat nejaky rost ( pomocnu konstrukciu) Ani vatu som neukladal jednu na druhu len tak, kazda vrstva bola ulozena na spagate alebo drote (drot mi prisiel lepsie riesenie) Asi takto zospodu: http://www.modrastrecha.sk/blog/lucyy... takto z vrchu: http://www.modrastrecha.sk/blog/lucyy... medzi tie hranoly na pravo islo este 10 cm a na nich drzia tie dosky ktore spominas :-D Ty chces mat tu prednu cast aj pochodznu ako ulozny priestor, ci ani nie?
Odpovedať
Nebude tam žiaden úložný priestor. Zatiaľ mám takú predstavu že dám krokvy 5x22 cm. Dam medzery na šírku balika. Vylozim 20cm sklenej vlny ktoré zo spodu zastím drôtom a zo spodu dám parozabranu. Z vrchu položím krížom ďalších 30cm sklenej vlny. Na hredy zo spodu upevnim konštrukciu na sadrokartón. Malý háčik je že to musím urobiť skôr ako zabednim strechu. Bolo by to možné?
Odpovedať
@gabriel1982 klikaj na odpovedz.... Mozne je vsetko :D Ale ked ti medzi tym zaprsi tak amen tma. Ale popravde neviem, ja som sa s takymto riesenim teda este nestretol. A kto by ti to akoze robil? Strechu ides robit sam? Ak hej, tak mozno by to slo.. ale ak strechari, tak ako chces stihat popri nich tu vatu? Ono to zas tak rychlo nejde... Za dalsie, mas vobec v tej zadnej casti tolko miesta, aby ti tam tych 30 cm izolacie nad krokvy voslo? A neviem, ci sa moze ta vata ukladat takto, ze len polozis jednu vrstvu (30 cm) na druhu (20 cm ). A vyraba sa vata o hrubke 30 cm? Zrejme to budu musiet byt 2 vrstvy Najlepsie spravis, ked to poriesis s projektantom, povedz mu svoje predstavy, a ak nie je pako, tak ta rychlo vyvedie z tvojich omylov a povie ti rovno co mozes a co nie, resp. ci to co myslis je vobec uskutocnitelne. Alebo najdi niekoho tu na MS kto ma rovnako riesenu strechu - strop ako ty a porad sa snim. Lebo ty pises, ze das krokvy tak a tak :D To som si ja napr. dovolit nemohol, lebo v projekte to bolo pevne dane kde budu, takze pochybujem, ze ty si na tom inac. Ale mozno sa mylim :-D :-D predsa len, je to iny typ strechy.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?