Izolácia stropu na bungalove s väzníkovou strechou

Chcem sa Vás spýtať či by ste mi neporadili ohladne zateplenia stropu. Postavili sme hrubú stavbu, máme väzníkový krov, čiže nemáme žiadny strop, bude len taká odkladacia plocha v najvyššom bode strechy. Len teraz riešim problém ako a čím to zatepliť.Myslel som že spustím konštukciu na sádrokartón a medzi hrady a sadráč dám izoláciu. ale vraj to tak nemôže byť???Vraj by to pracovalo akože by to bolo veľmi zaťažené, a že izolácia musí ísť medzi tiehrady, len problém je že v rohoch sa spája toľko trámov, že tam nie je šanca izoláciu cez to mejak previazať. Neviete mi poradiť nejaké vhodné riešenie? Ďakujem, Milan.
Odpovedať
1
2
ja mam rovnaky krov na bungalove a na 4 vody neviem ako vy ale ja mam vymurovane klasicky 11 radov tehla cize 2,75m + 0,25m je zelezobetonovy veniec na ktorom su polozene vazniky cize svetlost od podkladneho betonu bola 3m. 1 vrstvu som dal od spodnej hrany vaznikov cize od 3,0m smerom hore - normalne zaistene 1mm drotom, nasledne som vymuroval priecky 11 radov 2,75m + nane cca 12cm zel.bet.veniec a nasledne som som sa inspiroval knaufom http://www.knauf.sk/files/File/pdf/te... - samonosne stropy tento som pomocou UW ciek kotvil do zelebet. venca priečok a na obvode do normalneho venca. myslim ze je to super este mi tam ostane aj vzduchova medzera medzi 2vrstvou mineralnej izolacie , velkosti UW a CW sa riadit podla širky miestnosti. myslim ze mi to nebude ani tak pracovat ako na vsetkych ostatnych klasickych podkroviach a krovoch...
Odpovedať
este som zabudol pri velkych sirkach izieb ze mi nevysla podmienka na max sirku ani v jednom smere som si osadil pomocny tram na tramove papuce ktore som kotvil do zel. bet. vencov takto som si dokazal pomoct aj pri obyvacke ktoru mam som mal siroku 4,8m ... takto som si ju podelil na kratsie a bolo.. este som vlastne "pomohol" resp odlahcil vazniky o dimenzovane zatazenie ktore bolo povodne navrhnute ako klasicke sadrokartonove zavesenie na vazniky teda 40kg/m2 bolo v projekte statiky...
Odpovedať
Na spodok krovu nabijes klince (lepenkace) v rozostupe cca 30 cm. Potom to previazes drotom medzi sebou a vznikne ti taka "pavucina" na ktoru ulozis izolaciu. Videl som to aj tu na fotoblogoch, takze skus pokukat. To je prva vrstva a druhu das medzi konstrukciu tak ako si pisal. Aj mna to teraz caka, tiez mam vaznikovy krov.
Odpovedať
@minoj28 ...ja som dal striekanu izolaciu. http://www.zaizolujemevas.sk/ ,http://www.chytraizolacia.sk/. A SDK bude na priamych zavesoch, kt su upevnene na vaznikoch. V podkrovy mam plochu cca 40m2, ktora moze sluzit ako dalsia izba a pretoze som sa obaval ze pri zatazeni teito plochy sa to prenesie aj na SDK a ten praskne riesil som to takto: Vchodbe kt, je siroka 1,3m som nepouzival spominane zavesy ale kotvil som do stien CW a UW tak ako popisoval Nobody128 v hale kt. ma 36m2 som pouzil iba CD-cka UD som nedaval. SDK nepojde k stene, ale po celom obvode bude dilatacia 1cm
Odpovedať
@minoj28 naspodok väznika pribiť lepenkače klince popretkavať špagatom a nato uložiť vatu
Odpovedať
ahojte môžte mi poradiť? máme väzníkový krov s priznanými trámami v jednej časti domu, a neviem ako to zatepliť a ako ako postupovať podkrovie bude len odkladací priestor ide o bungalov, na strop chceme dať sadrokarton
Odpovedať
@romar ďakujem, urobil som to podobným spôsobom, len teraz neviem aku foliu zvoliť pod to. My to dávame tak, že teraz išiel Knauff 200, potom dame foliu a zase Knauff 100, medzi konštrukciu na sadrač a tú fóliu. Len neviem tú foliu aku zvolit.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Caute, tiez riesim SDK strop, ale mam problem ze tramy su ulozene na venci a vzdialenost medzi tramami je niekde velka a niekde mala. Kukal som aj kombinaciu krokvovych zavesov a CD no nevychadzaju mi podmienky pre kladenie, preto by som sa chcel opytat ako vyriesit problem. Dik za dobre odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
@minoj28 my sme na tom podobne a práve ideme riešiť striekanú izolaciu čiže ekopenu.
Odpovedať
@charliematei mali sme podobny problem. Riesili sme to tak, ze sme nabili pomocne laty (pouzili sme stresne laty 6x4) medzi tramy.
Odpovedať
@charliematei ... som si pozrel este 1x tvoj nakres 1,4m je velka vzdialenost. Odporucam Ti kontaktuj firmu kt. ti to robila a reklamuj to. Poziadajich, aby Ti tam dali "vymenu" hore aj dole, preto ze by si v tychto miestach casom mohol mat problem aj hore na streche (pod vahou krytiny sa to casom moze prehnut a neskor padnut.)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@blueroof ahoj chcem sa spytat ked dam tie lepenkace a drot a vytvorim tu akoze pavucinu tak mam z vrchu medzi tramy vlozit izolaciu . neviem ale co s tymi tzv. ondrejovymi krizmy ktorymi su zavetrene tie vazniky z vrchu? dik
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gebroska a aky je problem?
Odpovedať
Profilova fotka
@kriloter lebo výšku trámu mám 12 cm a keby som tam chcel dať 20 vatu, tak na vrchu stropných trámov sú naprieč ondrejové kríže a tie môžem dať preč?
Odpovedať
@gebroska nemozes, daj 14+6, aj tak treba tramy prekryt
Odpovedať
Profilova fotka
@gebroska ondrejské kríže určite nerozoberať!! ibaže by ste potrebovali zabezpečiť samodeštrukciu strechy :-D . Treba dať vatu na výšku spodnej pásnice, a zvyšok naprieč nad pásnice. je to trochu blbá robota, ale dá sa s tým pohrať a bude to OK. ešte je možnosť dať tam nafúkať celuózu, ale tam je cena trochu vyššia.
Odpovedať
Profilova fotka
@dobrydom aha, toho som sa bál, že sa nebudú dať vybrať kvoli deštrukcii :-) takže, keď chcem ušetriť, budem sa musieť v tých malých priestoroch plných všeljakých latiek volako vykrútiť a väzníky naprieč prekryť. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@minoj28 Dobrý deň, riešenie je fúkaná celulózová izolácia CLIMTIZER PLUS, dokonale Vám ošetrí každý detail. Fotky z realizácie podobnej konštrukcie http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve...
Odpovedať
Profilova fotka
@charliematei je to mozne vyriesit s profilom UA 50. Tam mozno ist az na 1800 mm s kotviacimi bodmi. Pozrite Rigips montaznu prirucku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Fukana celuloza?Ako je chranena voci hlodavcom?Lebo mne bolo povedane ze ak tam vlezie mys tak si spravy chodbicku kdes to pri Nobasile sa im tie chodbicky zasypaju tym padom je mensia sanca ze preziju.
Odpovedať
@paskal Hlodavec ma raj v akejkolvek izolacii, ak sa tam dostane. Idealne miesto na zimny spanok. Mam fukany Nobasil.. ]-(
Odpovedať
A je to vela pocut?
Odpovedať
@paskal Jeden den sa pelesil, jeden den sa odpelesoval. Je to suchot skrabot, nastastie nad obyvackou.. Je to zretelny zvuk.
Odpovedať
No a je nejaka izolacia v ktorej sa nebude pelesit?
Odpovedať
@paskal Pochybujem. To je otazka zamedzenia pristupu, nie druhu izolacie.
Odpovedať
@matorado A ake si dal kurenie do domu?,uvazujem nad elektrinou + krb s prieduchami,vies nieco poradit?dakujem
Odpovedať
@paskal To je uz trosku off topic k tejto teme. Napisem IP.
Odpovedať
@paskal prave taku izolaciu som hladal, fukana celuloza a steicozell su specialne napustane proti hlodavcom. Bezna stropna vata je dost vyhladavana hlodavcami. Trocha som prekvapeny, ze vliezli aj do fukaneho Nobasilu. Pristup sa fyzicky neda realne uplne zamedzit, iba obmedzit. U mne nie su, u suseda vo vate boli. To, ze nikdy nepridu, nezaruci nikde nikto.
Odpovedať
@peto99 Su napustene proti konzumacii, aby im nechutili.. Ale pelesit sa tam budu kludne aj s diétou ;-)
Odpovedať
@matorado cim su napustene? tym istym, ako Steico?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?