Izolácia strechy pri rekonštrukcií

Dobrý deň, Chcel by som Vás požiadať o radu. Idem rekonštruovať dom- klasická komunistická kocka  Na streche je falcovaný plech so sklonom cca 6-7 °. Naprojektovanú mám komplet novú strechu t.j. starý plech + krov by sa zhodil a nahodil by sa tvrdený polystyrén 300 mm + UV stabilná fólia. Obvodové steny budeme izolovať 140 mm polystyrén. Otázka znie je možné zaizolovať strechu takým spôsobom aby sme nemuseli zhadzovať plech? Plech je v poriadku, nezateká. V podstate vyplniť priestor medzi vrchnou dekou a plechom izoláciou(samozrejme je tam ešte malý krov kvôli spádu, tým pádom tam nemôžeme dať parozábranu). S tým ,že najnižšia výška priestoru je 300 mm a v strede strechy je otvor cez ktorý sa dá dostať do vnútra. Jeden predajca fúkanej izolácie (napr. chytrá pena...) ma presviedčal, že tam stačí nafúkať ich izoláciu bez parozábrany a problém je vyriešený, po prečítaní diskusií som si vôbec týmto neni istý  Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@louislfc mate nejake foto toho priestoru? fukana izolacia by bola najjednoduchsie riesenie aj ked nie najlacnejsie :/
Odpovedať
Profilova fotka
@louislfc ja by som na plech dal izoláciu (PS) , na izoláciu fóliu
Odpovedať
@strapo Práveže fúkaná izolácia mi vychádza v tomto prípade lacnejšie, nakoľko nemusím nič búrať + nová fólia, práca atď. Len mám obavy z funkčnosti takejto strechy.. Na obrázku je existujúci projekt strechy, ale s tým, že ako som písal vyššie na najnižšom mieste je cca 300 mm priestoru.
Odpovedať
@jan45 Toto som zamietol, nakoľko by som musel zvýšiť výšku strechy. A ekonomicky mi je v princípe jedno či zhodím strechu a spravím ju celú na novo (polystyrén + fólia) alebo spravím to isté riešenie((polystyrén + fólia) na existujúcej streche.
Odpovedať
Profilova fotka
@louislfc no ja tu vidim iba 3 moznosti 1 polozit foliu na platnu a zafukat ju vatou coz je dost problematicke v takych stiesnenych podmienkach 2 dat spravit SDK a tam foliu 3 zafukat a nechat nejako vrch odvetravat keby tam aj vlhkost vznikla nech sa rychlo odpari a pouzit samozrejme sklenu vatu ci cadic ziadnu celulozu ci drevovlakno take odvetravacie kominiky byvaju na panelakoch aby tam nebolo prilis teplo a vlhko TU JE TO PEKNE ZNAZORNENE https://www.youtube.com/watch?v=qzM1m... ja by som siel do tretej varianty , ale samozrejme to je iba moj nazor :-)
Odpovedať
@strapo Ďakujem. A aký máte názor na striekanú izoláciu? myslím penu (napr. chytrá izolácia atď.) pri ktorej údajne nie je potrebné použiť parozábranu.
Odpovedať
Profilova fotka
kolega ju ma na vaznikovej streche tu nepochodznu, on si ju nevie vynachvalit ja mu vravim aby si pockal ci sa nebude nahodou stracat ci odliepat od vaznikov ma ju cca 2r. a tiez sa do nej dostane vlhkost je to pur pena a ta sa tiez musi izolovat od vlhkosti , preto sa lepia aj okolo okien tie parozabrany dokonca mi v Slovaktuale tvrdili ked som ju odmietol dat ze zakon mi prikazuje odizolovat tento spoj od vlhkosti tak som dal z oboch stran EPS :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@louislfc dokonca aj EPS nabera vlhkost a ta pur pena urcite tiez ;-)
Odpovedať
@strapo ďakujem za rady ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@strapo toto sú veľmi zjednodušené vysvetlenia, sú peny uzavrete a otvorené, EPS ak myxlte expandovaný vznikne spojením expandovaných granúl medti nimi preniká vlhkosťm, styrodur napenením tekutinym takže vlhkosť nepreniká @louislfc spočítajte si to, neriaďte sa dojmom
Odpovedať
@jan45 práve že som si to spočítal a rozhodujem sa medzi dvoma možnosťami: - strechu nechať v pôvodnom stave a nastriekať tam izoláciu- penu (toto je lacnejšie riešenie). Tu sa obávam funkčnosti strechy, dosť sa obávam tej peny. - spraviť strechu úplne na novo- parozábrana, polystyrén, UV stabilná fólia Fatrafol (toto je najdrahšie riešenie).
Odpovedať
Profilova fotka
@louislfc nepoznám súčasné ceny peny, ale pochybujem že klesli pod cenu vláknitej fúkanej izolácie. Tá by vám stačila.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 áno fúkaná izolácia je lacnejšia, ale pokiaľ viem tak je pri nej potrebné použiť parozábranu. Preto som ju doteraz neriešil.
Odpovedať
Profilova fotka
@louislfc parozábranu treba použiť pri každej izolácii ale to sa dá riešiť odvetraním nad izoláciou, pozdľžne pri atike. problematický je priestor pri rímse, ten nedokážete zlepšiť. položenie PSa fólie materiál možno 30€ a máte tam tepelne poriešené detaily.
Odpovedať
@jan45 ďakujem za radu
Odpovedať
Profilova fotka
budeme zateplovat dom ale najprv ide dole strecha. Teraz pod nou nemame nic, ale v plane je ( kocka dom ) dat iba 16 mm Knauf ecose a na to OSB dosky 12 mm. splni to ucel? na pojd sa skoro vobec nechodi. vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?