Izolácia sokla

Dobrý deň, na obrázku je nákres. Hrubá stavba - murivo ytong 450 lambda IQ, vysunuté 10 cm, zateplovať nebudeme. V projekte sme mali prvý rad z ytong 375, až teraz vieme prečo :) ide o izoláciu sokla, je to velký problém že nebude XPS zvonku aj cez prvý rad? Už s tým asi moc nespravíme...Ostáva nám len izolovat DT....Je správny postup - natrieť DT asfaltovým náterom, naleiť xps 6cm + nopovka? ČI asfaltový náter je zbytočný?
Odpovedať
@bellabeth daj penetrak, cize po tvojom asfaltovy nater, lebo porobeton je drolivy a bude ti lepsie chytat asfaltovy pas pri natavovani. 6cm XPS je lepsie ako nic, i ked je to nic moc.
Odpovedať
Ak je na betónovej platni pod ytongom hydroizolácia (čo asi je), tak stačí na DT nalepiť XPS. A ani nopvku netreba...
Odpovedať
@bellabeth Ako to máte tak ako na obrázku tak nech je teraz múdri ten kto ti to naprojektoval. Opýtaj sa ako máte urobiť tento detail aby ste tam nemali tepelný most. Už vieš prečo je to tak navrhnuté , pretože tá hrúbka supermuriva ti zoberie toľko miesta , že ti nič nezostane na izoláciu fasády.
Odpovedať
Profilova fotka
@bellabeth pisete ze murovi je vysunute 10 cm, tak preco chcete lepit len 6 cm? xps? zbytocny problem(roh) si vyrabate
Odpovedať
Profilova fotka
@bellabeth -preco myslis ze ked nebude prvy radYTONG izolovany by to malo vadit? ked nejdete zateplovat? - natrieť DT asfaltovým náterom, naleiť xps 6cm + nopovka ... co od toho ocakavas? absolitne zbytocna robota...
Odpovedať
Profilova fotka
zopakujem @dedo758, nalep XPS, bez asfaltoveho nateru. Nopovku na rovine netreba, pri svahu a drenazi je na zvazenie.
Odpovedať
ok, vďaka za komenty, beriem na vedomie...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?