Izolácia rodinného domu (kocky) styrodurom + nopová fólia....áno/nie?

Poraďte prosím, ako odizolovať rodinný dom v tvare kocky. Mám odkopané základy do hĺbky 1.5m, šírky 0.7m po obvode. Aký spôsob odizolovania radíte? Ďakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@virnik27 od vlhkosti....prip. zateplenie az za par rokov...
Odpovedať
@mcsmekac mnohi radia nedavat ipu, zamedzi vystupu vlhkosti...radia dat len nopovku, drenaznu hadicu zabalenu v geotextilii a zasypat makadamom....postacuje to?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Zbytočná robota, pýtať sa treba skôr ako robiť. Treba pozrieť debaty okolo izolácií
Odpovedať
@jan45 Mám nejakú predstavu. Pýtal som sa min. 8 ľudí pracujúcich v stavebníctve, a každý mi navrhoval niečo iné. Preto som sa snažil osloviť ľudí tu na MS, možno ma niekto reálnu skúsenosť. Pivničné priestory je možné v budúcnosti využiť na bývanie, preto ma zaujíma, či je potrebné pivničné priestory nejakým spôsobom zaizolovať, možno zatepliť, alebo postačuje len nopová fólia s drenážou, čím by sa mala zabezpečiť cirkulácia vzduchu a vysúšanie muriva....
Odpovedať
Profilova fotka
@pp0607 týmto spôsobom prriestory neodizolujete, nedokážete spojiť vodorovnú a zvislú izoláciu. Ponúknu Vám rôzne systémy injektáže, žiarenia, ale na bývanie to nebude. Dodatočné izolovanie je náročné, ešte by som uveril omietkam, ale to musí robiť kvalifikovyný človek a treba riešiť veľa detailov.
Odpovedať
@pp0607 Tak ako ti radia hore predo mnou.Teda nalepit ipu na nu nalep styrodur aspon 5cm nan dyj nopovku a vedla drenaz a az potom zasypaj .A tu ipu daj neni to az taka investicia ale ti vlhoba neprejde do domu na steny ked uz to mas rozkopane.Trocha sa ti bude zle lepit ipa lebo mas hrbate zaklady ale sak ho natiahni do lepidla.To je moj nazor.
Odpovedať
@petka456 naco bude izolovat beton v zemi z vonkajsej strany ked vlhkost bude tahat z vnutra zo spodu? Ide o to odizolovat mury, na to treba vodorovnu izolaciu, nie izolovat pasy.
Odpovedať
Dakujem za postrehy a rady
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?