Izolacia podzemnej casti stavby

Dobry den, chcel by som sa s Vami poradit, ako spravne odizolovat prizemne poschodie/garaz (neobyvane), ktore je z polovice pod urovnou terenu (ako je nacrtnute na obrazku - bocny profil prizemia) a ako ho potom napojit na izolaciu prveho poschodia ktore ma byt z EPS a hrubsie. Moj laicky nazor je takyto (obrazok), len neviem, ci mozem tu lavu cast, ktore nie je podpovrchom uz izolovat standardne (EPS, sietka, omietka). Druha cast otazky, je, ci zlozenie smerom zvnutra von je ok a ci za nopovou foliou nespravit drenaz povedzme 30 cm a opat nopovka. Poda je okolo celeho domu ilovita. Dakujem za rady
Odpovedať
@zetak Predcasom boli dni ICOPAL a k tejto teme sa nieco pisalo tu http://www.modrastrecha.sk/forum/dni-... Styrodur (XPS) sa dava len pod zem (ale nemusi, moze tam ist lacnejsi perimeter, co je sorta EPS) Nad povrch potom staci EPS, tam nema drahy XPS opodstatnenie. Na napojenie izolacie XPS/ EPS sluzi zakladacia lista, ak vznikne skok, tak s odkvapovym nosikom, no nie kazdy toto pouziva. Ku skladbe suterenu a drenaze nech sa vyjadria profici, ale jedna vrstva hydroizolacie bude podla nma pramalo.
Odpovedať
@euro_ Zakladacia lišta tam je na prd ,je to len na uľahčenie roboty. Nemá tam opodstatnenie a zbytočne tam vzniká veľký tepelný most. Stačí keď sa namiesto zakladacej lišty použije komprimačná páska, tá zároveň slúži aj ako ochrana pred zatečením.
Odpovedať
@blackomt Tiež som uvažoval ak opotom napojiť XPS/EPS keď budem mať už suterén zateplený a časom pôjdem na EPS. Prišla mi tá zakladacia lišta dosť zbytočná. Nemôžem miesto tej komprimačnej pásky použiť pur penu? Kde budú medzeri medzi XPS/EPS streknem pur peny...
Odpovedať
Ok, takze napojit EPS/XPS nie je problem. Izolaciu pod XPS proti Vode zlepsim. Uvazoval som, ze to nespravim z DT ale poziciam salungy a zalejem cele mury naraz vodostavebnym betonom, ten napenetrujem + jedna vrstva izolacia. Myslite ze to by postacovalo? No a co ten spatny zasyp? Je potrebne to drenazovat az po spodok stavby alebo staci zasypat vykopanou zeminou (ilovita poda).
Odpovedať
@zetak Ten suteren kludne postav z BT-ciek. Ked ich rovno poukladas, pravidelne/vzorovo na seba, do maltoveho lozka a pekne vysparujes, tak vznikne esteticky mur. Je to piplava robota, ale potom netreba drahu omietku, staci nejaky nater na beton, alebo vobec nic x-).
Odpovedať
Ten spatny zasyp pivnice najlepeie robit po zvislych vrstvach, aby mala voda stazenu cestu k stenam pivnice ]-( Od steien vykopu: - zem, potom medzivrstva drenazneho strku a zas vrstvu zeme k stenam pivnice. Tato skladba zasypu predlzi cestu vode... bude mat "cas vsiaknut"a nepride hned do kontaktu so stenou pivnice. Samozrejme strk oddelit od zeme geotextiliou, potom nopova folia, XPS a poriadna hydroizolacia muru.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?