Izolacia pod hlinenu pec

Ahojte, prosim Vas riesil niekto ako izolovat tazku hlinenu pec od zakladovej dosky hmotnost cca 1,5t? Davali ste tam vysokopevnostny styrodur pripadne nieco ine? dakujem Erik
Odpovedať
ahoj, mám pec vyrazne tazšiu ako 1,5t, dom je ned, ale základ pod pecou som neizoloval. uvazoval som nad sklom, ale napokon som od toho upustil a pod pecou mam len beton.
Odpovedať
Profilova fotka
@erique969 ak ti bude stáť niekde v strede domu tak teplota pod základovou platňou bude cca 15°C, tak to je zbytočne nejak riešit lebo sa dá povedať že je to ďalšia akumulačna hmota. Keď pri obvodových múroch tak dobre poriešiť zateplenie základov, aby ti teplo neuniklo preč
Odpovedať
@erique969 Hlinenú pec? To bude čisto len z vrstvenej hliny? Pod by som dal napr. tehlu Heluz family 2v1, je to tehlová tvárnica plnená polystyrénom, deliacu vrstvu (betón) a na tom začal stavať.
Odpovedať
@beginner7 prečo teplotne izolovať od betonu? ved teplo sa môže akumulovať i do betonu, no ten musí byť izolovaný
Odpovedať
@duzu Veď tak to je, ako som napísal. Predpokladám, že dopyt bol na izoláciu od základovej platne, či? Od základovej platne murovacia malta 50MPa, tehla Heluz family 2v1, bet.platňa na zviazanie a vyrovnanie podkladu..., potom šamoty, ale otázka bola na hlinenú pec, tak neviem, čo to má predstavovať...
Odpovedať
@beginner7 @duzu podstata je ta mozno som to zle napisal ze co dat pod betonovy poter v mieste kde bude hlinena akumulacna pec? Peciar mi povedal ze by bolo dobre tam nedavat izolaciu a vyliat to cele betónom.
Odpovedať
@erique969 Nedava sa nic, my tiez nemame. To su zanedbatelne straty, co riesis a zbytocne riziko, ktore ti spravi polystyren. Ak strasne strasne chces, zarob si lahceny beton s perlitom.
Odpovedať
@erique969 Tak všetko v poriadku. Ja som dal ešte aj tú tehlu, aj tak tam bude nejaký ten soklík. Mimochodom čo máš na tom mieste teraz? Veď betón by tam mal byť (platňa)... Tak stačí len nízke šalovanie, karisieť a zaliať betónom. Samozrejme že už platňa musí byť na tom mieste na tú váhu pripravená (základová pätka).
Odpovedať
zakladova patka bola na to stavana je tam asi kubik betonu :D dakujem vsetkym za nazory. dam tam beton alebo nejaku tehlu/tvarnicu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?