Izolacia Plochej strechy

Zdravim Vas Vysvetlenie mojho ''problemu'' : Strecha bude izolovana tepelnou izolaciou EPS 150 S hrubky 400 - 700 mm v spade , najnizsi bod 400 mm je pod zlabom . Nie som velmi spokojny z hrubkou 400 mm pod zlabom , preto rozmyslam , zeby som este dal extra izolaciu (vatu) do SKD podhladu hrubky cca 100-150 mm (oznacene modrou v prilozenom obrazku) podhlad bude 230 mm , takze priestor tam je (hlavne kvoli rozvodom rekuperacie) . Problem je vlastne umiestnenie parozabrany , momentalne parozabrana bude umiestnena na mieste vyznacenom cervenou ciarou na prilozenom obrazku . Ak by som pridal vatu medzi strop a SDK podhlad , nemusela by sa parozabrana premiestnit na ine miesto (napr pod vatu) ? Alebo je to stale OK . Dakujem za rady a postrehy
Odpovedať
Riesim nieco podobne, ale zrejme zostanem pri vzduchovej medzere medzi SDK a stropom. Problemom je, ze pridanim dodatocnej izolacie odspodu stropu, sa strop dostane do uplne inych teplotnych pasiem = strata akumulacnej vyhody a riziko kondenzu. Dajte si to prepocitat. Ako mate riesenu atiku nalavo? Je to len odoskovany EPS, alebo ste tam zabudli nakreslit murivo?
Odpovedať
@mareklin , presne ako pises , tiez mam obavy o kondenz , kedze sa zmenia tepelne pasma , atika bude riesena trochu inak ako je na projekte , Tie EPS dosky budu siahat az po koniec strechy a atika bude ulozena kolmo na EPS dosky . Dole som pridal veeeeelmi hruby nacrt atiky :-) Atika bude z EPS/XPS kotvena do vodorovnych EPS 2x200mm. 3 vrstva EPS bude vlastne tvorit samotny spad strechy ale uz nepojde od uplneho kraja strechy ,ale od atiky k atike , keby ze nie toho zlabu tak by hrubka izolacie bola v natensom bode 500mm (200+200+100mm) . Z opacnej strany oproti zlabu to bude 200+200+300mm . Tiez rozmyslam ,ze ten zlab bude externy mimo vnutorny priestor strechy , len sa vytvoria v atike vyvody , tak by mi zostala zachovana minimalna hrubka tep. izolacie 500 mm , co je uz stravitelne z mojej strany :-)
Odpovedať
nerozumiem, prečo nenakloníš celú strechu a izoláciu budeš mať v rovnakej hrúbke na celej ploche.
Odpovedať
@slavoslav , dalo by sa aj tak , ale pre porobeton 250 mm murivo nie najvhodnejsie riesenie
Odpovedať
nebolo by jednoduchsie riesenie pouzit aspon na cast izolacie pur panely (pouzite sa daju kupit lacnejsie), pripadne sedy polystyren?
Odpovedať
Profilova fotka
spádovanie fóliovej strechy je nepochopenie možností nových materiálov. Takúto strechu by som riešil bezspádovo. To, že normy nestíhajú vývoj je iný problém. Prestup stropom je cca o 10% vyššií ako stenami, na stenách máte 35 cm PS? Prvý rok bude strop vlhnúť pri každej izolácii.
Odpovedať
@jan45 na stenach je 30 EPS + 25 cm porfix , izolacia strechy v najnizsom bode 40cm ,max. 70 cm . Bude pouzite nutene vetranie s rekuperaciou , tak prvy rok by bolo vetranie intenzivne kvoli vlhkosti celej stavby .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
@jan45 momentálne riešim plochú atikovú strechu s rozmermi 5x10 a 5x5. V projekte mám spád 3cm/m. Predajca strešnej fólie mi odporučil 2cm/m. Spomenul som im, či je možné realizovať bez spádu - pozreli na mňa ako na blázna 😒 Nemáte odkaz na nejaký odborný článok, alebo nechcete sa trochu rozpísať na tému plochá strecha bez spádu ? Určite by to bolo prínosom pre túto komunitu. Stotožňujem sa s Vaším názorom, že tá voda z tej strechy musí proste odtiecť cez cezatikový chrlič DN75.
Odpovedať
Našiel som pár informácií k bezspádovej plochej streche izolovanej vodou : - vrstva vody vytvára v krajinách s teplejší podnebím príjemnejšie podmienky, usporí sa na umelom chladení vzduchu - slnečné lúče sa od hladiny odrážajú a vo vrstve 1 mm strácajú značnú časť tepelnej energie
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks a aku stresnu foliu ides davat.?
Odpovedať
@mimms EPDM v jednom kuse bez spojov
Odpovedať
Profilova fotka
@purplesticks v nemecku sa to vola mokra strecha, resp. nulova strecha.., jej predpokladom je dvojita hydroizolacia... v pripade EPDM folie ktora je v kuse nem bude problem... (doporucujem ti zobrat tu hrubsiu 1,52 mm) riesia to tiez tzv. nudzovym odtokom, ked nestiha klasicky odtok a dostane sa na urcitu vysku, tak voda ma odkial vytiect...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?