Izolácia pivnice proti vlhkosti

Zdravím stavbárov. Potrebujem poradiť, nakoľko som od rodiny dostal za úlohu nejako zaizolovať jednu pivnicu proti vlhkosti. Steny pivnice sú suché, ale v dolných rohoch po výdatnejších dažďoch presiakne vlhkosť, a keď naprší toho veľa, tak sa dostane voda do pivnice (stojí tam asi 0,5 cm vody). Mokré sú len dolné časti steny do výšky cca 20 cm. Dom je izolovaný z vonka, ale asi boli spoje sfušerované v tých dolných častiach. Nakoľko technika sa k pivnici nedostane a zvonka obkopať pivnicu je možné len po rozbití betónových chodníkov okolo + ručné obkopanie, tak by to vyžadovalo nemalé investície a práce. Preto som rozmýšľal, či by nebolo možné steny izolovať zvnútra. Steny sú z 30 cm širokých DT naplnené betónom, zvnútra potiahnuté lepidlom a sieťkou. Na spodku pivnice je IPA, ale na ňom je asi pár cm hrubý poter. Ten by nebol problém rozbiť. Po rozbití by som aplikoval na stenu do výšky cca meter buď IPU s penetrákom, alebo nejakú tekutú izoláciu vo viacerých vrstvách tak, aby som sa napojil na tú dolnú IPU. Vetranie je vyriešené oknom plus tam je umiestnený ventilátor, ktorý z druhého konca pivnice tlačí vzduch k oknu. Ten je schopný vysušiť pivnicu do cca 3-4 dní, ale aj tak by bolo potrebné vyriešiť tú vlhkosť. Čo si myslíte o tom vy, resp. ako by ste vyriešili vy tento problém? Ďakujem.
Odpovedať
Nemal nikto podobný problém? :/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Mali sme podobny problem, a vyriesili sme to injektazou. nasledne sanacnou omietkou a teraz uz cca 2rok vyuzivame pivnicu ako ,,obytnu cast,,
Odpovedať
Profilova fotka
Bez obhliadky je ťažké radiť. Oprava ale je možná. V prípade potreby rady napíš do správy.
Odpovedať
Profilova fotka
Skuste sa pozriet na Styrcon (slovensky patentovany vyrobok), ktory riesi taketo problemy. Daval som u rodicov do pivnice styrconove dosky, najprv sa to oskrabalo na tehlu, nasledne na buchty nalepili LepStyr-om ( co je dodavane lepidlo k tomu ) dosky a ukotvily, Mriezka, omietka a dnes ako v obyvacke. Samozrejme pokial je stale niekde vzlinajuca vlhkost resp vizualne identifikovatelna po nasich skusenostiach tazko v tom sa da pomoct takymito prostriedkami. Dodavame to do zahranicia a vychodne SK a nepisem to preto, aby som Vas presvedcil na niekolko dosiek ale ze je to vyrobok na trhu vyse 20 rokov a (okrem bezneho pouzitia na zateplovanie ) sa to pouziva na rekonstrukcie resp sanacie. Suhlasim s peterb vyssie asi najlepsiu odpoved moze dat realizator na mieste u Vas a podla toho dalsie rozhodnutia. Ak mate dalsie otazky k tomu nech sa paci napiste mi resp priamo vyrobcu styrcon ktory je vedla Nitry takze to mate vcelku blizko. Drzim palce nech sa to dobre vyriesi.
Odpovedať
@majozpd Ďakujem. Môžeš mi prosím ťa poslať link na výrobok, ktorý ste natlačili do tých dier?
Odpovedať
@peterpb Ja viem že sa to dá opraviť, len nechcem aby ich to stálo moc vela. Keby sa to dalo odhrabať na bokoch bez problémov, spravili by sme, ale na jednej strane to je zabetónované, na druhej strane nie je na to priestor. Na tretej strane sú schody a len štvrtú by sa dalo odhrabať ako tak. Podľa teba ktoré by bolo lepšie spraviť, tú injektáž alebo to proste oblepiť zvnútra ipou alebo nejakou tekutou lepenkou? Resp. máš nejaký iný nápad? Vďaka
Odpovedať
Profilova fotka
Bez obhliadky sa neodvážim navrhovať riešenie. Ak máš záujem, napíš, kde je stavba, kontakt na seba a ozve sa Ti technik kvôli obhliadke.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?