Izolácia-palach

Profilova fotka
ahojte. prerabame domcek a momentalne riesime otazku izolacie podkrovia. strop 1.posch (teda podlaha podkrovia) je palach, vybrali sme dosky z vrchnej strany hrad a chceli by sme dat medzi ne nejaku izolaciu (uz ked je to otvorene, doteraz tam bol vzduch) a obit osb doskami. na dome sa bude menit strecha a ta sa bude izolovat tiez... hrady maju vysku 20cm.. co mi poradite ako izolaciu medzi hrady? a ktora izolacia je najlacnejsia? sklenna vata? polystyren? alebo nieco ine? dalo by sa namiesto osb dosiek pouzit aj nieco ine na obitie?? vdaka za rady...
Odpovedať
Profilova fotka
ak sa bude izolovat strecha, tak izolacia medzi prizemim a poschodim nie je nutna. Skus pogooglit, najdes aj clanky, kde je to vysvetlene.Vysvetlovali to aj tu na sterche v niektorych diskusiach. Zalezi od toho, ako chces podkrovie vyuzivat. Ja tiez rozmyslam, ci po prerabke zaizolovat strechu a mat aspon trochu temperovane podkrovie ako ulozny priestor, alebo ho zobytnit (pravdepodobne by to chcelo zhodit komplet strechu, dat veniec,...a teda papierovaciek jak slak a energeticky certifikat 8-( ) alebo z palachu vyhadzat skvaru, ktora tam je, dat nejaku lepsiu izolaciu a ulozny priestor mat uplne nevykurovany.
Odpovedať
@j_ank_a Miner. vlna väčšej hustoty a hmotnosti - bude slúžiť nie ako izolácie tepelná, ale ako ZVUKOVÁ. Alebo drevovláknitá izolácia, ale tá je drahšia. Samozrejme, podlaha podkrovia musí mať aj izoláciu kročajovú, uloženú priamo pod podlahovou krytinou. Zospodu dajte SDK, kvôli pož. odolnosti. Prestup komína touto konštrukciou treba riešiť osobitne.
Odpovedať
@j_ank_a nezabudnite pri OSB doskach vyriesit odvetranie, klasicka dlazkovica je drahsia, ale neposobi ako parobrzda
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser Ale ak idú zatepľovať novú strechu, tu medzi hrady izoláciu (tepelnú) nie je treba. Tu treba riešiť kročajový hluk.. @j_ank_a S tou OSB opatrne, ako píše aj kolega nado mnou... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom tak som rada, ze sa ozval niekto s vysvetlenim, lebo som sa zlakla, ze som zase nepochopila nejake clanky, ktore boli odporucane tu na streche ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sissik @blacksr @stowasser @leonardom vdaka vam. Teda netreba izolovat ale skor odhlucnit? Mineralnou vlnou? Okej.. povala bude vyuzivna najskor ako ulozne priestory a neskor ako hostovska.. mozno.. :-D A ako spravit odvetranie pre osb? Naco to sluzi? Alebo co by sa mohlo stat, ak by sme to neodvetrali? myslela som, ze staci osb pribit na hrady a je to.. ale asi ee.. ako teda? Poradte postup.. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a tu je nieco o krocajovej izolacii http://www.modrastrecha.sk/forum/zate... a google toho tiez dost vyplul, mozes aspon ceny a vlastnosti porovnat a urcite aj pracovny postup sa niekde najde
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a OSB je PAROBRZDA. Ak sa chceš rukolapne presvedčiť, čo to je, tak si obleč pršiplášť na a urob 50 drepov. Do 5 minút budeš celá mokrá. Ak minerálna vlna zvlhne, musí mať možnosť odvetrať sa, lebo inak stratí schopnosť izolovať a bude navyše plesnivieť. OSB ako nepriedušný materiál nad minerálnu vlnu nie je šťastné riešenie. 1/ tam musí prísť vzduchová medzera nad tou vatou a 2/ materiál, ktorý nebude brániť odvetraniu vlhkosti. Čiže nie pršiplášť, ale termotričko... ;-) (napr. záklop z dosiek).
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom a ked dame namiesto vlny polystyren? Treba nieco riesit s osb? Inak, Zo spodu budeme riesit sadrokartonovy strop.. to sa tiez snad troska odhlucni..ci nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@sissik dakujem, pohladam.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a Ako už bolo povedané: pokiaľ idete zatepľovať podkrovie v šikminách pomedzi krokvy, nie je potrebné zatepľovať resp. izolovať stropy prízemia. Je tu však onen HLUK - kročajový... Myslíš, že polystyrénom ho odstrániš...? Ono by to asi chcelo do tej medzery dať to najlacnejšie riešenie (úplne najlacnejšiu min. vlnu). A potom pod samotné dosky - až sa budú nabíjať na trámy - dať nejaké gumové pásiky. A Ideálne dať na tú podlahu aj nejaký koberec - aspoň tam, kde sa chodí. Toto by malo ako tak stačiť. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?