Izolácia Isover Unirol Plus 18+5 verzus 18+10

Profilova fotka
Ahojte. Chcela by som sa opýtať, ktorá je podľa vás lepšia. Teda, lambdu majú obe rovnakú, odpor je samozrejme vyšší u 18+10, ale mňa by zaujímalo, či nie je zbytočné dávať 18+10. Bolo mi povedané, že 18+5 je postačujúce, že 18+10 je skôr už pre pasívne domy. Tak neviem. tu som čítala všeličo, niektorí dali až 40, čo neviem, či má význam. Nevyznám sa v tom, tak budem rada za vaše názory. Ďakujeeem
Odpovedať
@ivkakivka že 18+10 pre pasívne domy..moje nervy...pre pasívne je až cca od 40 cm .Predpokladám, že rozdiel v cene je u kombinácii malý.Zrovna terz má napr. Woodcote..sú aj v Tnave akciu 1+1..t.j. napr. 50m2 +50m2 zadarmo. Daj kľudne aj 18+18..ćim viac zatepliś tym menej kúriś..to platí aj o oknách aj o obvode a aj o podlahe
Odpovedať
Profilova fotka
jednoznacne co najvacsiu skladbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@pr Ďakujem. no tiež sa mi to nezdalo, keď som všade na nete čítala, že dávajú aj cca 40-50cm a tu mi niekto povie, že 18+5 stačí. mne sa viac pozdáva 18+10, či myslíte, že to je málo?
Odpovedať
@ivkakivka rýchlo utekaj do toho Woodcotu..a ak je tam stále ta akcia tak kúp min 18+18..alebo aj 20+20 ..záleží ći tam medzi krokvy toľko dáte..
Odpovedať
Profilova fotka
medzi krokvi môžeme dať max 18. my budeme dávať ten isover, nakoľko to ide cez známych, takže nám spravia aj cenu
Odpovedať
@ivkakivka pochybujem že lepśiu ako 50+50
Odpovedať
@pr - ako casto mavaju tuto akciu vo Woodcote? Uz ste to spominal (v decembri 2011). Kebyze to mam kde ulozit tak by som nakupil ale bohuzial nemam kde a preto otazka ako casto byva tato akcia.
Odpovedať
@adam_janka ..to ani pán boh nevie..ako sa im zachce
Odpovedať
Profilova fotka
@ivkakivka oni poradia hocičo, bývať a kúriť v tom nebudú...viac, viac, viac
Odpovedať
Profilova fotka
@lucinka33 len práve sa čudujem, že to bol človek z isoveru - veď jemu by malo ísť o to, aby viac predal, nie? :D
Odpovedať
Profilova fotka
Inak, ešte by ma zaujímalo, krokvy máme 18 a prvú izoláciu by sme chceli mať hrúbku 18. jeden odborník mi povedal, že hoci je dotyková, teda môže sa dotýkať difúznej fólie, je lepšie, aby sa aspoň trošku nedotýkala. poradil mi, aby som ju trošku popustila - máte s tým skúsenosti? je to v pohode riešenie? hovoril, že najlepšie by bolo, keby to bolo 16 hrúbka, ale unirol plus taký nie je - len 15 a to už by boli 3cm - tam jedine, že by sme to nejako do stredu dali, aby to bolo menej ako 3cm. čo vy nato?
Odpovedať
Akcia woodcot.Dnes som tam bol a cena za m2 20cm je 5 €.Počitaju to tak že s cenikovej ceny 50%zlava.V inych stavebninach som dostal 3,77€ m2 Ursa DF 39 200.
Odpovedať
Článok sa načítava...
zlava je zazracna vec, niekde je tovar s 50% zlavou drahsi ako inde ten isty so zlavou 20% :-)
Odpovedať
@ivkakivka Neskusali ste izolaciu Knauf?Ja som dostal cca 50% z cennikovej ceny.Ten Isover vychadzal ovela drahsie.Bral som 282m2 cize dve vrstvy 20plus20 a cena bola 1000-1100e
Odpovedať
@tiger16v takto my vyšla 20 cm ursa,280m2 x 3,77€ =1055€
Odpovedať
Profilova fotka
@tiger16v nie, my chceme určite isover - to ani neriešime. akurát neviem, či sa dá teda tá izoláciu spustiť dolu, alebo nie, keď máme krokvu 18 a izoláciu tiež 18 a aby sa nedotýkala.
Odpovedať
@ivkakivka Je to jasné: paropriepustná fólia je buď dotyková alebo nie. Podľa toho sa vlna buď dotýka alebo nie. Podľa toho odborníka - čo hrozí, ak sa dotkne? Nech Vám to vysvetlí. Nebodaj bude operovať kondenzáciou pri dotyku...
Odpovedať
@ivkakivka ja som použil rotaflex je ovela lacnejší je pravda že je skoro ako sklenná vata - robota s nim príšerná ale za tú cenu... dal som striebornu foliu 20+5+5 a nasledne som na povalu nabil 2,5cm+folia+2,5cm dosky ked som to tam nemal - tie dosky s foliou - skúsil som odmerat kde sa dáva izolacia tesne popri krovu a teraz v zime tam riadne tahalo - vrchnou foliou a prebitími doskami (naprieč) som spravil takmer ako keby dalších 20cm izolácie drevo je zázračná vec - nato postačia i klasické dosky 3tr. ale ak sa da lepšie ešte použiť OSB dosky tie možno ešte dám navrch folia je použitá silážna je o niečo hrubšia... 25x10m necelých 100€
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr no povedal mi, že vie o tom, že tento typ izolácie je dotykový - teda môže sa dotýkať ten fólie. ale že prax ho naučila, že to nie je veľmi dobré. že sa tam zráža voda a potom vlhe izolácia. že to vidí, keď dáva strešné okná, alebo robí niečo na streche. takže tak.
Odpovedať
@ivkakivka Vlna je dotyková?!!!!!!!!!! Ako to povedal? Voda sa zráža len za určitých podmienok... zrejme to, čo videl, boli velice zle spravené strechy, inak si to neviem vysvetliť. Čo potom drevodomy, kde je vlna, ktorá sa dotýka nie paropriepustnej fólie, ale nejakej dosky, častokrát OSB?
Odpovedať
Profilova fotka
@blacksr Hmm, ja neviem veru. Len povedal, že keď to budeme dávať, tak aby sme pol centimetra popustili tú izoláciu, aby sa to nedotýkalo tej fólie - ževraj sa tam za určitý čas zráža voda a potom to narúša kvalitu izolácie. že to videl na viacerých strechách.
Odpovedať
Len pre info mozno pomoze.. zakladna o 2 cm menej ako je hrubka krokiev. Ja mam 20 cm krokvu a potom som dal 18cm na podvetranie. Folia na streche musi byt kontaktna. Dalej cim viac das tym lepsie. Tie vseobecne standardy stale rastu na hrubku - teraz to uz je do 300 mm. Tak to pojde donekonecna kym sa nenajde zas nejaky novy material 8-) . Potom to bude opacne :)).
Odpovedať
Profilova fotka
@mderer my máme krokvy 18 a máme 18. 16tka nebola v ponuke, len 15 a to sme nechceli. ale mne zas hovorili, že nie je dobré, ak sa dotýka - viď konverzáciu vyššie. tak fakt neviem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
@ivkakivka tak ako ste to nakoniec spravili, ten isty problem mam aj 18 krova a 18 isover dotikova difuzna folia , ale je uz aj 16 isover . a este mi prosim ta napis skladbu vrstiev materiálov, zacni od sadrokartonu . dakujem a ci ste davali odrazovu foliu alebo klasiku a ci ste nechavali medzeru medzi sadrokartonom a foliov? v daka
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
tak ako písal @mderer. Je dobre dať izoláciu o 2 cm tenšiu ako je výška krokiev (20cm krokva, 18cm izolácia). Súvisí to s tým, že aj kontaktná fólia by mala ostať medzi krokvami previsnutá (o tie 1-2cm). Ak je previsnutá, tak vytvára akési koryto, cez ktoré steká daždová voda, resp. sneh nafúkaný pod krytinu cez odvetranie strechy. Fólia je vyvedená mimo strechu v mieste vedľa odkvapu, takže sa vlkost nedostáva do izolácie. Ak je izolácia moc napchatá, tak namiesto koryta fólia vytvorí medzi krokvami hrb. Voda v tomto prípade steká okolo krokiev. Následne sa môže voda dostávať do izolácie cez diery, ktoré vzniknú pri priklincovaní kontralát ku krokviam. A ešte jedna vec. Ja som na krov použil čerstvé drevo. Krokvy boli vysoké 18cm. Keď som dával izoláciu (drevo rok schlo), tak výška suchých krokiev bola17-17,5cm. Takže som dával 16cm izoláciu a nie 18cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?