Izolácia debniacich tvárnic

Ahojte, potrebujem jednu radu :) Mam 5 radov DTciek a az na nich mi zacina zakladova doska. Moja otazka znie, ako ich zaizolovat? Chcel by som to co najjednoduchsie :) Mam ist do nataveneho asfaltu, izolacia EPS a potom nopovka? Alebo staci len nalepit XPS a hotovo? Ak XPS aku hrubku? staci 8cm? Prosim poradte, dakujem...
Odpovedať
Profilova fotka
ak ostanú dt tvárnice nad terénom tak hydroizolácia a nopovka je zbytočná, 8cm xps? ja som dával 15cm :-)
Odpovedať
no plan je taky, ze asi 2 tvarnice budu nad terenom, a 3 pod terenom. Staci aj tak nalepit iba XPS? alebo musi byt nejaka skladba aj s hydroizolaciou, resp. nopovka...?
Odpovedať
@jurayko Iba XPS, on je odolný proti vode, pod terénom stačí do hĺbky cca 40 cm. Záleží ale, čím sa bude kúriť a koľko izolácie je v podlahe.
Odpovedať
no do podlahy chcem dat 16cm a stena bude z porfixu 30cm zateplena 20cm polystyrenom. Takze mozem kvoli jednoduchosti zateplit len tak, za na DTcka nalepim 8 alebo 10cm XPS alebo perimetra 40cm pod teren bez nopovky a podobne zbytocnych srand?
Odpovedať
@jurayko ešte lacnejší je EPS 200 S, hrúbku nad zemou dajte väčšiu - len o niečo menej než bude fasáda
Odpovedať
ale na EPS200S netreba davat ziadnu hydroizolaciu? ak nie dam teda EPS200S ale vacsej hrubky
Odpovedať
@jurayko nie, však si pozrite technický list dajte si nacenit xps, perimeter, soklovú dosku, eps 200 s, roofform (tento sa vraj už nevyrába) - a podľa ceny berte
Odpovedať
oki, dik za radu
Odpovedať
Profilova fotka
@jurayko ja osobne by som dal xps, porovnával som si ceny a žiadny závratný rozdiel som nenašiel, a pod úrovňou terénu by som dal na dtčka hydroizoláciu, ja som dával tekutú, rýchla a čistá robota
Odpovedať
Profilova fotka
@roman77 z obidvoch strán? aj zospodu?
Odpovedať
Profilova fotka
ja som daval na 4 rady DT - XPS 5cm, ....na miestach pod uroven terenu som dal ja nopovku este. zaroven som XPS pouzil ako šalovanie pre zakl.dosku.
Odpovedať
@jurayko ahoj, my sme davali 12cm XPS na dva rady DT a tiez to sluzilo ako salung na zakladovu dosku. Nopovku sme zatial nedavali.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?