Idealna hrubka polistyrenu na porfix 30?

Nazdar stavbari. Idem zateplovat novostavbu rodinneho domu a obvodove mury su z 30 porfixu a chcel by som dosiahnut idealny tepelny prechod, diki za odpovede ;-)
Odpovedať
Izolácie dajte toľko, dokedy to má výrazný vplyv na zníženie potreby tepla. Nech Vám projektant prepočíta potrebu tepla, ktorú už raz počítal (buď bez izolácie alebo s nejakou hrúbkou), s inými hrúbkami. Treba vyčísliť v peniazoch ten hrubší EPS a ročnú úsporu v peniazoch (podľa toho, čím sa bude kúriť) a pekne Vám vyjde, či, kedy a v akej hrúbke je pridanie izolácie na steny návratné. Rovnako s izoláciou stropu. S podlahou už nič neurobíte. x-)
Odpovedať
1 chod na to vedecky, ako pise blacksr 2. neser sa s tym, nespekuluj nad hovadinami daj 15 az 20 cm okna na hranu muriva a hotovo. 3. Ak uz okna mas a su hlbsie a neches rezat spalety do sikminy daj aby si nemal okna moc utopene podla toho ako sa ti paci ale pod 15 by si ist nemusel pokiel nemusis
Odpovedať
aspoň niečo i s podlahou , zvýšenou izoláciou ostatných častí to nevykompenzuje
Odpovedať
souhlas se sysell. vypočteš na topení vlastním dřevem návratnost 40 let, za 5 let tě přestane bavit topit, zapneš přímotopy a budeš litovat, žes tam nedal víc. Takže buď vše dobře propočítat a rozmyslet a nebo při dnešních cenách klasika podlaha, stěna, strop - 20, 30(u porobetonu 20) nebo jak se říká do půlmetrové stěny, 40. Tedy jestli se nepotřebuješ dostat na nějaký přesný číslo třeba kvůli dotacím.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?