Hydroizolacie zakladov z vnutra domu (postaveny asi v 1970)

Dobry den, prosim o radu, ako najlepsie spravit hydroizolaciu z vnutornej strany muriva, ide o starsi dom, vodorovna izolacia medzi zakladom a tehlov nejaka je (asi nejaky lak podoba sa to ciernemu sklu) . Aktualne mam vsade hlinu ako je na fotkach, planujem taketo zlozenie podlahy aby som skoncil vo finale v rovine zakladov : utlacena hlina 2cm strk 4/8 6cm poter IPA folia 10cm EPS 150 3cm tacker doska na podlahove 6cm poter na podlahove Prosim poradit, ci mam zaklad z vnutra oblozit tvrdenym 2cm polystyrenom spravit spodny poter a potom dat ipu? alebo spravit spodny poter dat ipu aj na bok zakladu a az potom polystyren ? neskor samozrejme obkopem dom aj z vonku . dakujem za kazdu radu :-)
Odpovedať
Ja som robil deku, a potom ipu. Snažili sme sa to vyhnúť na max k tej pôvodnej
Odpovedať
Aj ja som to tak robil: betónová deka, asfaltový lak (penetrák), na to IPA a na okrajoch som ipu vytiahol až na stenu na úroveň vodorovnej izolácie v stenách. Na IPU potom EPS 150, 14 cm, na to reflexná fólia a rúrky podlahového kúrenia zaliate 6 cm anhydrid. Od tej folie to už robili kúrenári. Tá izolácia medzi základom a stenou sa tak kedysi robila, naliala sa smola a na ňu sa nalepil pás "térového papiera" (térák) U mňa je tá izolácia v stenách asi v poriadku, lebo steny nie sú vlhké.
Odpovedať
Profilova fotka
Robil som to presne ako @magnos len u teba bude robit sarapatu vonkajsia hlina nad vodorovnou izolaciou tam bude stale nasaat stena vlhko to by som obkopaval co najskor a tiez natavil ipu a zateplil
Odpovedať
dakujem za rady spravim to tak ako pisete
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?