Hrubka izolacie

zdravím chcem sa opýtať že akú použiť izolaciu pod strechu a akú hrúbku?rozmýšľam na hrúbke 40cm a klasika vatu.jedna sa o bungalov.
Odpovedať
@jaruska32 Vsetko by si mala mat v projekte aku hrubku izolacie.Aspon ja to mam:
Odpovedať
len mi sme menili material domu projekt máme na drevedom a nakoniec sme sa rozhodli pre murovaný, jeden mám povie,že stačí 35iz . iný zasa že treba dať min 40iz.
Odpovedať
@jaruska32 daj 40cm
Odpovedať
riesite tu hluposti, treba dam dat tolko kolko sa tam zmesti! Zmerajte si to a ked sa zmesti 35 alebo 50cm tak tam tolko dajte, je to na cely zivot.
Odpovedať
@rkorba hlúposť je dávať tam neprimerané množstvo, treba práve toľko , čo je rentabilné pre celkové zateplenie, môžeš tam dať i meter, no cez sklá vždy ochladzuje najviac a pre celkové zateplenie je k ničomu
Odpovedať
Ked mas kvalitne a velke okna, tak mozes pocitat nie len s tepelnymi stratami, ale i tepelnymi ziskami ;-) Hrubka izolacie nad hlavou nie je nikdy dostatocna. Neporovnavam hrubku v medroch ale decimetroch.
Odpovedať
Chcem sa opytat ked su pri izolaciach rozne sucinitele tepelnej vodivosti. Mozem dat pri 0.035w/mk mensiu hrubku vaty ako pri 0.039w/mk?. Ide o to ze mame nizky strop a nechceme ho este znizovat viac ak by to nebolo nutne
Odpovedať
@pplkmdk ano, 36cm vlny s lambdou 0.035 ma cca rovnaky tepelny odpor ako 40cm vlny s lambdou 0.039.
Odpovedať
Co je ta lambda? A keby to bolo pri hrubke 16cm a 20cm vychadzalo by to tiez rovnako?
Odpovedať
@pplkmdk to su tie cisla co si pisal. Tepelny odpor = hrubka izolacie / lambda.
Odpovedať
@pplkmdk Lambda je tepelná vodivosť, tie čísielka, ktoré ste uviedli v otázke. Tepelný odpor vypočítate: R = hrúbka v metroch / lambda čiže R = 0,16 / 0,035 = 4,57 a R = 0,2 / 0,039 = 5,13 Aby ste sa s izoláciou lambda 0,035 vyrovnali 20 cm izolácie s lambdou 0,039 - treba dať 18 cm. Alebo sa uspokojiť s hodnotou R nižšou o 0,5. Alebo priplatiť za ešte menšiu tepelnú vodivosť 0,033. Záleží, aká je cena tepla. Izolácie s menšími lambdami sú neúmerne drahé.
Odpovedať
Profilova fotka
pod strechu znamena zateplit strop? , vezmi si ze strecha je jeden velky rošt takze mozes pouzit najlacnejsiu dostupnu izolaciu ide len o to aby bola paropriepustna aby ti nezhnilo drevo...mozes tam aj nahadzat stare matrace alebo noviny :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?