Hlinikova parozabrana AB

Ahojte strechaci, aky mate nazor na pouzitie hlinikovej parozabrany AB namiesto klacickej folie?
Odpovedať
@aghrobert pokial budes mat pred parozabranou este nejaky priestor, ma to zmysel... ja som na hlinikovu parozabranu ale nadaval, lebo mi po nej v zime pobehovala mys a nevidel som ju :) Aha, teraz som si vlastne pozrel, co je ta AB parozabrana. Ak ide o tu parozabranu s bublinkovou foliou, podla mna je to predrazeny nezmysel.
Odpovedať
Mam tuto hlinikovu a je sucastou instalacnej predsteny 40mm. Ale tiez som v zime pocul v jednom rohu akoby mys:) dufam ju nepochrume. A da sa realne ocakavat nejaka uspora energie na rozdiel od klasickej? Myslim realne, nie teoreticky.
Odpovedať
@aghrobert Ja neviem ani aký účel by mal hliník na fólii spĺňať.
Odpovedať
Profilova fotka
@aghrobert urcita uspora energie sa ocakavat da, ale podmienkou je zduchova medzera pred tou paraozabranou, minimalne 2cm najlepsie 5cm. Potom sa obmedzi ta cast tepelneho toku, ktora sa siri ziarenim.
Odpovedať
@majkoj My sme sa niekedy pre 40 rokmi učili, že so sálavou zložkou tepla sa dá reálne počítať len keď teplota presiahne 400 st. C. Teda neviem či to ešte platí, alebo nie. Na druhej strane a to ešte skôr, sme mali profesora, čo si v byte nechal nastriekať radiátory na čierno a zdôvodňoval to tým, že čierne teleso vyžaruje omnoho účinnejšie teplo ako biele, čo je tiež pravda.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 akekolvek teleso s teplotou nad 0K vyzaruje IR ziarenie. Pre priklad, do EPS sa pridava prave preto, aby sa vnutri vzduchovych bublin obmedzilo sirenie IR ziareim. A ano, cierny povrch ma vysiu emisivitu :).
Odpovedať
@majkoj Len mne ide o to, či to je nie zanedbateľné. Mám názor, že pri teplotách do 100 st. C určite áno.
Odpovedať
Profilova fotka
@viktor811 to zavisi od vela faktorov :). Ak mas nad tym 50cm izolacie bude uspora ina, ako ked tam mas 20...
Odpovedať
ja som pocul nazor, ze ked je to po celej ploche domu, tak je to maximalne efektivne, ale asi by sa to malo prepocitat, kolko to zachyti pri 20stC. Zatial to efektivne zachytava GSM a WiFi signal
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ako zachytáva? Bráni šíreniu wifi von a GSM dovnútra?
Odpovedať
@rolandik predtym ako som pouzil na dome hlinikovu parozabranu som sa obaval oslabenia uz tak slabeho GSM signalu, no nic take sa neprejavilo... co sa tyka wifi, neviem posudit, na strechu s notebookom neleziem :)
Odpovedať
Mne to zachytava GSM signal. V niektorych castiach izby nie je vobec signal. Po case som nasiel miesta, kde telefonovat. Nieco zavisi od typu telefonu a rozmiestneniu okien. Co sa tyka WiFi, signal je uplne zozraty, router musi byt umiestneny v obyvacom priestore a nie na povale.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@aghrobert Tak technicky musi byt iba umiestneny vo vnutri objemu ktory mas opasany parozabranov. Vyznam to ma 10 az 15 % pri pouziti napriklad Tyvek Airguard reflective samozrejme lepit metalizovanou paskou atd. Najme ak mate kachle ci krb pri vysokej tepolote toho telesa ... tak isto hlinikova folia pod krokvami v nezateplenej casti povaly pripevnena na krokvach znizi salave teplo a teplota povaly je nizsia az o 7 8 stupnov ked je slnko a zabranuje prehrievaniu. Samozrejme ze v tejto aplikaci sa nechvaju vetracia otvory pri vetrakoch pod hrebenom a len sa to nasponkuje krizom cez krokvy (nechces efekt parozabrany len odrazovu plochu na teplo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?