Hladam tenku ale kvalitna izolaciu

Robim terasu pid ktorou je spalna. Tepelnu izolaciu som podcenil a vyslo mi, ze mozem pouzit max hrubku 12 cm. Vedeli by ste mi doporucit izolaciu, ktora by maoa max 12 cm a zaroven bude mat daleko lepsie vlastnosti. Strop by mal byt min 20 cm obyc izolacii, takze musim hladat fakt kvalitu. Dakujem za rady
Odpovedať
@kieewic Ahoj. Použij PUR , nebo PIR izolace. Jsou 2 x lepší, jak EPS, či minerální vlákna. Cena ale odpovídá kvalitě. :-)
Odpovedať
ISOVER SUPER PROFI Odporúčame použiť ako izoláciu v konštrukciách, pri ktorých nie je možné aplikovať izoláciu vo väčších hrúbkach (napr. krokvy menších hrúbok, nízke nosné trámy podlahových konštrukcií a pod.), resp. všade tam, kde chceme dosiahnuť maximálnu hodnotu tepelného odporu (napr. pasívne a nízkoenergetické domy).
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som kupoval od mediderma.sk Zastupuju vyrobcu Bauder. PIR izolacia Bauder pir FA 120, ma vodidivost 0,023. Ja som daval 22 cm. :-) Malinko lepsia PIR je este Kingspan Kooltherm K5(ma ju dektrade) ma vodivost 0,020 no neviem co planujes navrch aku skladbu a coho, tak neviem ci ju mozes pouzit....
Odpovedať
Profilova fotka
A čo tak toto: http://www.pasivnistavba.cz/parotesna... .....? 8-) A pokiaľ to prerušíš napr. 3 - 4 cm polystyrénom, môžeš dať ďalšiu vrstvu a máš ekvivalent minimálne 40 cm klasickej (bežnej) izolácie... Ja som takto riešil podlahu, pod ktorou som mal pivnicu. Nemohol som ísť hlbšie, ako v iných - nepodpivničených - izbách. A dával som ho pod elektrické vykurovacie rohože. Ale ja som dal prerušovane lacnejší (a menej "výkonný") ekvivalent Dape AB. Myslím, že to funguje.
Odpovedať
som na tom podobne i ked trochu lepsie na izolaciu vyslo 18cm + spad takm som po porade s technikom z isoveru objednal toto http://www.isover.sk/articles/index/1... v dvoch vrstvach v hrubke 10 a 8cm a pokladat to budem krizom a nato potom este spadovy XPS. V tvojom pripade by mohlo pomoct dat nejaku tensiu izolaciu este na strop v spalni. Mimochodom ako planujes celkovu skladbu terasy ?
Odpovedať
@leonardom Toto sa mi veľmi pozdáva. Je to vhodné aj na zvislé konštrukcie - obvod. steny?
Odpovedať
Profilova fotka
@andymc ten puren je tiez super. :-)
Odpovedať
Planujem dat parozabranu, tepelnu izolaciu, a betonovu dosku. Na to foliu a terasove dosky
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom tie bublinkove izolacie su humbuk, ziadna nevysla na skusobni ako udava vyrobca .
Odpovedať
Profilova fotka
@bubulka722 Pozri si link, (a pogooli) tam je všetko. Ja som ich postrehol pred cca 3 rokmi na výstave Coneco - Racioenergia a získali si pozornosť odbornej verejnosti. Žiaľ, "najleší"je dnes ten, kto má na to, aby vrazil najväčšie prachy do reklamy. Ale pokiaľ sa nemýlim, majú certifikaát od TaSUS-u, že to, čo deklarujú, je aj pravda. Ale bacha: cena tejto ultratenkej izolácie je porovnateľná s cenou izolácie v cm, ktorej sú ekvivalentom. Takže nemôže byť ani reč o úspore peňazí - avšak priestoru áno. Preto som Dape aj použil v mojom špecifickom prípade, keď som sa dostal do úzkych s hrúbkou izolácie podlahy. A preto si myslím, že je vhodný aj pre kieewica... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Poznám osobne človeka, čo stým robí. Je to človek, ktorý sa profesionálne venuje TČ, optimalizácii vykurovacích sústav apod... - a popri tom prichádza do styku aj s izoláciami. S úspechom Dape používa... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom ja som nepovedal, ze stym nikto nerobi, ale ze udaje udavane vyrobcom nepreukazala ziadna skusobna :). Je to rovnaky humbuk ako super natery majuce v hrubke mm rovnake vlastnosti ako centimetre EPS. Tak ale hlavne ze to ludia kupuju :) .
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?