Grafitovy polystyren

Pekny den vam prajem. Vie mu tu niekto z Vas poradit dobry kvalitny sivy grafitovy polystyren. Bez ohladu na cenu. Potrebuijem zateplit starsi dom. Dakujem. Neviem sa rozhodnut
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
prečo si myslíte že existuje *dobry kvalitny sivy grafitovy polystyren. *? Radšej dajte väčšiu hrúbku bežného
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim s janom, dj vacsiu hrubku bieleho. Ak chces kvalitny tak napr polyform 80F ;-)
Odpovedať
@jan45 preco by nemal existovat? @stefan352 ale na starsi dom by som radsej poslal profikov, lebo polystyren moze byt tou najhorsou volbou, nech je uz biely, sedy, ruzovy s bodkami...
Odpovedať
Dobrý a kvalitný má hlavne marketing..ten grafitový som hľadal v STN EN 13 163,nepodarilo sa.Ja osobne by som za tú cenu kúpil na fasádu podlahový EPS z väčšou obj.hmotnosťou a zaručenou lambdou.Ináč nanočastice,uvádzané v reklamách obsahuje aj zázračný termoizolačný náter Thermoshield.. Dobrá a kvalitná by mala byť u staršej stavby hlavne vodorovná izolácia od základov.Najprv premeraj vlhkosť obvodového muriva,zvonku aj zvnútra.Kedysi sa ako izolácia základov používala obyčajná lepenka napustená dechtom alebo asfaltom.Jej životnosť je tiež obmedzená.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja pretože je to šaržovo vyrábaný materiál a parametre uvádzané v reklame zdaleka nemôže dosiahnuť reálne to bolo myslené tak, že ak sa kvalitatívne líši od obyčajného v parametroch zmenených na treťom desatinnom mieste, nemôže to byť zásadný rozdiel.
Odpovedať
@stefan352 v podstate každý je dobrý a kvalitný, ale neexistuje spôsob ako ho rozoznáš od toho akože menej kvalitného (ak neuvažuješ nad laboratórnymi skúškami). Ak chceš zvýšiť pravdepodobnosť, že kúpiš kvalitu, môžeš vsadiť na korporátne značky, ale ani to nie je 100% -na záruka.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav existuje , das ho na vahu :), hustota je ten podstatny udaj ktory rozhoduje o vlastnostiach.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 to ze sa lisi na 3 desatnom mieste nic nehovori, medzi 0,038 a 0,031 je rovnaky rozdiel ako medzi 38 a 31 :) a to rozdiel je. Ale debatu o tom ci sedi 0.031 by som nechcel zacinat, lebo to nikto tu na fore neodmera. Kazdopadne existuju merania v rovnakom labaku jedneho aj druheho. PS: je pekne vidiet ut v diskusii, kto aky EPS pouzil na barak :)
Odpovedať
@majkoj to platí pri bielom, u šedého pri rovnakej hustote môže byť rôzne množstvo grafitových častíc ktoré neodvážiš.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj jeto aj pri prepočítaní na odpor rozdiel asi 20%, ak sa fasáda podieľa na tep. strate 1/4 , pri platbe 1000€/rok = 1/4=250€ z toho 20% je 50€, za desať rokov 500€, , ak sa mu ten rozdiel má oplatiť, môže byť o toľko drahší.
Odpovedať
@slavoslav ,keby len množstvo,ale aj druh grafitu,ktorý musí obsahovať tie reflexné nanočastice.Ináč je to iba zafarbený ale podstatne drahší EPS.V neposlednom rade je dôležité homogénne rozmiestnenie tých nanočastíc v hmote EPS.Originálny BASF Neopor bol lesklý ako sivá metalíza.Ten,čo vidím na sídliskách v balíkoch sa naň ani nepodobá.Keď chce niekto za každú cenu sivý,nech si zistí,či má nemecký certifikát,prehlásenie o zhode t.j.parametre spĺňajúce nemeckú normu.
Odpovedať
Dakujem Vam. V podstate mne ide len o to aby som nezapustal hlboko okna preto nechcem az 200 mm. Preto uvazujem grafitovy polysyren 160 mm. Ma rovnake parametre ako biely 200mm. tak len preto....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stefan352 ,prečo nechceš dať namiesto 20cm fasádneho 16cm podlahového so zaručenou lambdou?Je rozmerovo minimálne 7x stabilnejší ako sivý,nie je mastný,je pevnejší aj montáž je menej pracná a jednoduchšia.A tep.odpor s tenším,ale ťažším podlahovým budeš mať rovnaký ako u ľahšieho 20cm fasádneho.Na sivom EPS ušetrí hlavne výrobca,pretože na jeho výrobu m3 mu stačí cca polovica množstva granulátu oproti kvalitnému podlahovému..
Odpovedať
Profilova fotka
@jaropetrik no ono je otazne ci podlahovy je "legalny" na fasade :) . Norma myslim predpisuje protipoziarne vlastnosti a S narozdiel od F neobsahuje retarder horenia :)
Odpovedať
Az tak spekulovat nechcem. Nepoznam nikoho kto by daval na fasadu podlahovy polystyren. nemam ziadne skusenosti ani odporucania. Ty to tak mas na dome ci ako?
Odpovedať
Technicke listy isteho vyrobcu udavaju pouzitie uplne rovnakeho retarderu horenia F/S/Grey. Deklarovany tepelny odpor F<S<G = 5,25<5,55<6,45, rozdiel F/S teda 0.3. Objemove hmotnosti F=G=14-16.5, S=18-25.
Odpovedať
@stefan352 ,áno mám.Nechcem na fóre napádať výrobcov toho alebo onoho druhu EPS.Je demokracia a každý nech si zateplí dom čím chce..Výraz "podlahový" som použil kvôli lepšej zrozumiteľnosti. Takže ešte raz:u exp.polystyrénov sa označuje min.pevnosť v tlaku číslami 50,70,100,150,200.To číslo je min.hodnota v kPa.Tá pevnosť EPS sa dosahuje zvyšovaním množstva granulátu a tým i zvyšovaním objemovej hmotnosti EPS.No a od tej obj.hmotnosti je priamozávislý koef.vodivosti izolantu lambda.Viď grafy dostupné na nete.Nedávno som v inom vlákne uvádzal normované obj.hmotnosti EPS.V tej STN EN 13 163 sa uvádza:EPS 50 V 11-15kg,EPS 70 F 13,5-18kg/m3,EPS 100 S 18-23,5kg/m3,EPS 200 S 25-35kg/m3.Je povolený určitý rozsah obj.hmotností,čiže aj lambda bude mať určitý rozsah.Pretože sú na trhu aj polystyrény ktoré nedosahujú ani normou povolenú min.obj.hmotnosť,ideálne by bolo kupovaný EPS odvážiť a z grafu presne vypočítať lambdu.Bol by to hodnovernejší údaj ako údaj vytlačený na fólii balenia.NIe som zateplovač ani predajca EPS z vyššou obj.hmotnosťou,ale viem že sa tak zatepľuje v Česku aj na Slovensku.Solventnejší zatepľujú aj styrodurom..
Odpovedať
@stefan352 ja som bral Isover
Odpovedať
@majkoj ,šak nemusíš dať podlahový,keď si myslíš že by lepšie horel,daj namiesto bežného EPS 70F,ťažší s vyšším tep.odporom,tiež fasádny EPS 100F. A máš to legálne..
Odpovedať
Profilova fotka
@jaropetrik a naco by som to robil ? :) Neopor ma stale lepsiu lambdu.
Odpovedať
@majkoj ,máš originál lesklý BASF ? Lebo lambda grafitového EPS je nie klasická lambda založená na tep.odpore izolantu,ale získaná odrazom infrazložky nanočasticami BASF grafitu.Namerané v nemeckom laboratóriu.U klasiky máš lambdu zaručenú obj.hmotnosťou,ktorá je aj dvojnásobná oproti šedému.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaropetrik neviem ci mam leskly, ale mam BASF :).
Odpovedať
@majkoj ,to je dobre,ten je certifikovaný
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
zdravim vas ma tu niekto skusenosti z Grafitovým polystyrénom? chcel by som zateplovat a rozhodujem sa medzi nim hrubka 5cm alebo nobasil 5cm mam bungalov murovany z ytongu 375mm.za odpovede dakujem
Odpovedať
@agathosdaimon a kua 5 cm bolo in pred asi 15 rokmi, to asi radsej nedavaj nic, nastuduj si daco o zateplovani a hrubkach co tu odporucaju
Odpovedať
@agathosdaimon ani jeden. Zateplovat 5cm znamena vyhodit peniaze von z okna.
Odpovedať
@sysell ,keď som mu to nedoporučil,ignoroval ma a znova rovnakú otázku vložil do ďalšej témy..asi hľadá nejakú spriaznenú dušu,ktorá mu jeho nápad odobrí :D
Odpovedať
Profilova fotka
@jaropetrik prepac ale nepostrehol som nehladam zadne spriaznene duse len som sa opytal nemusi byt kazdy taky mudri ako vi ze vie setko o zateplovackach ked sa 5cm nedava tak aspon normalne poradim trebars daj tam ti kokot 10cm nobasil alebo daco ine onic inse mi nejde
Odpovedať
Ked si sa uz tak pekne pocastoval tak ti odpoviem :-) Ked das za zateplenie napr 100m2 1000€ tak je jedno ci nalepia 50 alebo 150mm polystyren a teba bude stat viac len matetial. 50mm je na vyrovnanie krivej fasady a ty chces predsa zateplit dom ;-)
Odpovedať
@agathosdaimon tak takto nech tomu rozumies daj tam ty kokšo 15cm a vybavena vec ako pisu ostatni 5cm je na smiech a vyhodene prachy a cas. zdraví čierna bača
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?