Fúkané izolácie - aká je efektívna izolácia stropov?

Profilova fotka
Ahojte, chceme si čo najefektívnejšie zatepliť strop - máme v pláne využiť fúkanú izoláciu. Máte niekto skúsenosť? aká firma vám to robila? na čo si dať pozor? Ďakujeeem!
Odpovedať
1
2
Je to najlepší spôsob zateplenia, len asi trošku drahšie. A záleží aj čo sa ide tak zatepľovať, či rovný strop, alebo šikmá strecha. A taktiež záleží aj od pouzitia izolácie. Neviem čo chcete dávať, či celulózu, alebo sklenné vlákna
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Rozhodli sme sa pre celulózu :) drahšie, ale zrejme najefektívnejšie... vyskúšame :)
Odpovedať
Aj ja ma steicozell, krasne vonia, dobre vyzera a trochu sa v povale prasi...
Odpovedať
@saulinka Ahoj, mám zaizolované podkrovie celulózou CLIMATIZER PLUS, som nadmieru spokojný, v lete mám hore pekný chládoček a navyše mi dali 20 rokov záruku na materiál. Tak že nebolo čo riešiť.
Odpovedať
@saulinka My mame Nobasil (Nobadrap) od Izonoby, 40cm, R=10. Velka spokojnost! Overeny material, nie recyklat (ako celuloza) plny chemie, aby donho nesli hlodavce, hmyz a plesen.. @jozko36 Ked si tu mienis robit reklamu, daj si PRO. Vsetky tvoje prispevky su LEN k fukanej celuloze, nahoda?
Odpovedať
@matorado šme še pobavili :D :D ....... Nobadrap je odpad ktorý vzniká pri výrobe doskovej izolácie, odrezky, nasypané do vriec. Doporučoval by som ti trošku si naštudovať podrobnejšie niektoré veci a materiály, lebo iba lajik sa pozerá na tepelnú izoláciu len cez lambdu, treba brať do úvahy ďalšie fyzikálne vlastnosti do úvahy. Veľmi dôležitý je fázový posun, to jest merná tepelná kapacita izolantu.
Odpovedať
po zafukani izolacie si dajte pozor na to, aby sa otvory po montaznikoch v strope hned niecim zakryli. Ja som to neurobil a mysi/potkany su v tej izolacii ako doma aj napriek tomu, ze je to napustene nejakou solou, ktora ich ma udajne odpudzovat. Islo o CLIMATIZER celulozovu izolaciu!
Odpovedať
@jozko36 merna tepelna kapacita je takmer vzdy nepriamo umerna tepelnemu odporu materialu. Akumuluje hmota a izoluje vzduch/vakuum, ktore ma hmotnost minimalnu. Preto aj tvrdenie vyrobcov tehiel, ze maju super izolacny material, ktory aj akumuluje je cisty nezmysel. Bud ta tehla izoluje, alebo akumuluje, alebo nieco medzi tym, ale urcite nebude nikdy akumulovat ako beton a zaroven izolovat ako EPS. Tieto dve vlastnosti sa jednoducho navzajom vylucuju!
Odpovedať
@jozko36 A o fazovom posune viem, preto som nedal sklenu vatu ale nobasil.. Este nieco mudre? Nic to nemeni na tom, ze celuloza je len draho predany odpad plne chemie a ze ty si tu robis reklamu a nemas zaplateny PRO pristup.. ;-) A ked si teda profik, daj mi cenovu ponuku na m2, ked chcem mat R rovny 10. Ja ti za odmenu napisem, co ma stal nobasil (to je ta sucha stabilna ekologicka vecicka, bez chemie a vody, vymyslena a vyrobena na Slovensku, za ucelom izolacie a nie zbavovania sa odpadu z rakuska a nemecka). x-)
Odpovedať
@supiiik si si isty, ze tam mas mysi a potkany? Nebudu to skor plhy a hrabose? Ako s nimi bojujes?
Odpovedať
@stowasser Som si isty, najprv som to tipoval na kunu, ale potom som nastavil klietku a cuduj sa svete, bol to potkan a potom som chytil este asi dvoch. Mysi mam aj v pivnici a boj s nimi som uz vzdal. Staviam novy dom, takze v tomto starom nech si ziju svojim zivotom, ja som dal pokoj im a oni dali pokoj mne :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
máte niekto kunu vo fúkanej izolácii? vraj je odolná hlodavcom, tak si to chcem overiť ;-)
Odpovedať
Ahojte, nemáte niekto skúsenosť že by Vám nafúkaná celulózová izolácia pod strechou navlhla a potom pretekala cez strop do interiéru? .. dosť nás od toho odhovára projektant že to videl na jednej stavbe. Máme klasickú pultovú strechu a toto je asi jedine najlepšie riešenie. Strecha je zdravá a v pohode len pre nízky prístup sa tam nedá dať žiadna parozabrana, atika je odvetrana cez otvory.
Odpovedať
Nafúkaná celulózová izolácia určite nenavlhne a to z dôvodu spôsobu aplikácie strojom do ktorého sa dáva zlivovaná celulózová izolácia a tá sa v tom stroji pomelie a následne sa vháňa do hadice s určitým pomerom vzduchu čiže je už v izolácii takto vzduch pre odvetranie izolácie a po druhé každá izolácia v streche musí byť odvetravana vetracími otvormi aby tá vlhkosť bola odvádzaná von z izolácie.
Odpovedať
Profilova fotka
@saulinka po preštudovaní rozdielov medzi jednotlivými značkami a typmi fúkanej izolácie sme sa aj my rozhodli pre celuozu od ISOCELL. cca 100m2 pri hrúbke 35cm nás výjde 1200eur. ešte zvažujeme drevovláknitu pri ktorej sú parametre o niečo lepšie a cena je o cca 150eur vyššia.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastototh čiže odporúčas pod strechou spraviť nejaký mini vetrací otvor v stene ?
Odpovedať
@mixxal My si ideme na buduci tyzden davat striekat chytru penu a tiez nas to bude stat pri 100m2 1800e.A pri hrubke 25cm.Nad toutou verziou si nerozmyslal.Lebo mne dali aj recenzie a tym som si zavolala a vseti su nadmierou spokojny.Mne sa akosi ta fukana celuloza nepozdava lebo ja som pocula ze to je len odpad a ten ja na dome nepotrebujem.Ale cenu ti spravili dobru.Uz len aby ti to po rokoch nesadlo aj niaky ten centimeter.Tak as sa dari.
Odpovedať
@petka456 Akokolvek lakavo to vypada, s takou hrubkou nesplnate normu. Taka izolacia sa davala pred 15 rokmi. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 ale proste pri pene je prestup tepla niečo okolo 1,5hodiny a pri ceuloze 4... tak ako hoc je to "odpad" ale ja mňa skôr zaujímajú technické vlastnosti a parametre ako si to nedať preto lebo je to "odpad" :D ale v pohode penu berem .videl som kamoš to má ..je to fajn :)
Odpovedať
@petka456 72 €/m3 ??? nebolo by lacnejšie drevovlákno za 45 €/m3? pri rovnakých izolačných vlastnostiach... v tej istej cene to znamená 40 cm drevovlákna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tyxoe to im tam potom musí riadne zaťekať cez strechu.
Odpovedať
@tyxoe Ale detto hrozi aj pri vlne ci drevovlakne. Jednoducho bez parozabrany v kazdej izolacii kondenzuje vlhkost a ked sa jej nakondenzuje moc, je to mokre jak spongia a zacne to tiect.
Odpovedať
@mixxal .. bolo to tuším na bytovke a čo vravel tak im to tam zatekalo kvalitne, z toho dôvodu nás od toho odhovára, aj keď naša strecha je kvalitne odvetraná je tam 6 prieduchov v atike a drevo je ako nové ani plechu nič nieje. Inač tu cenu máš super my mame podobnú plochu aj hrúbku nacenenú na 1700e, takže ta poprosím o zaslanie kontaktu u koho si naceňoval :) .. to drevovlákno znie ako lepšia možnosť len koli tomu že to nieje odpad ale čo nám vravel pán tak rozdiel je len v cene .. @matorado .. preto muž zvažuje roztiahnuť pod strechou na čo najväčšiu plochu igelitovú fóliu kôli prestupom pár a prípadnej vlhkosti v izolácii aj keď kto vie či by to nebolo zbytočné alebo viac na škodu @petka456 .. tu penu nám odporúčali ako najlepšie riešenie .. proste to tam nastriekať a mať to na celý život, všetky miesta pod strechou vypeniť a neriešiť žiadne problémy, ale tak ta cena a prestup tepla je niekde inde .. .. ďakujem za názory určite ešte napíšem .. a ostalo nám strašne veľa polystyrénu zo zateplovania tak zvažujeme že ho dáme tiež do tej strechy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tyxoe píšem správu. je to jeden pán z Valalík :) dostal som naňho odporúčanie od bratranca ktorý sa teraz zbudoval , príde vysvetlí nezáväzne môžte pokecať a cenu spravil najlepšiu ako mohol ..lepšiu som niekde nedostal :) tak skús možno ti bude vedieť niečo povedať aj k tomu zatekaniu cez strechu ale ak ju máte kvalitnú nevidím v tom problem. ps. rbí aj podhľady pod tú izolaciu neviem ako to riešite vy ..ja svojpomocne ale vie poradiť.
Odpovedať
@tyxoe ahoj, my mame na dome nafukanych 47cm drevovlakna, cena bola cca 40e/m3. Tiez som riesil ci drevovlakno alebo celulozu a vyhralo pre mna drevovlakno, kvoli lepsim vlastnostiam pri prehrievani v lete. Má až 3x vyššiu tepelnú kapacitu ako minerálna vlna. Striekana izolacia je predrazena vec, ale kto nehladi na peniaze, preco nie
Odpovedať
@tyxoe A kam chce dat tu foliu? Nad alebo pod izolaciu?
Odpovedať
Existuje celulóza, alebo drevovlákno vo forme nejakých roliek, alebo tablí pre svojpomocnú izoláciu? Pri priaznivej cene by som to napchal namiesto kamennej vlny, alebo skleného vlákna pod strešnú fóliu. Inak si neviem predstaviť dať nafúkať izoláciu, keďže tam nie je dutina.
Odpovedať
@henry_sk drevovlákno je vo forme dosiek, aj konopná izolácia
Odpovedať
V Cechach si to chvalia a maju s tym dobre skusenosti ked som zistoval . http://www.ekopanely.cz/
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?